To tu- to tam- łopatkę mam !
18:26, 08 maj 2017
Lubię o tej porze roku liście irysów syberyjskich. Wnoszą sporo zwiewnej zieleni i są świetną imitacją traw. Po kwitnieniu ścinam im łodyżki, a liście są zielone aż do późnej jesieni.Podobna rolę spełniają liliowce.
Czy ktoś mógłby potwierdzić, że na zdjęciu jest trzcinnik Overdam? Rośnie najszybciej.
Kwitnienie rozpoczął zawciąg nadmorski. Zielone poduchy świetnie się sprawdzają przy brzegu rabat. Szybko się rozrasta. Jabłonka Ola
towarzyszy mi podczas każdego posiłku. Rośnie w pobliżu okna. Ma dużo kwiatów w tym roku.
Modernizowany jesienią i wczesną wiosną kawałek rabaty brzozowej. Dosadzałam tam rośliny sucholubne, a przy samym brzegu bukszpany.
Czy ktoś mógłby potwierdzić, że na zdjęciu jest trzcinnik Overdam? Rośnie najszybciej.
Kwitnienie rozpoczął zawciąg nadmorski. Zielone poduchy świetnie się sprawdzają przy brzegu rabat. Szybko się rozrasta. Jabłonka Ola
Modernizowany jesienią i wczesną wiosną kawałek rabaty brzozowej. Dosadzałam tam rośliny sucholubne, a przy samym brzegu bukszpany.