Linka przypomnij z dalszej perspektywy. Ogrodzenie w brązach. A taras, meble ogrodowe? Widać od strony wejścia?
Okna widzę białe?
Może ceramika ( raczej nie plastik) biale lub rzeczywiście dla przelamania brązów grafity. Z czarnym bym nie ryzykowala. Przy ciemnych donicach koniecznie białe kwiaty - uwielbiam białą surfinię (nie petunię) w połączeniu z kurdybankiem lub bluszczem i jakaś zielona trawka - np carex
Nie polecam pelragonii zwisłej do donicy
Do terakotowej donicy brązowa kordylina zagubiła się gdzieś
Przy bialych denocach brąz kordyliny przelamany zielenią i bielą byłby ok. .
O dylematach drzewkowych poczytalam...
A horti moźe zmarzla, u mnie ciągle mdleją z powodu braku wody... Duże głowy, małe korzenie, szybko przesychają. Co drugi dzień muszę podlewać...
Magda teraz już tak będzie. Wszyscy szaleją w ogrodach a wieczorem nadrabiają zaleglości i jednoczesnie piszą.... Jak za dawnych czasów serwer nie dawał rady ,ani ja z odpisywaniem
Martuś cieszę, że jesteś na bieżąco. Zdziwiona jestem, źe Twoja Amonogawa już kwitnie, moje potzrebują więcej czasu. Ale zmartwiłam się bo jedną przesadzałm jesienią i jej pąki nie pękają.... Czyżb zdechła, czy opóżniona w rozowju?
Kocham wiśnie , jak zwkitną kiku, amonogawy, pissardi i umbry to będzie piknie! Od powstania projektu mojego ogrodu marzę aby zakwitły magnolie i wiśnie... W tym roku będzie pierwszy raz....
Osnośnie zapisywania zlotych myśli do kajecika..... Nie łatwiej kopiuj i wklej do notatnika w kompie?... Ja mam katalog: nowe pomysły na rośliny, wymagania, nawożenie, cięcie... I jeszcze kilka... Wyszukuję wtedy słowa kluczowe tylko w moich zapiskach...
Ja bym się w odręcznych zapiskach nigdy nie odnalazła.... Bez ctrl+F nie umiem żyć....
Jak żyć, gdzie miłosierdzie (zawołałam po Sebkowemu) ile można czekac na te Trzy Kolory ... Może biały, czerwony, niebieski.... Oj Danusia nie Kieślowski.... Ale czekam na premierę, popkorn zjadłam, colę wypiłam...