Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 13:12, 07 maj 2017

Do góry
Limki

Las funkiowy gęstnieje

Na zielonej... trawce :) 13:10, 07 maj 2017

Do góry
Skrót ogrodowy - od wczoraj mży z małymi odstępami, dla roślin dobrze - czosnki sporo się podciągnęły, ogród zaczyna buchać soczystą, majową zielenią - taką świeżynkę lubię najbardziej

Mój cudny klonik

Ogród z widokiem na jezioro 13:09, 07 maj 2017

Do góry
yolka napisał(a)
dzisiaj po deszczu, wiem że lepiej tego słowa nie wymieniać na forum tej wiosny, ale u mnie to był wyczekiwany deszcz

Jolu u ciebie po deszczu a u mnie nadal w deszczu...
Piękny relaksujący widok
miłej niedzieli
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:07, 07 maj 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Świetna relacja, Małgosiu, w Polsce jest wiele takich uroczych ogrodów, pokazujmy je
Dwa ogrody 13:02, 07 maj 2017

Do góry
Miro Bardzo żałuję, że nie będzie mnie na spotkaniu lilakowym, miałabym okazję Cię poznać. A jak jeszcze pomyślę, że macie zaplanowaną wiżytę u Maszki to aż mnie skręca, bo jestem jej fanką, odkąd pojawiła się w sieci. Proszę o przekazanie Jej pozdrowień
Niebieskie donice jeszcze nie wszystkie obsadzone, te z kieszonkami czekają na rojniki, trzeba tylko ich ukopać
Za to pojawiły się w piątek obiecywane donice betonowe. Ta zostanie na tym placyku, rośliny za chwilę wyskoczą w górę i proporcje zostaną zachowane

druga zaś na razie tutaj przejściowo, jak powstanie placyk z kostki w zakolu bukszpanowym, to ją przemieszczę

Ogrodowy spektakl trwa ... 12:59, 07 maj 2017

Do góry
mira napisał(a)
lubię spokój zieleni choć wiosna i koloru jest sporo - trawa u mnie jeszcze nie koszona - jeszcze tak nie było by o tej porze nie było koszenia

nastał czas na obsadzanie wolnych donic które zostały jeszcze po bratkach i po stokrotkach , wiele ich nie ma ale zawsze coś
na razie mnie ta bardzo przyjemna praca aż tak nie zajmuje bo bratki i stokrotki będą długo a potem myślę że już moje pelargonie będą gotowe

tulipanowo jeszcze potrwa bo nie wszystkie zakwitły - tu przestroga jak się sadzi późne tulipany to trzeba uważać żeby nie utoneły w bylinach które rosną

Piękny spektakl ogrodowy, fajnie się spacerowało
Na huśtawce miło płynie czas... 12:57, 07 maj 2017

Do góry

A do moich wizji już teraz pasuje, bardzo mi się podoba
Rośliny 3 lata i będą większe, a jak nie chcesz widzieć ziemi to musisz coś jeszcze posadzić i zrobić busz, albo zadarniające, albo jednoroczne
Nie kombinuj za dużo, bo czasami przedobrzysz.
Wszystkiego po trochu 12:55, 07 maj 2017

Do góry

Ogród Małej Mi 2017 12:53, 07 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ja nawet w taką pogodę mam co robić.. ograniczenia są czasowe.. ale ta ilość wody to mnie dobija.. a piwonie doprowadziły do szewskiej pasji.. pieprzyć zimne zośki.. posadziłam kwiaty w doniczkach.. może one mnie pocieszą .. i zdradziłam pelaski.. pierwszy raz mam niecierpki..w trupim kolorze . Kolor pod nastrój dobrany

Piękne zestawienie...czekam na twoje piwonie, nie martw się już, w końcu przestanie padać, nie było nawet kiedy skośić trawnika, wczoraj, eM odplił kosiarkę i padła, u Was przepięknie jak zawsze i nie widać żadnych strat
Moja bajka 12:52, 07 maj 2017

Do góry
paprocie trochę za bardzo zdominowały mi tą rabatę i musiałam je trochę spacyfikować .

trochę lepiej
do swoich zielonych berberysów kolumnowych dosadziłam wczoraj takie złote. Teraz bardziej mi się podoba.
W zgodzie z naturą 12:49, 07 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wielkie kule cisowe robią wrażenie

Cisy tam na każdym kroku, strzyżone i swobodnie rosnące.
O te cisy na ulicy Akademickiej toczy się walka, chcą je wyciąć , bo utrudniają widoczność kierowcom i pieszym, na szczęście konserwator się nie zgadza.
Dla mnie, usunięcie tych cisów, byłoby barbarzyństwem.

Na huśtawce miło płynie czas... 12:49, 07 maj 2017

Do góry

Super pomysł Co po szafirkach będzie?
Dwa ogrody 12:49, 07 maj 2017

Do góry
Haniu, Kasiu, Jolu, kosmetyczne cięcie róż pewnie jeszcze zrobię przy okazji pielenia. Za to wczoraj ostre słońce przypaliło listki grujecznika, buu i tak co roku. Nie przymrozki, tylko pierwsze mocniejsze słońce.
Ciepło sprawiło, że rozwinęły się do końca kwiaty magnolii, ale zanim zrobiłam fotkę już przeszedł ulewny deszcz.

Yolka
- hyzop można spokojnie przycinać - zagęści się, w ub. roku przycinałam połowę krzewinek wiosną, a połowę w maju, opóźniając w ten sposób kwitnienie.
Margarete, Cippendale da sobie radę. Ale żywopłot? Współczuję, bo niełatwo odbudować taką masę w krótkim czasie.
ewsyg - Ewo, zastanawiałam się, gdzie się podziałaś Nie mam czasu zaglądać do wszystkich, jak wpadam do leśniczówki, staram się, aby chociaż mój wątek nie zamarł. Dzięki za pochwały, ale jak to z niecierpliwymi ogrodnikami bywa, wczoraj okazało się po wytyczeniu budynku gospodarczego, że będę musiała przesadzić moją najładniejszą grządkę z ciemiernikami, a taką fajną miejscówkę miały pod dużym cisem. Jego zresztą też trzeba bedzie ruszyć..buu, już był raz przesadzany jako wielki krzaczor.
Basiu, z upychaniem to i ja mam problem
Judaszowiec na starszych gałązkach
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 12:40, 07 maj 2017

Do góry
Fotka ciemiernika dla Joli
Zdjęcie z połowy kwietnia.
I trochę kiepska jakość fotki

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 12:36, 07 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Myślę, że jeżówki w jednym kolorze, tak jak teraz. A może tylko białe..hmm

Zaraz usunę

Nie usuwaj. Dzięki
Wiesz co, z tyłu zaraz za żurawkami są hortensje Vanilla Fr, one długo są białe.
Podmiana jeżówek raczej nie wchodzi w grę bo nie będę miała co zrobić z tymi różowymi. Nie mam kawałka miejsca
Nie muszę tam nic zmieniać na siłę, tak tylko pomyślałam by lekko rozjaśnić przód rabaty ale to nie jest konieczne. Poszukam zdjęcia z hortkami chociaż nie wiem czy znajdę, w ub roku w kiepskiej formie były, zdjęć mało im robiłam

Druga kwestia - jeśli już to powinny być czysto białe, nie limonkowe prawda ?
W zgodzie z naturą 12:28, 07 maj 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Zdjęcia to najlepsza pamiątka.
Piękną miałaś majówkę można powiedzieć zwiedzającą

Tak Pati, pięć dni zwiedzania, około dwa tysiące kilometrów, mnóstwo wrażeń i zdjęć, przyroda, zabytki, regionalne potrawy, kościoły, muzea i dobre wróżki

Gdzieś na końcu świata... 12:27, 07 maj 2017

Do góry

I moj mały Miś

Gdzieś na końcu świata... 12:26, 07 maj 2017

Do góry

Urosły mi smardze

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 12:26, 07 maj 2017

Do góry
butterfly napisał(a)

Te fioletowe tulipany to jakie?
Ogródek Ewy 12:26, 07 maj 2017

Do góry
Nallar napisał(a)
Pogoda nadal nie nastraja.

A co to jest? tego nie wiem.

Czy to nie Floks kanadyjski?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies