Do kroniki zapisuję.. przesadzane lilie martagony żyją. I nawet im to dobrze zrobiło,. bo są tak wysokie jak nigdy. Mają z 80 cm Hortka przesadzana chyba też.. oby..
Nawet słonko nie pomoże Ale na pewno ułatwi
Mądrzy mówią (Helioterapia), że słońce dobrze wpływa na nasz układ nerwowy - pod jego wpływem zmniejsza się depresja.
Sebek .. mam 10 razy tyle co Ty.. albo więcej.. to mimo woli da się coś znaleźć
Ale jak mówi eMuś.. sytuacje ratują wszędobylskie niezapominajki.. jak by mnie wnerwialy w tej ilości to nawet w tym roku je kocham i .. tylko nieliczne wypieliłam
Takie niebieskie niebo na ziemi
Fragmencik.. z magnolią Braun River.. a są wszędzie Nawet przyszły warzywnik jest niezapominajkowy
Ja nawet w taką pogodę mam co robić.. ograniczenia są czasowe.. ale ta ilość wody to mnie dobija.. a piwonie doprowadziły do szewskiej pasji.. pieprzyć zimne zośki.. posadziłam kwiaty w doniczkach.. może one mnie pocieszą .. i zdradziłam pelaski.. pierwszy raz mam niecierpki..w trupim kolorze . Kolor pod nastrój dobrany
Jak się pieprzy wszytko.. to nawet pogoda nie che być gorsza. Ta pogoda jest tą kropką nad "i". Nerw siada.. psycha siada.. Jestem antyMidasem.. nawet ogród ma mnie w nosie.. i zaparł się by nie ułatwiać życia.
Tulipanów kupiłam kilka w grudniu po przecenie, chyba po 20 gr... i cale szczęście... kilka tulipanów cieszy oko, nie pamiętam kiedy tak długo kwitły Też mi na złość, jak sadziłam 500 to był upal i 2 dni załatwiało tulipany. Jak posadziłam kilka.. to zimna wiosna .. antyMidas Z drugiej strony szukając pozytywów, to te kilka sadziłam w śniegu... kilkaset w śniegu to by była porażka.. Pocieszenie w stylu..podlewa ogród i woda łapie się w beczki..
Szafirki dają mocny akcent, ale już wkrótce niezapominajkowa rzeczka będzie hitem w moim ogródku. Bardzo lubię te niepozorne kwiatuszki, gdy są w dużej ilości nie da się ich nie zauważyć.
a z dzisiejszych prac : wyrównaliśmy teren i sialiśmy trawę...zrobiło się kawał trawnika i zapewne powstanie tam jakaś rabata, albo zmodyfikuję tą co jest - powiększę
w oddali sad , ale ledwo go widać bo jeszcze małe te drzewka: