Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Biało różowy ogród za płotem. 23:57, 28 cze 2016

Do góry
Mimo wielu porażek jakim jest na przykład okropnie zachwaszczony trawnik, czego nie widać świeżo po pierwszym koszeniu. Cały rok plewienia terenu pod trawnik praktycznie nic nie dało bo chwastnica i jeszcze z 10 innych gatunków chwastów wyrosło na potęgę, ale się nie poddam, wiele roślin nie chce współpracować, a niektóre okazały się marnej jakości, kilku nadal kupić nie potrafię.

Jeszcze sporo zostało do zrobienia i dopracowania, a jakiś efekt rośliny zaczną robić dopiero w przyszłym sezonie to mimo przeciwności jestem dumny z tego co zrobiłem bo wszystko począwszy od planowania, projektu, zakupów, wykonania zrobiłem samodzielnie, a prace nad całością to spokojnie 85% tylko mój udział. Brukarz, instalator, ogrodnik, projektant i maruda w jednym

Pod koniec i tak zostałem położony na łopatki
Biało różowy ogród za płotem. 23:49, 28 cze 2016

Do góry
Artemisy sadziłem prawie po ciemku, więc na zdjęciu jeszcze w doniczkach

Kulki małe, a spore sadzonki hakone wymarzły w kwietniu

Biało różowy ogród za płotem. 23:43, 28 cze 2016

Do góry
Minęło prawie 14 miesięcy od momentu ruszenia prac związanych z ogrodem, mimo wielu przeciwności, problemów, zastojów itd, w końcu można to po budowlane pobojowisko nazwać ogrodem mimo, że jeszcze druga połowa działki w rozsypce

maj 2015

czerwiec 2016

maj 2015

czerwiec 2016

maj 2015

czerwiec 2016
Ogród Loczka 23:02, 28 cze 2016

Do góry
Piąteczka też kicham co chwile bo pyłki również mi dokuczają... co to alergik się nacierpi
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:36, 28 cze 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ps..zajac faaaajowy a ta rabata hostowa..
Ps2. Zawsze myślalam ,że łaczenie dwóch traw to dość średni pomysł ale Twoja rabata ze stipa kompletnie to zburzyła
Ps3.. Cieszę się,ze noga lepiej

Dzięki za kfiatucha...
Hmmmmm...toś mnie teraz zaskoczyła wiesz.... nawet nie pomyślałam o tym, że łączenie różnych traw może być "passe" zaczęłam od Ice Dance którą dostałam od Uli i mi się rozrosła, potem dołożyłam stipę bo mi się spodobała i na koniec Prairie Fire - bo kupiłam na inne miejsce ale tu były luki więc pokroiłam i jest chociaż jej trochę jeszcze nie widać
I cieszę się tym jak mi to wszystko na wietrze faluje i rośnie i rośnie Jak Ci się podoba to się cieszę
Zając jest naprawdę fajowy - ino tego ogrodu to by mógł mi nie zjeść najwyżej chwasty - to proszę bardzo
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:06, 28 cze 2016

Do góry
Przeklejam sobie ku pamięci
Luki napisał(a)
Ja zacznę od zdjęcia grupowego

Od góry:
Gosia-malkul, Agata-AgataP, Ewa-Luteczka, Sebek, Łukasz-Lukasz2013, Justyna-eee-tam, Ula-Urszulla, Danusia-danuta_szwajcer.
Środkowy rząd:
Małgosia-Gocha, Kasia-kasja83, Bożenka-Bogdzia, Alinka-alinak, Ewa-ewsyg, Marzenka-Madzenka, Ewa-Ewa777, Małgosia-malgorzata_szewczyk, Robert-Robertop, pod nim Irenka_Milka, w czerwony mąż Justyny, nad Patrycja-Zszywka.
Na dole:
Mąż Ewy, Ela-gierczusia, na prawo i na dół od Eli Gospodarze Kindzia i Rysiu, obok Kindzi Julita-JulkAd, pod Julką mąż Gosi, Ja-Luki, Ania-anna_g i Małgosia-Margarete.
Jeszcz ktoś ma zdjęcie, gdzie w ostatniej chwili dołączyła Beatka-Bea, oraz dwóch fotografów, Krzysiu i Em Ewy
Challenge Accepted pierwszy raz wszystko szczegółowo...sukces
Ogródek Iwony II 16:17, 28 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Jeszcze wynalazłam różę Capri w Rosarium. Coś mnie wzięło na te ogniste klimaty

Aniu, ta Capri drugi raz pojawia się w ciągu dwóch dni
Wczoraj Luki wymienił u siebie te:
Capri, Summer Song i Lady of Shalott

Zapisałam sobie w notatkach w telefonie. Żebym tylko pamiętała o co chodzi, bo lista róż robi mi się pokaźna - tych, co mi się podobają. Dobrze by jeszcze było, by długo kwitły, albo przestój był niezauważalny
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 16:07, 28 cze 2016

Do góry
Luki - miło było Cię znów spotkać

zszywka - Patrycjo mnie również miło było poznać osobiście

ewsyg - Ewciu ja też się cieszę że mogłam się z Tobą znów spotkać

Kasja83 - Kasiu fajnie było się spotkać, to teraz wiercenie dziury w kamieniu pójdzie Wam szybciutko i łatwo

Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 14:28, 28 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Danusiu miło było poznać

Mi również Łukasz ale mam nadzieję, że znowu się spotkamy to pogadamy bo masz dużą wiedze i super ogród bo bywam u Ciebie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:15, 28 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Natyrałem się dzisiaj w ogrodzie za przeproszeniem jak dzika świnia, ....

też powinnam sie tak natyrac ino lenia mam czekam na natchnienie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:34, 28 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu przybiegam do Was z ogromnymi podziękowaniami za Artemiski, ogromnie się cieszę, że je mam i to jeszcze takie piękne krzewy. Ogromnie Wam dziękuję i cieszę się, że znów można było się spotkać

Łukasz niech zdrowo rosną. A ja dziękuję za kupno i przywiezienie jeżówek.Super było jeszcze raz się spotkać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:14, 28 cze 2016

Do góry
Tych lustrzanych brył to ja jeszcze nie widziałem
Dobrze CIę Danusiu widzieć ze zdjęciami i planem działania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:01, 28 cze 2016

Do góry
Luki, oj jak porozpieszczalesz moje zmysły. .. głównie wzrok, węch czuję się pominięty
Powiem Ci że ta rozsiane szałwia zrobiła duża robotę. Jest pięknie.
Ja po ostatnich oględzinach wiem że mam za dużo bladych róż. .. albo za bardzo się rozszalaly.
Idę znów oglądać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:17, 27 cze 2016

Do góry
Natyrałem się dzisiaj w ogrodzie za przeproszeniem jak dzika świnia, całe 3 wory upchane zielskiem i ścinkami.
Trawnik skoszony, przedogródek przycięty i odchwaszczony, reszta trzmielin ogolona, buksy w gęstej zabudowie też ogarnięte, chociaż przypomniało mi się, że jeszcze 4 pominąłem, warzywnik błyszczy i multum chwastów wyrwanych tam gdzie popadło.
Zostało mi tylko po nawozić kilka roślin i konieczny detoks ogrodowy bo po dzisiaj mam dość.
Zrobiłem troszkę zdjęć, ale padam na twarz, mam jeszcze z soboty od Kapiasa zdjęcia, ale te może też jutro

jeszcze dwa żywopłoty do przycięcia... ehhh nie myślę, bo jeszcze coś mi się przypomni.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:10, 27 cze 2016

Do góry
Irenko tak Wojsławice to konieczność, trzeba tą ilość spotkań rozkręcić bo był przestój w tym temacie, a to chyba najlepszy element forumowego życia

Wojtku krwawnik kupiłem w Goczałkowicach przy okazji wyjazdu na spotkanie.

Aniu dziękuję Ci za tyle miłych słów, bardzo dziękuję

Napisać muszę, że połączenie krwawnika z Artemis podsunęła Agata z pszenicznej ja tylko dostawiłem i zdjęcia zrobiłem

Alinko bardzo mi miło
Ze spotkania ja wyjechałem dużo później od Ciebie byłem jeszcze jak była burza i po niej na spokojnie pojechałem do domu, tylko troszkę deszczu było po drodze.
Rojniki masz załatwione
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:04, 27 cze 2016

Do góry
Luki zapomniałam ci napisać że jak nie wiesz co z rojnikami zrobić to ja chętnie przygarnę po jednym kwiotuszku z tej pięknej kolekcji.te z brązową kropką są cudowne.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 27 cze 2016

Do góry
Iwonko szałwii czasem trzeba pomóc bo po deszczu czasem się lekko kładzie, ale nie leży, to odmiana Blue Queen, bardzo ją lubię. Różowa Rosenwein też ładnie kwitnie, ale kładzie się niemiłosiernie i musi być wiązana.

Róże po 25 i jak dla mnie to świetna cena, mimo że będą rosły za płotem bardzo się z nich cieszę

Mnie do zakupu pomarańczowych róż jeszcze sporo brakuje bo nawet nie wiem, czy trawnik zostanie mi udostępniony, a czarno to widzę, ale na tapecie mam na razie Capri, Summer Song i Lady of Shalott, jak wybiorę to jedną, a mam na to sporo czasu

Reniu odpowiedź powyżej

Kamilo dziękuję, już 3 sezon jest ze mną ta rabata

Kasiu uwielbiałem w szkole geometrię i byłem z niej bardzo dobry, na studiach geometrię wykreślną wręcz uwielbiałem i byłem z niej prymusem, może dlatego dobrze mi idzie cięcie

Gosiu czego ja to bym jeszcze w ogrodzie nie chciał ale parę rzeczy próbuję jeszcze powoli realizować... bardzo powoli

Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:01, 27 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Po tym zdjęciowym wybuch brakuje tylko "Dziękuję... za uwagę" co sobie przypomne to mam uśmiech na twarzy, do następnego spotkania

Patrz jak to człek sie raz pomyli i już się potem od niego to nie odklei.
Dziękuję za uwagę....do następnego .Pewno w Wojsławicach sie zobaczym.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 27 cze 2016

Do góry
Danusiu dziękuję, bardzo mi miło, a na rozmowy na pewno jeszcze będzie okazja

Marzenko pobiegłem wczoraj na szybko zdjęcia machnąć

Kasiu niestety to jedyny minus wszystkich spotkań, zawsze są za krótkie ale oby było ich jak najwięcej.

Asiu zroibłem dla Ciebie dzisiaj zdjęcia, ale w ostatniej chwili mi się przypomniało i wyszły rozmazane bo z nieba na plecy mi kapało Jutro powtórzę zdjęcia.

Kasik brakowało Was, ale jeszcze na pewno będzie jakaś okazja i mam nadzieję, że nie jedna. Dziękuję w imieniu rabatki

Sebek
już zapodaję

Olu ja tam nie wiem jakoś brak miejsca i zbyt duża ilość zachcianek zmusza do upychania i jakoś tak wychodzi, chociaż teraz to chyba juz przesadziłem i obawiam się o efekt.

Edytko ładnie, ale ja obawiam się, że z daleka źle by to wyglądało, trzeba by mieć rabatę na którą tylko z niewielkiej odległości się patrzy bo połączenie samo w sobie z bliska super wygląda
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:19, 27 cze 2016

Do góry
Przyda się większa dawka zdjęć nie powiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies