Danusiu czy nawożenie dolistne / w płynie przez cały sezon bedzie tak samo skuteczne jak doglebowe? Jak częstow takim przypadku stosować np. Florovit czy Magiczną siłę?
Przyznam , że nie lubię sypac nawozów w proszku pod rośliny, mam grbą wastwę kory i jest to bardzo ciążliwe. Czy w związku z tym nawozy płynne będą wystarczajace?
Dzisiaj dostałam informacje, zę przy mojej gliniastej glebie zamiast podlewać dursabanem opuchlaki lepiej je lancą doglebową zaatakowac. Tak zamierzam... 5 cm na m2 cokolwiek by to nie znaczyło...w weekend je zaatakuję
Oprysk na przędziorki podobno skuteczny dopiero po 15 maja.
Moja baza od zdjęć pęka i się długo ładuje a Twoja.... Aż strach się bać Bojam siem
Pozdrawiam z cieplutkiego Wrocławia, dzisiaj o 6:00 jest 11 stopni ciepła
Muszę poczytać o zeolicie.
Wertykulator przy malutkim ogródeczki nie potrzebny. Wygrab go bardzo dokładnie, tak dokładnie aż na każdym palcu będziesz miała pęcherz.
Zadaszenie będzie z boku , tam gdzie aktualnie kanapy stoją, przy tarasie kuchennym. Front niezaslonity zstanie bo stanowi ogrzewanie domu również zimą
Jakoś się do tej pergoli nie mogę zabrać..... Chyba po weekendzie majowym, o teraz juź każdy weekend zaplanowany..
Wisienki zatem nie bedą niczym osłonięte . Na tarasie przy wisienkach bedą stały wielkie donice z bambusami jako osłona przed zaglądajacymi z ulicy a na tym tarasie leżaczki ale leżaczki też muszę kupić...
Ela o zabiegach na trawe u mnie napisalam
Kosić trawę jeśli rośnie
Hydrokomplex chyba Danusia polecala. Ja stosuję tylko krotkodziałające nawozy, bo widzę lepszy efekt. Najważniejsze i tak dla trawnika jestpodlewanei.
Jesli chcesz mieć ekplozję trawnika to kup "szybki efekt dywanowy " Agrecol lub polewaj Magiczną siłą do trawnikow. Mi udalo się dostać w ubiegłym roku nakładkę na szlauf do magicznej siły.
Potwierdzam
Nie przelewaj wodą, trzymaj w jasnym miejscu, jesli wychłodzisz zimą pogubi liście.... Ale bezproblemowa jest pod warunkiem, że ją robale nie zjedzą