Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:23, 16 kwi 2013

Asc, Kasiog, Anula, Pola, Rench, Agnieszko W, cieszę się że zajrzałyście. Wesolo mi z Wam
Madzenka 23:24, 16 kwi 2013

monteverde napisał(a)

Jeżeli ma sie kosz, to grabi się przed wertykulacją, bo zgrabia się najgorsze, a potem wertykulator przy pracy zbiera pozostałości, ja grabię przed

Wygrabiłam najgorsze - pleśń i największe liście. Drobnicę dobrze wertykulator zbiera.
Madzenka 23:26, 16 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
Ja zamówiłam zeolit do piaskowania .. Ciekawe czy się spisze , bo to mój pierwszy raz z zeolitem
I nawet Florowit już mam .. Tylko jeszcze nie użyłam .. Możecie mi powiedzieć dlaczego ??

Muszę poczytać o zeolicie.
Wertykulator przy malutkim ogródeczki nie potrzebny. Wygrab go bardzo dokładnie, tak dokładnie aż na każdym palcu będziesz miała pęcherz.
monitka 23:32, 16 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Zadaszenie będzie z boku , tam gdzie aktualnie kanapy stoją, przy tarasie kuchennym. Front niezaslonity zstanie bo stanowi ogrzewanie domu również zimą

Jakoś się do tej pergoli nie mogę zabrać..... Chyba po weekendzie majowym, o teraz juź każdy weekend zaplanowany..

Wisienki zatem nie bedą niczym osłonięte . Na tarasie przy wisienkach bedą stały wielkie donice z bambusami jako osłona przed zaglądajacymi z ulicy a na tym tarasie leżaczki ale leżaczki też muszę kupić...

No to czekam na realizację może coś podpatrzę U mnie podobnie z ogrzewaniem dlatego nie moge się zdecydować a z drugiej strony latem lampa straszna bo taras od południa. Może skończy sie na parasolu ale jaki kupić żeby jenoroczny nie był...Ot dylematy
Madzenka 06:36, 17 kwi 2013

Dzisiaj dostałam informacje, zę przy mojej gliniastej glebie zamiast podlewać dursabanem opuchlaki lepiej je lancą doglebową zaatakowac. Tak zamierzam... 5 cm na m2 cokolwiek by to nie znaczyło...w weekend je zaatakuję

Oprysk na przędziorki podobno skuteczny dopiero po 15 maja.
Gardenarium 08:03, 17 kwi 2013

Byłam z rewizytą Spodobał mi się przepis na wertykulację, grab aż na palcach pokażą się pęcherze. Dobre to jest

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:04, 17 kwi 2013

Fajna jest reklama u nas, w Książu impreza ogrodowa, śliczne zdjęcia

Instagram Ogrodowiska
abes 08:30, 17 kwi 2013

Dziękuję za powitanie,
równocześnie zabieram się za zakładanie wątku i ogrodu, i niestety przy takiej pogodzie ogród wygrywa z kompem.

Wczorajsza mała robótka: żagwin, bacopa i bratki, czyli wszystko, co było kwitnące w naszym Kwiatonie.

Miłego dnia
Ania
Magda70 08:45, 17 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Dzisiaj dostałam informacje, zę przy mojej gliniastej glebie zamiast podlewać dursabanem opuchlaki lepiej je lancą doglebową zaatakowac. Tak zamierzam... 5 cm na m2 cokolwiek by to nie znaczyło...w weekend je zaatakuję

Oprysk na przędziorki podobno skuteczny dopiero po 15 maja.

Ja nie mam gliny...więc podleje dursbanem, będę lać do skutku... Teraz przy zrywaniu darni widać ile tego jest...jak to Żon mówi - małe krewetki brrrr
popcorn 08:50, 17 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Muszę poczytać o zeolicie.
Wertykulator przy malutkim ogródeczki nie potrzebny. Wygrab go bardzo dokładnie, tak dokładnie aż na każdym palcu będziesz miała pęcherz.

Lo matko... dlatego wypozyczam na sobote wertykulato, bo grabienie az do pecherzy mi sie nie usmiecha

pozdrawiam serdecznie!