Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 07:57, 15 maj 2017

Do góry

Bardzo proszę o szybka diagnozę,bo z dnia na dzień jest coraz gorzej,a choroba tuji spędza mi sen z powiek Tuje po zimie zamiast sie zielenić mają brązowe i kruche gałązki.Nie zauwazyłam żadnego pasożyta.Podejrzewałam wiosenne przymrozki,natomiast kotos inny zasugerował przesuszenie? Dodam ,ze w innej części ogrodu tez tak wygladaja.Te od drogi sa w najgorszej kondycji,natomisat szpaler od sąsiada zaczyna również brązowieć.Nie mieszkam przy drodze gdzie mogłoby grozić im zasolenie.Zastosowałam tydzień temu nawóz wieloskładnikowy yara mila complex ,wczoraj dosypałam nawóz na brązowienie igieł i podlałam rano i wieczorem.Co dalej Bardzo Prosze o pomoc fachowców ,bo sama jestem laikiem w tym temacie ,a za wszelką cenę muszę uratować ten szpaler,choć czarno to widzę
Tu ma być ogród :) 07:52, 15 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Pomyślałabym, że taki miks psyrokato wyjdzie, ale to jest mistrzostwo! Zachwyciłam się! A ten biały jak się zwie? W zasadzie to nie wiedziałm, że bukietowe można w ogrodzie hodować. Nie wiem dlaczego kojarzyły mi się tylko ze szklarniami.
...uDany ogród 07:40, 15 maj 2017

Do góry
Hej dziewczynki

Ewciu w tym roku zaopatrzę się w sok aroniowy, kwitnie piękne może będą owoce

Agniesiu jak znajdę trochę czasu przejrzę ich wątki, dziękuję

Irciu bieliźniarka jest piękna, ledwo ją zataszczyli na piętro. Drewniany, ciężki mebel.
Tata w domu, ale nie czuje się najlepiej
Bez wody jak bez ręki...

Basiu tak Tata w domu, ale stan jest ciężki. Uczę się go obsługiwać.
Najgorsze są opatrunki odleżyn. W życiu nie widziałam czegoś takiego...

Izuniu teraz już wcale nie mam czasu.
Nie wiem jak sobie poradzimy, Mama bez pomocy nawet go nie jest w stanie podciągnąć. Ja muszę pracować i jeszcze ta przeprowadzka...
Musimy wszystko jakoś opanować

Wczoraj jeszcze byliśmy na komunii u chrześnicy, ale wieczorem zahaczyłam o ogród

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:28, 15 maj 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Róża powiedziała "good bye" po zimie nie odbiła

Po niedawnych wykładach różanych w ogrodzie botanicznym powiedziałabym,że żyje. Wytnij co czarne, widać, że ma żywe oczka na dole. Dałabym jej szansę
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:28, 15 maj 2017

Do góry
Cieszyłam się bardzo że moje żywopłociki bukszpanowe po raz pierwszy puściły równiutko przyrosty, miałam ich nie ciąć żeby sobie rosły równo w masę
ale ostatnie przymrozki chyba trochę popsuły ten plan

to chyba przymrożone młode przyrosty

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:26, 15 maj 2017

Do góry
Tyle tulipanów zostało mi przy różanecznikach pod domem
część nie wyszła,część złamał snieg z dachu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:08, 15 maj 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:07, 15 maj 2017

Do góry
Wczoraj wzięłam się za coś co powinnam zrobić już rok temu - cięcie śliw wiśniowych Nigra. Myślałam że wyjdę ciachnę w godzinkę i będzie po .
Kupiłam żyrafę, ale trzymanie tego patyka i celowanie w gałąź do ścięcia nie jest takie proste. Bolą ręce i szyja

ale udało się........cięłam trochę na czuja....zobaczymy pod koniec sezonu czy zabieg jest dobrze wykonany hahahahahaha

Przed..

Aga w akcji

Wszystkiego po trochu 07:04, 15 maj 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)

Piękne, wiosenne obrazki . Trawnik jak w Anglii
Niby wiosna chłodna i się przeciągała, a i tak mam wrażenie, że za szybko mija. Chciałabym mieć dwa razy tyle czasu na prace ogrodowe i cieszenie się wiosną
Ptasi gaj 07:01, 15 maj 2017

Do góry

Elu te floksiki o jasnym kolorku bardzo ładnie komponują się z szarym skalnym kamieniem
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:43, 15 maj 2017

Do góry
nad rzeczka zaczyna kwitnac kalina zwyczajna, ma tego kwiecia co niemiara

wszedzie kwitna bzy a moj sie zbiera i zbiera i zebrac nie moze. Dwa nowe w tym roku jeszcze przerwe robia

za to kwitnie aronia wiec bedzie troche soku

popatrzylam na potrzeczki i agrest i bedzie znow malo owocow. Mrozilo w okresie kwitnienia
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:36, 15 maj 2017

Do góry

Teraz juz sa wszystkie. Na koniec roza Badbirnbach, nie ma jeszcze paczkow, za to sliczne listeczki Ta sadzoona w zeszlym roku jest duzo wieksza niez te nowe.

Moja bajka 06:17, 15 maj 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
pomęczę Was orlikami

Kasiu może tych orlików będziesz miała nadmiar chętnie zapisze się w kolejce na nasionka ( nie mam żadnego Orlika, a ten mnie urzeka szczególnie pozostałe u Ciebie są też piękne ale nie chcę przeginać i prosić o inne też
Wszystkiego po trochu 06:03, 15 maj 2017

Do góry

Sezon 2017 u Hanusi 06:02, 15 maj 2017

Do góry
Dziękuję, Edytko! Dzień słoneczny wstaje, ale potem straszą deszczem. Zastanawiam się czy to tylko straszenie. Roboty w ogrodzie masa, wyjdę chyba do ogrodu, nawet jakbym miała wracać w deszczu.
Miłego tygodnia!

Wszystkiego po trochu 05:34, 15 maj 2017

Do góry
W weekend była u nas przepiękna pogoda, nacieszyłam się ogrodem, posadziłam szałwię jednoroczną, rozplenicę jednoroczna, pomidory,popieliłam, porobiłam do końca kanciki, posadziłam jednego powojnika, drugi jeszcze czeka na wybór miejsca,

Te tulipany pięknie się po jednym sezonie rozmnożyły

Gożdzikowa - wiejski ogród 02:53, 15 maj 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
U mnie pierwsze wielkie grilowanie

Zapraszam

Niemal czuję ciepłe promienie słońca i lekkie podmuchy wiatru. Do tego jeszcze śpiewające ptaki, towarzystwo miłej Gospodyni i nic więcej do szczęścia nie potrzeba .

Stuletnia róża mnie zachwyciła. Ma kobieta przeszłość i doświadczenie
Ogrodowy song 02:43, 15 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Czosnki już rozpoczęły

Ciepło wszystkim odpowiada, więc i czosnki szybciej się rozkręcają . Pierwsze też i u mnie zaczynają kwitnąć.

Kostrzewy lubię. Zawsze można przyciąć kwiaty po kwitnieniu, żeby za mocno się nie rozsiewały
Tysiąc radości i utrapień 01:54, 15 maj 2017

Do góry
Mszyce mogłabym potraktować jakąś chemią, ale mam dylemat, bo w pobliżu ich żerowania pojawiło się mnóstwo biedronek. Jak wytruję mszyce, to biedronki tez padną .
Jedyny ratunek, że będą się mnożyć tak jak mszyce

Tysiąc radości i utrapień 01:51, 15 maj 2017

Do góry
No i żeby nie było zbyt różowo, utrapienia też są. Oto lista:
- mszyca na porzeczkach, wiśni, dwóch tulipanach i początki na różach
- skoczek różany na niektórych różach
- opuchlaki (jak zwykle)
- prawdopodobnie grzyb na bukszpanach
- mikro ślimaki, które wcinają koper i marchewkę

I ilustracje:

bukszpan z niepokojąco podeschniętymi gałązkami

wgryzienia zostawione przez opuchlaka na trzmielinie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies