Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Zana 23:15, 06 maj 2017

Ale mi się pokiciało z tą rozplenicą. Coś mi się umaniło, że ona w rogu donicy była. Ale już jestem na właściwych torach.
pawel_snopek 23:20, 06 maj 2017

Co do centrów ogrodniczych to powiem tylko tyle ze jest sporo sprzedawców co nie maja wiedzy i jest to nagminne i przykre ale i są producenci co sprzedają byliny i inne rośliny bez odmian i to jest straszne bo ciężko jest mi wytłumaczyć to klientowi. Do naszego sklepu jak klient przyjdzie to musi być obsłużony dobrze bo i znać musi się na roślinach, często dzwonią po rady i też musimy odpowiadać i pomagać.
babka 23:34, 06 maj 2017

Zana napisał(a)
Ale mi się pokiciało z tą rozplenicą. Coś mi się umaniło, że ona w rogu donicy była. Ale już jestem na właściwych torach.

Ale tak jak jest to dobrze jest ?
babka 23:36, 06 maj 2017

pawel_snopek napisał(a)
Co do centrów ogrodniczych to powiem tylko tyle ze jest sporo sprzedawców co nie maja wiedzy i jest to nagminne i przykre ale i są producenci co sprzedają byliny i inne rośliny bez odmian i to jest straszne bo ciężko jest mi wytłumaczyć to klientowi. Do naszego sklepu jak klient przyjdzie to musi być obsłużony dobrze bo i znać musi się na roślinach, często dzwonią po rady i też musimy odpowiadać i pomagać.

I tak trzymać, tak powinno być! szkoda że Twoja szkółka jest po nie mojej stronie Bydgoszczy

A Clematisy macie w ofercie ?
babka 23:45, 06 maj 2017

Myślę wciąż nad gazonem

chciałam podzielić jeżówki i posadzić je gęściej (żurawki są teraz trochę cofnięte, nie będą się tak kłóciły z jeżówkami) ale ... Czy dobrym pomysłem byłoby dosadzić naprzemiennie inne, białe ? I czy powinny być też pełne :

https://albamar.pl/byliny/539-jezowka-honeydew-echinacea.html?search_query=jezowka+&results=20

czy może pojedyncze np. te?

http://www.florini.pl/jezowka-avalanche-div-classlat-echinacea-div-p3324.html
frezja 10:12, 07 maj 2017

babka napisał(a)
Myślę wciąż nad gazonem

Myślę, że jeżówki w jednym kolorze, tak jak teraz. A może tylko białe..hmm

Zaraz usunę
pawel_snopek 10:15, 07 maj 2017

Clematisy zamawialiśmy w poniedziałek plus inne pnącza i róże to może przyjada pod koniec tygodnia tak mysle
Jezowki białe by rozświetliły rabatę ale pełne czy pojedyncze i to jest pytaniemi osobiście podobają sie pojedyncze
Mira104 10:36, 07 maj 2017

Pięknie wyszła pergola, bardzo mi się podoba. Widzę, że zmieniasz Olu na rabatach, aż ciekawa jestem co Ci wyjdzie, bo mi się Twój ogród bardzo podoba.
babka 12:36, 07 maj 2017

frezja napisał(a)

Myślę, że jeżówki w jednym kolorze, tak jak teraz. A może tylko białe..hmm

Zaraz usunę

Nie usuwaj. Dzięki
Wiesz co, z tyłu zaraz za żurawkami są hortensje Vanilla Fr, one długo są białe.
Podmiana jeżówek raczej nie wchodzi w grę bo nie będę miała co zrobić z tymi różowymi. Nie mam kawałka miejsca
Nie muszę tam nic zmieniać na siłę, tak tylko pomyślałam by lekko rozjaśnić przód rabaty ale to nie jest konieczne. Poszukam zdjęcia z hortkami chociaż nie wiem czy znajdę, w ub roku w kiepskiej formie były, zdjęć mało im robiłam

Druga kwestia - jeśli już to powinny być czysto białe, nie limonkowe prawda ?
babka 12:38, 07 maj 2017

pawel_snopek napisał(a)
Clematisy zamawialiśmy w poniedziałek plus inne pnącza i róże to może przyjada pod koniec tygodnia tak mysle
Jezowki białe by rozświetliły rabatę ale pełne czy pojedyncze i to jest pytaniemi osobiście podobają sie pojedyncze

Pojedyncze słodkie z kolei pełne byłyby "od kompletu" A kwestia koloru? nie wydaje Ci się że wprowadzenie kolejnego będzie niepotrzebne ?

W spr. clematisów priv