Nie mam wątku, bo nie mam na razie co pokazywać...uczę się wciąż ogrodowniczkować, pewnie uczyć się będę całe życie
Możesz napisać co to za miejsce z wycieczki rowerowej? ten drewniany kościół? pewnie całkiem blisko?
U mnie:
Claudia - średnio, powtarza, ale co roku więcej liści,
Exotic Emperior - bardzo fajnie powtarza
Van Eijk - powtarza i ma więcej kwiatów w stosunku do roku ubiegłego. Posadziłam 75 sztuk, a kwiatów naliczyłam w tym roku 130, choć niektóre były mniejsze niż w roku ubiegłym.
Bardzo dobrze kwitną Corsage i Prinses Irene
Ochota na maly spacer po ogrodzie botanicznym w miescie Ulm ? Piekny ogrod na kilku hektarach, ciekawe rosliny, miejsca i...zreszta ocencie sami, zapraszam.
Ogrodowa apteka. Rosliny, ziola ktore mijamy na codzien, rosnace na lakach, polach a takze w naszych ogrodach. Niestety nie zawsze znamy ich wartosc i lecznica moc. Kilka zdjec pogladowych i moze zachecajacych do...
Kamilko, zestawienia kolorystyczne czasem wychodzą zupełnie przypadkowo.
Jak te na przedpłociu. Wsadzałam to, co da radę na mieszance gliny, gruzu i na tym, co tam jeszcze zwozili do utwardzenia drogi. Trawa nie chciała tam rosnąć.
Zadarniałam, czym popadnie. Kiedy zasadnicze rośliny się rozrosną, usunę zadarniacze. Zanim wyłoni się ład, musi być trochę bałaganu. Przynajmniej u mnie.
Aguś nie wyrabiam się na zakrętach , spróbuję jeszcze dziasiaj na nie popatrzeć.A jak nie to jutro wieczorek, ok ???
Uwielbiam kwitnąće macierzanki i jej cudny zapach
Takie wielkie Irysy za 8zł znalazłem, w sumie to nie były mi potrzebne, ale pazerność ogrodnika na wielkie sadzony wygrała jarzmianki też olbrzymie w porównaniu do tego co się w szkółkach spotyka
Dwa tojady też za grosze a rośliny wielkie ponoć mocno trujące, ale mam takie miejsce z tyłu rabaty gdzie dobrze mi się wpasują, a dostępu do nich nie będzie
Wielkie kępy kuklika Passion of FLame i funkie z rabaty na dokłądkę