Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z perspektywą na przyszłość 22:42, 17 kwi 2013

Do góry
Moniko mam zdjęcie do przesłania na maila. Podaj mi Twój adres
Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 06:38, 17 kwi 2013

Do góry
Danusiu czy nawożenie dolistne / w płynie przez cały sezon bedzie tak samo skuteczne jak doglebowe? Jak częstow takim przypadku stosować np. Florovit czy Magiczną siłę?
Przyznam , że nie lubię sypac nawozów w proszku pod rośliny, mam grbą wastwę kory i jest to bardzo ciążliwe. Czy w związku z tym nawozy płynne będą wystarczajace?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 06:36, 17 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj dostałam informacje, zę przy mojej gliniastej glebie zamiast podlewać dursabanem opuchlaki lepiej je lancą doglebową zaatakowac. Tak zamierzam... 5 cm na m2 cokolwiek by to nie znaczyło...w weekend je zaatakuję

Oprysk na przędziorki podobno skuteczny dopiero po 15 maja.
Rododendronowy ogród II. 06:22, 17 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Oj tak Aniu ,pracowity , kręgosłupa już nie czuję ale i tak niewiele widac moją pracę.Zapowiadają deszcze to moze się odpocznie?-o ile sprawdza sie prognozy.

Bożenko zamwiam ten deszcz: Dla Twojego kręgosłupa i roślinek. Huuuura nawozy podsypię
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:20, 17 kwi 2013

Do góry
Ania ile ty masz narcyzów????? Bo jak liczę Twpje krokusy.... Narcyzy.... To mi się coś Twoje liczby nasadzen nie zgadzają
Ogród niby nowoczesny ale... 06:17, 17 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Kopiujcie dziewczyny do woli...ja nie mam nic przeciwko...tylko nie wiem co Magnolia na to

Ja się do kopiowania twojej rabatki Marzena przymierzam..tej z karmnikiem...w kwadratach. Muszę jeszcze przed domem co nie co pozmieniac...
No ale nie wszystko na raz...chociaż...na trawki jeszcze troszkę poczekam...więc może tym się zajmę?

Kopiuj do woli uprzedzam, że sadzenia nie zazdraszczam....

Ale carex z konwalnikiem to świetne połączenie. Jstem bardzo ciekawa Twojej rabaty.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 06:15, 17 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio informatyk coś bąknął o zewnętrznym serwerze na zdjęcia tylko moje włąsne, ja już nie ogarnę tej techniki

Moja baza od zdjęć pęka i się długo ładuje a Twoja.... Aż strach się bać Bojam siem
Pozdrawiam z cieplutkiego Wrocławia, dzisiaj o 6:00 jest 11 stopni ciepła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:11, 17 kwi 2013

Do góry
Pieknie wyglądają te krokusiki w runiance. Chyba spróbuję cię skopiować.
Żurawki pieknie przezimowały, u mnie istna masakra + opuchlaki...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:26, 16 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ja zamówiłam zeolit do piaskowania .. Ciekawe czy się spisze , bo to mój pierwszy raz z zeolitem
I nawet Florowit już mam .. Tylko jeszcze nie użyłam .. Możecie mi powiedzieć dlaczego ??

Muszę poczytać o zeolicie.
Wertykulator przy malutkim ogródeczki nie potrzebny. Wygrab go bardzo dokładnie, tak dokładnie aż na każdym palcu będziesz miała pęcherz.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:24, 16 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Jeżeli ma sie kosz, to grabi się przed wertykulacją, bo zgrabia się najgorsze, a potem wertykulator przy pracy zbiera pozostałości, ja grabię przed

Wygrabiłam najgorsze - pleśń i największe liście. Drobnicę dobrze wertykulator zbiera.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:23, 16 kwi 2013

Do góry
Asc, Kasiog, Anula, Pola, Rench, Agnieszko W, cieszę się że zajrzałyście. Wesolo mi z Wam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:21, 16 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A mnie się szczotki podobają u Marzenki

Danusiu taka zabiegana, cieszę się , że zjarzałaś
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:21, 16 kwi 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Marzenko czy ja dobrze pamiętam że zadaszenie nad tarasem robisz w tym sezonie? czy to ten taras przy którym wiśnie umbra rosną?
Wybacz mą ciekawość ale jeżeli tak to się zastanawiam jak to w praktyce bedzie wygladało bo tez planuję zadaszenie i wisienkę przy tarasie. Obawiam się że u mnie może to nieproporcjonalnie wygladać i dlatego ciekawi mnie jak to rozwiązałaś

Zadaszenie będzie z boku , tam gdzie aktualnie kanapy stoją, przy tarasie kuchennym. Front niezaslonity zstanie bo stanowi ogrzewanie domu również zimą

Jakoś się do tej pergoli nie mogę zabrać..... Chyba po weekendzie majowym, o teraz juź każdy weekend zaplanowany..

Wisienki zatem nie bedą niczym osłonięte . Na tarasie przy wisienkach bedą stały wielkie donice z bambusami jako osłona przed zaglądajacymi z ulicy a na tym tarasie leżaczki ale leżaczki też muszę kupić...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:17, 16 kwi 2013

Do góry
finka napisał(a)

a jedną to ja chyba przytargałam do Madżenki na spotkanie czerwcowe Ogrodowiska

Tak a pozostałe z futuregardens
Ogród w skali mikro :) 23:15, 16 kwi 2013

Do góry
Ela o zabiegach na trawe u mnie napisalam
Kosić trawę jeśli rośnie
Hydrokomplex chyba Danusia polecala. Ja stosuję tylko krotkodziałające nawozy, bo widzę lepszy efekt. Najważniejsze i tak dla trawnika jestpodlewanei.
Jesli chcesz mieć ekplozję trawnika to kup "szybki efekt dywanowy " Agrecol lub polewaj Magiczną siłą do trawnikow. Mi udalo się dostać w ubiegłym roku nakładkę na szlauf do magicznej siły.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:55, 16 kwi 2013

Do góry
Sebciu trzymam kciuki w czwartek będę gdzieś w Twoich okolicach
Kolorowe rabaty 22:51, 16 kwi 2013

Do góry
Oddajcie Marcie dekoder!!!
Buziam widzę , że wreszcie wiosna u Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:50, 16 kwi 2013

Do góry
Wow ale morze bratkowe.
Irenko gdy zobaczysz surfinie białe lub bialo-niebieskie daj mi proszę znać. Mam juź 9 pelargonii więc kolejnych nie kupię

Zapomniałam dodać, że pieknie te ciemne hortensje wyglądają. Tworzą świetny kontrast do elewacji.
Żywopłotki cisowe. 22:44, 16 kwi 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Ewo i Janino właśnie dziś skończyłam dzielić dalie i mówię jak Wy ostatni raz tak dużo , do jesieni
pocieszą oczy i tylko kilka zostanie.
Sama ogród będę sprzątała do czerwca i jeszcze mogę nie skończyć.

Przycięłam horti anabelki są patyki.

Ja się właśnie z tego powodu chwilowo wyleczyłam z dalii...
Początki w Kruklandii 22:43, 16 kwi 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)

Sądzę że to szeflera bo tez ją mam .Pozdrawiam

Potwierdzam
Nie przelewaj wodą, trzymaj w jasnym miejscu, jesli wychłodzisz zimą pogubi liście.... Ale bezproblemowa jest pod warunkiem, że ją robale nie zjedzą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies