Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Kindzia 08:34, 25 maj 2017

Musisz petycję o wolne napisać, kiedyś te doniczki musisz posadzić...mama się zarobi z podlewaniem...
Wiesz już jak jutro?
Kasik 08:42, 25 maj 2017

Łukasz- słyszałam, że wieziesz mi "dobro zielone" Dzięki bardzo.

A stratami się nie przejmuj. Nie jesteś sam w tej biedzie. Ten rok zniszczeń dopadł wielu.
A patrząc na tragedie jakie się dzieją na Świecie- to nasze problemy nimi nie są.

Bukszpanów załatwiłabym ci znowu, ale tym razem pora nieodpowiednia. W czerwcu nie kopią. Zobaczymy jesienią- pewnie jakieś spotkanko będzie i będą kopać, to Ci załatwię.

boguslawa_ma... 10:34, 25 maj 2017

Luki napisał(a)
Wpadłem dzisiaj na genialne centrum ogrodnicze, w sumie to w 4 byłem
Tak wyrośniętych bylin za takie pieniądze nigdzie jeszcze nie widziałem i troszkę się obłowiłem auto było pełne

Jakiś odmianowy irys syberyjski się do mnie przytulił, czerwono bordowy kuklik, czerwone jarzmianki, bodziszek, i tojad. Żałuję, że jeszcze wypasionych orlików, zawilców, szałwii i innych nie zabrałem.

Najbardziej ubolewam nad klonem Esk Sunset był piękny idealny i nie drogi, ale do auta by mi nie wlazł. Może i by wszedł, ale podróżować kilkaset kilometrów z liśćmi w głowie to słaby pomysł

Padam na pysk i idę spać

Może jeszcze będzie okazja po tego klona wrócić...kiedyś przy okazji,a jakich zawilców nie możesz przeboleć?
Kawa 10:36, 25 maj 2017

ajjjjjjjjjjjjjj już tupię nogami na te orliki i zawilce

wstawaj ile można spać
Zana 10:39, 25 maj 2017

Fajne masz te podróże. Niedługo zaczniesz układać plany wyjazdowe pod okoliczne szkółki
Luki 18:52, 25 maj 2017

Kindzia wiesz trzeba być grzecznym bo inaczej posadzę u siebie
No powiem Ci, że teraz to już miejsca nie mam na nogi w warzywniku, ale w sobotę znów się troszkę przerzedzi, więc problem zniknie

Kasiu tak towar już u mnie i jest znakomitej jakośći, Małgosia świetnie się spisała
Na buksy niestety za późno, ale miejsca na widoku w miarę odratowałem, jesienią będę liczył na dobroć serca

Bogusiu niestety już w tamte rejony się nie wybiorę bo Puławy daleko, a szkoda mi tego klona, no nic może jeszcze gdzieś trafie takiego ładnego w dobrej cenie.
Zawilce te wiosenne, w sumie nie wiem jak dokładnie się zwą. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej dobrze, że ich nie zabrałem bo nawet nie miałbym na nie pomysłu co do miejsca posadzenia

Kamila akurat zawilców i orlików nie zabrałem bo już z miejscem w aucie kiepsko było Nie śpię niestety już od 6 bo do pracy wstać było trzeba.

Anula niestety niefajne ale to nieforumowe tematy. Co nie zmienia faktu, że z ostatniego wyjazdu w miarę zadowolony jestem
Luki 22:02, 25 maj 2017

Takie wielkie Irysy za 8zł znalazłem, w sumie to nie były mi potrzebne, ale pazerność ogrodnika na wielkie sadzony wygrała jarzmianki też olbrzymie w porównaniu do tego co się w szkółkach spotyka

Dwa tojady też za grosze a rośliny wielkie ponoć mocno trujące, ale mam takie miejsce z tyłu rabaty gdzie dobrze mi się wpasują, a dostępu do nich nie będzie

Wielkie kępy kuklika Passion of FLame i funkie z rabaty na dokłądkę

Luki 22:06, 25 maj 2017

Psioczyłem na moje siewki orlików... zrekompensowały się z nawiązką

Ten nie za bardzo mi pasuje co nie zmiania faktu, że śliczny jest

Cudnie to na żywo się prezentuje

Zana 22:09, 25 maj 2017

To nie sadzonki, to sadzony! XL
A orliki cudne Moje piękne Nora Barlow w tym roku zasnęły na wieki wieków.
Luki 22:10, 25 maj 2017

Muszę zacząc sadzić bo utonę w doniczkach