Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

danuta_szwajcer 18:40, 13 kwi 2013

A czemu Haniu wsadzasz je najpierw do donic? Zostawiasz je w donicach czy potem jeszcze do gruntu? Sadze zawsze dalie zaraz z poczatkiem maja do gruntu i zawsze pieknie rosna i szybko kwitną. Pozdrawiam cieplutko
Anabell 23:22, 13 kwi 2013

Bogusia ! dziękuję poszukam jakieś zdjęcie i spróbuję wykasować. Już drugi raz coś zagapiłam.

Dalie idą do donic, a potem w grunt jak minie zimna Zośka. Są dużo wcześniej przyśpieszone, a kwitną do mrozów. W ubiegłym roku wykopałam jak pierwszy śnieg spadł, wcześniej jeszcze szkoda, było dużo kwiatów. Dobrze że zdążyłam wykopać i znieść.
Marta7 21:33, 14 kwi 2013

Haniu pozdrawiam serdecznie,podziwiam zakupy,ja też kupilam 2 Limki w Merkurym,ale chyba przepłaciłam,z tym że są już bardzo rozrośnięte -mają po kilka kwiatow ubieglorocznych płacilam po 34zł.
Pozdrawiam serdecznie
GorAna 21:37, 14 kwi 2013

Pozdrawiam wiosennie
JoannA 23:21, 14 kwi 2013

Haniu, czy wiosna zawitala juz w Twoim ogrodzie, u mnie juz nie ma sladu po sniegu, powoli robie porzadki, przycinam,
Pozdrawiam serdecznie
Anabell 23:34, 14 kwi 2013

Śniegu nie ma,ale ledwo widać kolor w krokusach. sprzątać jeszcze nie wyszłam działam z daliami popołudniem,a mam swoją inną pracę w szk. muszę wykonać, bo już późno. Dlatego z tujami nic nie robiłam mało czasu. Jutro mam wyjście latam w poniedziałki na uniwer. trzeciego wieku.a potem pogaduchy z koleżankami.
W tym tygodniu już coś zacznę na zewnątrz.
Pszczelarnia 17:15, 16 kwi 2013

Ja mam sporo dalii - za każdym razem mówię dość. Ale żal wyrzucić. A potem tak cieszą. Tylko, że moje - posadzone w warzywniku - zajęły za dużo miejsca. W tym roku tylko jeden szpaler, mówię sobie.
janina_zawada 18:31, 16 kwi 2013

Ja tak zawsze mówię jak przycinam róże na wiosnę i gdy mnie podrapią , obiecuję sobie że już żadnej ,nigdy nie kupię jednak gdy zobaczę ich na bazarku zawsze jakimś cudem wędrują do mojego koszyka i tym sposobem mam już ich kilkadziesiąt .. Aż nie chce mi się zabierać do ich przycinania ..
Anabell 21:29, 16 kwi 2013

Ewo i Janino właśnie dziś skończyłam dzielić dalie i mówię jak Wy ostatni raz tak dużo , do jesieni
pocieszą oczy i tylko kilka zostanie.
Sama ogród będę sprzątała do czerwca i jeszcze mogę nie skończyć.

Przycięłam horti anabelki są patyki.
Madzenka 22:44, 16 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Ewo i Janino właśnie dziś skończyłam dzielić dalie i mówię jak Wy ostatni raz tak dużo , do jesieni
pocieszą oczy i tylko kilka zostanie.
Sama ogród będę sprzątała do czerwca i jeszcze mogę nie skończyć.

Przycięłam horti anabelki są patyki.

Ja się właśnie z tego powodu chwilowo wyleczyłam z dalii...