Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:50, 18 kwi 2013

Do góry
Braby będą strzyżone tak
A bukszpany na razie bedą kulkami ok 30 cm... Na większe w ilosci 10 szt nie ma kasy mam do wyboru 30 cm za 180 zł czy 60 cm za 1490 zł....
Początki w Kruklandii 06:44, 18 kwi 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
I znów mam pytanie
Będziemy w tym tygodniu pierwszy raz wertykulować trawnik i nie wiem na jaką głębokość!!!!
I czy robić w kratkę ???

Nie wolno na kratkę, tylko w jednym kierunku wertykulować. To potwierdzona informacja od specjalisty od chorób i pielęgnacji ogrodu. Też kazałam M na krzyż robić a potem dostałam maila jak ją robić....
Glębokość wertykulacji ustaw moźe na środkową zobaczysz czy dużo filcu zostaje czy nie.
Co z tym ogródeczkiem począć 06:42, 18 kwi 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Pokażę wam jeszcze moje Rh ,mam nadzieje ze ładnie zakwitną
Papu już dostały ,teraz pozostaje czekać
Od najstarszego do najmłodszego

Ho ho ho ale bedzie feria kolorów w maju.
Rózom nic nie będzie, byleby nie było -5.... Kiedy będziesz robić elewację?
Co z tym ogródeczkiem począć 06:38, 18 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

A nie widać??

W porównaniu z Ewą to ja siła spokoju
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:37, 18 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Anek trzymaj się! Bajzel w domu i ogrodzie poczeka Nic mu się nie stanie W robocie też da się ogarnąć grunt to się nie załamać! Wszystko poczeka bo zdrowie najważniejsze! Bez tego ani rusz! I właśnie tego Ci zyczę - duzo zdrówka! Jak ono jest to wszystko inne da sie zrobić!
Musisz przede wszystkim pamiętać o sobie

Taaaaa i z głodu umrzyj .... I nie płać kredytów...
Ostatnio się wszystko nawarstwiło.... Gdybym potrafiła, pomogłabym... To wada pracy na własny rachunek.... Więc nie narzekam już na etat.....
Aniu bałaganem w domu się nie stresuj, ile byś nie sprzatała będzie bajzel.... To syzyfow praca, wyzdrowiejesz wypucujesz! Ogród daje radę , nie forsuj się. Wracaj do zrówka i nie szalej z ruchem!!! Siedź w domu, króciutki spacerek i nie ruszaj się zbyt duźo. Przy antybiotyku jesteś słaaba. Im więcej chodzisz tym gorzej się czujesz.....
Powolutku, rób tylko to co musisz.... Czyli projekty....
Buziam i trzymam kciuki aby wszystko wróciło jak najszybciej do formy.

Cebulowe masz cudne. Czy wiesz, że masz najbardziej wiosennny pgród na forum?
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 06:25, 18 kwi 2013

Do góry
Dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:29, 17 kwi 2013

Do góry
Irenko śliczne głogowniki
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 23:27, 17 kwi 2013

Do góry
anipla napisał(a)
Bukszpan do formowania

w całości

częściowo ogołocony (na dole powtykne gałązki )

Tylko co dalej ????wyciąć te 2 niższe gałęzie i jedną na pniu zostawić i wykulkować , czy 3 w różnych poziomach kulki zrobić ,czy związać i kulkować?

Zostawiłabym 3 kulki na różnych poziomach. Tylko powinnaś te trzy łodygi oddzielić od siebie np konstrukcją z bambusów.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 23:24, 17 kwi 2013

Do góry
Joaska napisał(a)

Karolci bop to nie"mój grunt", tutaj mieszkamy tymczasowo, dopóki nie ukończymy budowy i nie ogrodzimy działki, dlatego nie chcę niczego wkpoywać w ziemię na nie swojej działce, a chce mieć mój własny ogródek na codzień stąd ten pomysł ze skrzyniami i doniczkami.

A to rozsądne!
Postawić trawkę nad i... 23:22, 17 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam Aguś, chociaź na chwilę odpocznijcie. Ale będzie fajnie latem u Ciebie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:16, 17 kwi 2013

Do góry
17 tchnień wiosny obejrzałam
Ogród w skali mikro :) 23:14, 17 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Madzenko .. A co to znaczy nakładka na szlauf do magicznej siły.. Jest jakaś specjalna ??.., czy normalne zraszanko ??

To znaczy , wiem co to nakładka i wiem co to szlauf , ale nie wiem , na czym ta specjalność polega
I dzięki za info nt trawników

Gdy wrócę do domu to Ci zdjęcie zrobię
Nakładka wygląda jak mały spryskiwacz do wody. Nakladasz ją szybkozłączką na końcówkę szlaufa i polewasz po roślinach jednocześnie rozpuszczając magiczną siłą. Zamiast latać z konewką od razu lejesz nawóz ze szlaufa. Bardzo pomocne. Warto szukać promocji na Magiczną z tym dozownikiem.
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:09, 17 kwi 2013

Do góry
Sylwia koniecznie daj znać jakie antidotum na te białe krewetki masz!!!
I plizzz daj mi znać czy o jakąś szkólke przy trasie Zakopane - Kraków mogę zahaczyć, nie zbaczając z drogi jeśli jest mega zaopatrzona np. W trawki lub stożki cisowe lub graby...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 17 kwi 2013

Do góry
Sebuś ale jesteś pracowity!!!!
Trzymam kciuki !!
I jeszcze prosze o onfo jakie szkólki sa na trasie Zakopane - kraków widziałam Zielony Ogród ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:01, 17 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam grabiących, wertykulujących, walczących z opuchlakami i przędziorkami
pozdrawiam z Zakopanego
Przez cała drogę myślałm jak się zmieścić czasowo ze wszyskimi moimi planami na weekend. A jeszcze wypadałoby żyć...
Jestem tak zakręcona, ze dzisiaj o 14:30 przypomniało mi się, że jutro o 9:00 zaczynam szkolenie ok 390 km od odmu.... A przez cała drogę myślałm czy w dwmetrowych pasach w podjeździe wsadzić
1grab-kula bukszapnowa - grab..... Czy
2 bukszpan - grab - bukszpan....
Koszowo tańszy wariant 1 .... Ale który lepszy?

Dla przypomnienia te pasy są po lewej stronie przy ścieżce do domu...
Teraz widać tam tylko runiankę, gdzyż częśc bambusów została wykopana, 3 szt przy samym wejściu jeszcze tkwią w ziemi

Melduję, że dotarła dzisiaj przesyłka z przetacznikami Hura miedzy innymi zamówiłam christa oj będzie niebiesko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:50, 17 kwi 2013

Do góry
Pozdrawiam pracusię z obłędnymi stokrotkami
Ogród niby nowoczesny ale... 22:48, 17 kwi 2013

Do góry
Buziam. I jestem na bieżąco

I czytam, że krety to wyrażny sygnał, że są robale.... Więc kochajmy jednak krety bo nas ratują z opresji. Wiedziałm, ze krecik nie może być naszym wrogiem Ahoj
Zielony galimatias 22:47, 17 kwi 2013

Do góry
nebel napisał(a)

To jest przykład tego co chcemy w przyszłości.
Ja swoje thuje muszę przycinać 2 razy w roku, płacę za to. Mój sąsiad, z którym dobrze żyję co jakis czas mnie pyta czy nie przeszkadzają mi jego świerki - nic z nimi nie robi. Pilnujemy tylko wspólnie, aby przędziorek się za bardzo nie rozplenił.
Moje thuje mają 17 lat, a sąsiada świeki zostały posadzone jako bardzo małe sadzonki 12 lat temu.
Wnioski musisz dla siebie wyciagnąć sam. Wszystko zależy od tego co dzieje się w Twoim otoczeniu, ile pieniędzy możez wydać dzisiaj, ale pamiętaj, że utrzymanie ogrodu kosztuje.
Czasami jak czytam nasze forum mam wrażenie, że zapominamy o kosztach utrzymanie, po...
Nawożenie, woda, praca - to wszystko są koszty, przynajmniej dla mnie
Ewa

Hm sama bym nie wiedziała jaką decyzję podjąć....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:45, 17 kwi 2013

Do góry
Iza strajkuje? Dlaczego?
Aplikacja na telefon 22:44, 17 kwi 2013

Do góry
ronin napisał(a)
Ta aplikacja na telefon to jak na razie zbyt duże przedsięwzięcie, a z drugiej strony raczej mały odsetek użytkowników by z niej korzystał. Bardziej sensowne będzie stworzenie wersji mobilnej strony, którą będzie można łatwo przeglądać z telefonu. No ale to plan na przyszłość.

Zgadzam się z propozycją obserwowania wątków bez pisania. Będzie taka opcja.

Oj z tego co czytam wiele osób korzysta z ipadaów na ogrodowisku....
Może jednak warto pomyśleć o aplikacji na smartfony i urządzenia mobilne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies