Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Bogdzia 22:04, 26 cze 2016

ewsyg napisał(a)
Danusiu, miło mi, że mogłam Cię poznać w realu. Pozdrawiam

I mnie równiez.
Milka 12:16, 27 cze 2016

Ale się cieszę, ze w końcu się poznałyśmy no pierwszy raz juz za nami, kolejne przed nami; czas uciekał, z każdym się chciało nagadać, więc jak zwykle wydaje się za krótko; mam nadzieję, ze u ciebie bez szkód, bo w waszej okolicy burze.
danuta_szwajcer 14:18, 28 cze 2016

Milka napisał(a)

I dobrze robisz!
ja mam ostatnio grajdół i tez nic nie robię, zresztą non stop pada i burze

Oj jak widze teraz ten ogrod p tych ulewach to dopiero nic mi się nie chce)
danuta_szwajcer 14:20, 28 cze 2016

anna_g napisał(a)
Danusiu - jak już poszalejesz z wnusią i się nacieszysz to zaglądnij do mnie Róży pnącej szukam - znaczy znalazłam kilka i proszę o opinie dziewczyny już obstawiły swoje wybory ale proszę Ciebie też.

To co powyżej Irenka cytuje - te piękne słowa o Twoje cioci - to potwierdza, że Twój ogród jest nie tylko magiczny i rajski ale że ma swoją duszę... Coś więcej niż tylko posadzone rośliny, które lepiej czy gorzej rosną... Ma też w sobie wspomnienia o ludziach którzy kiedyś w nim byli- choć może nie był taki sam, od których masz pamiątki w postaci roślin - które żyją, rosną i kwitną i Twoje poczucie, że dobrze by się w nim czuli i że by się im podobał... Dzięki niemu Ci których już nie ma są bliżej, pośród tych pięknych kwiatów i zapachów. A to coś o wiele wiele więcej niż tylko ogród. To ogród z miłością i duszą.

Aniu jak zawsze tak pięknie umiesz wszystko ująć i napisać, pojechali to teraz na spokojnie wieczorkiem zajrze i do Ciebie)

danuta_szwajcer 14:20, 28 cze 2016

anna_g napisał(a)
Danusiu - jak już poszalejesz z wnusią i się nacieszysz to zaglądnij do mnie Róży pnącej szukam - znaczy znalazłam kilka i proszę o opinie dziewczyny już obstawiły swoje wybory ale proszę Ciebie też.

To co powyżej Irenka cytuje - te piękne słowa o Twoje cioci - to potwierdza, że Twój ogród jest nie tylko magiczny i rajski ale że ma swoją duszę... Coś więcej niż tylko posadzone rośliny, które lepiej czy gorzej rosną... Ma też w sobie wspomnienia o ludziach którzy kiedyś w nim byli- choć może nie był taki sam, od których masz pamiątki w postaci roślin - które żyją, rosną i kwitną i Twoje poczucie, że dobrze by się w nim czuli i że by się im podobał... Dzięki niemu Ci których już nie ma są bliżej, pośród tych pięknych kwiatów i zapachów. A to coś o wiele wiele więcej niż tylko ogród. To ogród z miłością i duszą.

Aniu jak zawsze tak pięknie umiesz wszystko ująć i napisać, pojechali to teraz na spokojnie wieczorkiem zajrze i do Ciebie)

Urszulla 14:21, 28 cze 2016

A mi po deszczu dobrze się robi tylko po deszczu można coś pokopać jutro już ma być 25st
danuta_szwajcer 14:22, 28 cze 2016

Poziomka napisał(a)

I tak i nie , jak pomyślę o przycinaniu to zdecydowanie tak, a jak o odchwaszczaniu to zdecydowanie nie chyba że mamy w ogrodzie coś tak niemiłego jak podagrycznik .
Imponujący egz. Veilchenblau , kilka lat temu straciłam moją, na jej miejsce posadziłam wiciokrzew. Rósł wstecz, miałam więc powód by ponownie posadzić różę Veilchenblau . Ma dwa lata i już wygląda dobrze. I wcale mi nie przeszkadza że kwitnie tylko raz.
Pozdrawiam

Mi też nie przeszkadza, że kwitnie tylko raz bo za to jak kwitnie to jest cudna, teraz będe mieć dużo cięcia po tych ulewach.Pozdrawiam
danuta_szwajcer 14:26, 28 cze 2016

Urszulla napisał(a)
A mi po deszczu dobrze się robi tylko po deszczu można coś pokopać jutro już ma być 25st

Ula jezeli chodzi o temperature to tak, ale mam tyle tam pracy i w domu po gościach i w pracy zawodowej zaległosci, że trudno mi to wszystko ogarnąć. wczoraj poszłam z rózami zrobić porządek oj wszystko takie mokre i zaczęlo znowu padać, mam zamiar za chwile tam pójść i coś porobić zanim temperatura sprzyja. Lilie mi sie juz pięknie rozbijają może wieczorkiem dam zdjęcia
danuta_szwajcer 14:28, 28 cze 2016

Luki napisał(a)
Danusiu miło było poznać

Mi również Łukasz ale mam nadzieję, że znowu się spotkamy to pogadamy bo masz dużą wiedze i super ogród bo bywam u Ciebie
danuta_szwajcer 14:28, 28 cze 2016

ewsyg napisał(a)
Danusiu, miło mi, że mogłam Cię poznać w realu. Pozdrawiam

Mi również Pozdrawiam