Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 18:47, 25 kwi 2017

Do góry
Amelko szybkim ruchem pstryknełam bo zaraz lece ))

co roku ich mniej musze dosadzic ))

powoli przekwitaja))

na 100 sztuk wylazł jeden )))
mam je z zeszłego roku były wykopane wysuszone i przesadzone juz nigdy wiecej

Z ogródka na wsi 18:47, 25 kwi 2017

Do góry
Soczyście zielone liście róży na oranżu

Na tle tego też oranżu usadowiły się clematisy
Na razie bez wyższej podpory ale przez week mam nadzieję coś zrobić
Kostrzewa zielona wysiała się ty i tam Ale ja ją lubię Będzie rosła miedzy paprociami

Wsadzona w zeszłtm roku do ziemi szczepka floksa się przyjęła ( wtedy to były raptem 4 badyle a teraz ładnie się zagęściła:Liczę że za rok będzie już całkiem fajna)
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:47, 25 kwi 2017

Do góry
ja Kasiu jak bylam pierwszy raz to powiedzieismy sobie z M, ze warto zobaczyc ale raz nam wystarczy. No i bylismy przypadkiem jeszcze raz ale od innej strony i teraz juz wystarczy. Jedyne co mnie jeszcze park interesuje
z masek to mi tacy panowie w oko wpadli

Ewa moje te pierwsze zaczynaja przekwitac, ich dni juz policzone, pozniejsze rosnae bardziej w cieniu dopiero maja paki. Sasiad ma pawie, kilka, zasami ma tez male Tylko raz sie zdarzylo, ze dotarly do mojego ogrodu bo ja troche dalej od niego mieszkam ale ogolnie to paraduja po wiosce
Z ogródka na wsi 18:43, 25 kwi 2017

Do góry
Ta hosta już wylazła, a inne rosnące obok niej... jedna w kłach a druga taka na pół

Blue diamond w rozkwicie

Razem z innymi których nazwy nie pamiętam

Zielone przyrosty bukszpanu... jeszcze 3-4 lata i może będzie można z niego średnią kulkę ( daj Boże )
Ogródek Iwony II 18:41, 25 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To nie koniec roboty Iwonko. Ścieżka po prawej stronie prowadzi do nikąd i kończy się w środku rabaty. Kolejna robota dla Z się szykuje i kolejny wydatek .
Z ogródka na wsi 18:38, 25 kwi 2017

Do góry
Inne tulipki cały czas nabierają mocy urzędowej

Na te trochę czekam bo mam nadzieję przez długo week zrobić to moje nibny bagienko ( ma to być takie płytkie, małe rozlewisko prawie że kałuża tylko o nieregularnym kształcie nad którym chcę żeby przewieszały się liście paproci ) a ona będą kwitły wśród paproci
dobra wiem syf w tym miejscu na ale...

W kankach póki co yyyy ten no ... jak on miał? coś tam... wieczneizielony. Potem gdy przekwitnie wymienię na coś innego A no i z tyłu w największej bali chyba smagliczka żółta która zrobiła się brzydka i też idzie na odstrzał Znaczy będzie przesadzona w inne miejsce ale z kanek sioooo...

A pytanie co do lili Co to jest czy, czy to jakaś choroba bo pierwszy raz wiedzę takie przebarwienia na liściach?
Z Pszenicznej ... 18:32, 25 kwi 2017

Do góry
Na pocieszenie kupiłam sobie berberysy erecta

berberysy green carpet

i świerka jak poduchę

Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 18:32, 25 kwi 2017

Do góry
CZy z moimi choinami wszystko ok?
Z ogródka na wsi 18:30, 25 kwi 2017

Do góry
Kwitną też owocowe Kwiaty nie przemarzły
Z ogródka na wsi 18:28, 25 kwi 2017

Do góry
Bratki wreszcie mają kwitnące towarzystwo

W pełni kwitnie mahoniowiec
Księżycowy... 18:26, 25 kwi 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Własnie odebrałam dostawę ze sklepu FutureGardens. To były moje ostatnie zakupy u nich, bardzo nieprofesjonalny stosunek do klienta (duży problem z dostawą, paczka od środy leżała na magazynie we Wrocławiu i mimo mojej interwencji, sklep się za bardzo nie interesował sprawą), po za tym chciałam byliny, a nie mchy i wątrobowce. Rośliny mają tak mokro, że szkoda gadać (tydzień po wysyłce), ciekawe czy nie są przelane.

Dobrze, że chociaż grujecznik wygląda na całego....

Wrrry... Moje "wypasione" floksy...

Ja bym reklamowała, ale masz rację najlepiej nie robić już u takich sprzedawców zakupów. Jakie te floksy zamówiłaś? Nie mogłaś rzucić hasłem - szukam takich i takich? Ja nazw swoich nie znam, ale np białe już tak się rozrosły, że mogę je dzielić.
Grujecznika też mam ale maleństwo, na dodatek nie okryłam go na zimę bo zwyczajnie o nim zapomniałam i przeżył
Z ogródka na wsi 18:26, 25 kwi 2017

Do góry
Ogólnie to dzisiaj piździ niesamowicie Ale udało się mi wyskoczyć na 3 godziny do ogrodu Z tym że zmarzłem jak cholera, a łapy to miałem skostniałe jak po mrozie

No ale tak....

Ogólnie to zacznę od tego co zobaczyłem jadąc na wieś... jednak natura tworzy najpiękniejsze obrazy

W ogródku za dużych zmian nie ma Toteż fot za dużo nie będzie

mój gigant
Typografia ogrodu 18:26, 25 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
takie tam

Moje chyba się nie rozwiną,stoją w miejscu Twoje piękne!
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 18:24, 25 kwi 2017

Do góry
Witam,

proszę o radę, czy z moimi choinami Jeddeloh wszystko ok?

Gdy je dostałam, już tak wyglądały.
Z ogródka na wsi 18:17, 25 kwi 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Radku niedowiarku proszę pocieszę Cię hi hi ,dałam u siebie Clematisa po zimnie ;-p

Od razu niedowiarku
Nie no żołnierze ładnie stoją na warcie wartę.
A właśnie bo już zapomniałem, kupiłaś w końcu mieczyki w tym rrrrrr kolorze?
Działka wkoło Lubczyka :) 18:15, 25 kwi 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)

Kasiu zapowiada się nieżle nawet roślinki w ogrodzie stoją przed tobą na baczność
pozdrowionka
Ogrodowe dylematy Kasi ... pomożecie? 18:10, 25 kwi 2017

Do góry
Tak to wygląda na planie:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies