Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Agania 12:53, 07 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)

Ja nawet w taką pogodę mam co robić.. ograniczenia są czasowe.. ale ta ilość wody to mnie dobija.. a piwonie doprowadziły do szewskiej pasji.. pieprzyć zimne zośki.. posadziłam kwiaty w doniczkach.. może one mnie pocieszą .. i zdradziłam pelaski.. pierwszy raz mam niecierpki..w trupim kolorze . Kolor pod nastrój dobrany

Piękne zestawienie...czekam na twoje piwonie, nie martw się już, w końcu przestanie padać, nie było nawet kiedy skośić trawnika, wczoraj, eM odplił kosiarkę i padła, u Was przepięknie jak zawsze i nie widać żadnych strat
yolka 13:04, 07 maj 2017

Ja dziś miałam zamiar obsadzać donice, ale się rozpadało, czytam, że U ciebie bajoro w ogrodzie i ogólna kicha, nie pocieszy Cię to, ale u mnie też, Rozpaliłam wiosną ogień w nadziei na lepsze życie, a teraz znowu zbieram papierki, a sił mi brakuje żeby je obrabiać. No głupia chyba jestem, ale gdyby nie kasa, gó...no z ekranem wypierdzieliłabym na śmietnik.
Spadam do obiadu
yolka 13:05, 07 maj 2017

zapomniałam napisać ,że donica śliczna, moje są plastikowe, do innych dorastam czyt. starzeję się powoli
paniprzyroda 13:20, 07 maj 2017

Chociaż do Ciebie zajrzę Ogród da radę, a roślin ogrodnikowi zawsze szkoda. Pogoda każdemu nie dogodzi. Wczorajsze krótkotrwałe słońce przypaliło listki grujecznikowi i tak co roku. A potem lunęło..
Nie wiem, czy już u Ciebie pisałam w nowym wątku.. buziaki zostawiam
Margarete 19:47, 07 maj 2017

Jak tam z ulewami u ciebie Aniu ? Bo w TV pokazują że Podkarpacie pozalewane...
U nas ulew nie było ale leje albo mżawka prawie codziennie. Nie ma kiedy oprysku zrobić ani wyrandapować z miski przed domem i garażem...busz w kostce i na podjeździe od ulicy...wstyd i nerwy...ale co jak nie ma pogody sprzyjającej
Buziaki !
Gruszka_na_w... 21:21, 07 maj 2017

Aniu, po mistrzowsku skomponowałaś swój ogród, bo mimo niesprzyjającej pogody pięknie się prezentuje. Niezapominajki wyglądają fantastycznie; Aż się buzia śmieje na ich widok. Miłego tygodnia życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Madzenka 21:33, 07 maj 2017

Pocieszam się, ze jak będzie padać to nie pomrozi
Kasiek 21:45, 07 maj 2017

Cieszyc sie gdy wypadna rosliny bo bedzie miejsce na nowe, jakos nie potrafie.
Nie potrafie rowniez sie zamartwiac ze cos wypadlo, chociaz jest mi przykro.
Anka, poltora komandoski ida z cyckiem do przodu. Rownaj krok i nie deptaj mi po kiecce
Gruszka_na_w... 21:56, 07 maj 2017

Kasiek napisał(a)

Anka, poltora komandoski ida z cyckiem do przodu. Rownaj krok i nie deptaj mi po kiecce

I tego się trzymajmy!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mala_Mi 21:59, 07 maj 2017

Kasiek napisał(a)
Cieszyc sie gdy wypadna rosliny bo bedzie miejsce na nowe, jakos nie potrafie.
Nie potrafie rowniez sie zamartwiac ze cos wypadlo, chociaz jest mi przykro.

Tak jest Pani Generał

Moje piwonie też podniosły cycki jak się ochłodziło .. może jeszcze coś z nich będzie.. taka nowa Crazy Daizy... Szalona... mróz położył do ziemi, upał też położył do ziemi...
Ogród jest dopełnieniem innych przeciwności losu.. jak sie wszytko pitoli, to i pogoda wkurza

Taka ma być.... foto z https://www.peonyshop.com/peony-assortment/crazy-daisy
Ależ misz masz będę mieć na piwoniowych rabatach.. kolory, że zęby będą zgrzytać Jak podrosną uporządkuje