Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:00, 18 paź 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Effcia jesteś szalona brzozy piękne,tfu tfu

Jechałam autem, muza na full i szalone 20 km/h juhuuuu
Na zielonej... trawce :) 18:59, 18 paź 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Świetne widoczki
Brzozy iście królewski klimat zrobiły

O tak, uwielbiam je !
Na zielonej... trawce :) 18:58, 18 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)
Pięknie. Już na fejsie nie mogłam się napatrzeć Powiedz, czy te brzozy bardzo cieniu ją rabatę? Planuję na wjazdowej trzy brzozy co ok. 2 m i zastanawiam się czy nie narobią mi za dużo cienia? Na razie wszędzie mam maluchy a Ty juz takie dorodne egzemplarze.

Dzięki

Dają cień, ale tak jak widać na trawniku, póki co to raczej ażurowy cień... moje mają zaledwie 5 lat, a kupione jako patyczki z kilkoma gałązkami
Na zielonej... trawce :) 18:56, 18 paź 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Angeliko, piękny ogród masz. Czy te brzozy mają nawadnianie, że takie zielone? U nas te zwykłe już prawie bez liści zostały, zaczynają gubić od czerwca... Zastanawiam się, czy Dorenbosy mają jakoś inaczej niż te zwykłe, czy to chodzi o nawadnianie?

Na pewno susza przyspieszyła osypywanie się Twoich brzóz (ilu letnie one?) moja zwykła też szybsza w tym temacie, ale na pewno nie od czerwca, może od dwóch tygodni... mam nawadnianie na rabatach ale bardziej skupiałabym się, ze ono pomocne przy małych roślinach niż przy już sporych drzewach - te już musza i w sumie radzą sobie same
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:33, 18 paź 2019

Do góry
Effcia jesteś szalona brzozy piękne,tfu tfu
Tajemniczy Ogród 13:35, 18 paź 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Powoli zapełniam rabatę ze źródełkiem, układam, miksuję te paprocie, bergenie, bodziszki i trawy. kopię taczki pyłu spod brzóz, karczuję korzenie i ładuję gó...o i inne dobroci. Przydają się teraz worki leżących od dwóch lat liści dębowych, hojnym gestem dokładam na dno dołów na paprocie, powinny być zadowolone Oczyma wyobraźni już widzę to źródełko wśród traw i paproci..
Do ogrodu przybył również klon osakazuki, cudny jest! Ja chyba klonowa będę niedługo, nie brzozowa

To zesmy sie zgadały ja wczoraj tez stałam sie posiadaczka pieknego Osakazuki i Ryusen. Kto wymysla te nazwy nie wiem ale brzmia jak z japonskiej bajki

Klony i brzozy dobre polaczenie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 12:44, 18 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)

Trawy jednak mają moc, przepięknie się tu prezentują.
Doczytałam zaległości, dywagacje o brzozach (dobrze, że odpuściłaś bordowe drzewo, byłby za duży mix kolorystyczny), placyk ogniskowy już prawie na finiszu. U Ciebie to nie można się nudzić!
Coś czuję, że gdyby siostra chciała sprzedać działkę to Ty będziesz pierwsza w kolejce do kupienia. No bo gdzie się będziesz ogrodowo wyżywać za pięć lat?.
Zdrówka życzę, mam nadzieję, że już się lepiej czujesz. Dla mnie temperatura 39 stopni to już odlot, nie jarzę rzeczywistości.
Cmokam

Aniu, dziękuję za miłe słowa Trawy są u mnie w ogrodzie zdecydowanie na pierwszym miejscu Później brzozy! Uwielbiam bordowe drzewa ale już mam za kolorowo i jednak stawiam na klasyczne zestawienia.

Oj raczej nie będę nigdy mogła odkupić tej działki (a szkoda) bo u nas cena za metr zaczyna się od 600 zł i dochodzi nawet do 1000 zł! Aż tak mi na większym ogrodzie nie zależy

Czuję się już zdecydowanie lepiej aż mam wyrzuty sumienia, że siedzę w domu. W poniedziałek do roboty. Z tych nudów wykopałam kanny i tygrysówki, żeby schować na zimę.

Buziaki!

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:38, 18 paź 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Też dołączam do grona osób, które lubią brzozy
ja też ja też, choc mam inną odmianę
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:29, 18 paź 2019

Do góry
sarenka napisał(a)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:06, 18 paź 2019

Do góry
effka napisał(a)

Też tak je odbieram!

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:53, 18 paź 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ja tez lubie brzozy dla mnie to szlachetne drzewa ❤

Też tak je odbieram!
Malutki pod lasem 10:50, 18 paź 2019

Do góry
Jestem Asi zdania, jedno szersze drzewo. Ja lubię brzozy. I klony
Pięknie Ci idzie!
Między brzozami 10:23, 18 paź 2019

Do góry
Witaj klimat to u mnie zapuszczone brzozy na działce obok robią
Przerwa na kawę... 08:15, 18 paź 2019

Do góry
Mary napisał(a)

Super to ujęłaś, Gosiu.

Brzozy są przepięknymi drzewami... ale daleko od domu. Miałam pospolite brzozy przy tarasie w moim poprzednim domu. Taras zamiatałam kilka razy dziennie. Nasiona wlatywały do domu.
Nigdy więcej.
Ale moje doświadczenie odnosi się do brzozy pospolitej. Może odmianowe tak strasznie nie śmiecą.

Siatki w oknach mam . Nasion mam bardzo dużo bo po drugiej stronie domu jest lasek ze zwykłymi brzozami. No i mam nadzieję, że może Doorenbosy tak nie śmiecą... . Zresztą do tej pory miałam akacje i te też mega śmieciły.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 03:45, 18 paź 2019

Do góry
ja tez lubie brzozy dla mnie to szlachetne drzewa ❤
Przerwa na kawę... 21:46, 17 paź 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Odkąd założyłam siatki w oknach nie straszne mi brzozy

Super to ujęłaś, Gosiu.

Brzozy są przepięknymi drzewami... ale daleko od domu. Miałam pospolite brzozy przy tarasie w moim poprzednim domu. Taras zamiatałam kilka razy dziennie. Nasiona wlatywały do domu.
Nigdy więcej.
Ale moje doświadczenie odnosi się do brzozy pospolitej. Może odmianowe tak strasznie nie śmiecą.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:30, 17 paź 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Ewa ….jeszcze chwilka ,drzewa i tuje podrosną i nie będziesz widzieć sąsiadów ….
plusy i minusy ….ale nie ma co zamartwiać się na zapas może będą fajni
na pewno będą mieć przepiękny widok z okien

córcia zdolna i fajnie ,że bakcyla ogrodowego łapie -obraz z listeczków uroczy
buziaki
przystojniak vel bydlątko piękne kolorki łapie

Magda, to prawda, jeszcze trochę cierpliwości i będzie bardziej zarośnięty tył, chociaż dzisiaj czułam nieznośny wzrok robotników na sobie jak czytałam na leżaku a oni na piętrze kładli płyty GK, dosłownie kilka metrów dalej... Ehhh

Z córcią jak to z dziećmi raz się jara ogrodem a potem przez długi czas nawet na podwórko nie chce wyjść tylko w piękną pogodę siedzi w domu sama.
Bydlątko nabiera rumieńców, śliczne jest

Buziaki kochana! Jadę jutro po brzozy
Choroby klonów, klon - Acer 19:31, 17 paź 2019

Do góry
Mazan napisał(a)
Kasia_CS

Na liściach antraknoza na przekrojach także. Zwalczanie takie samo jak u platana czy brzozy.

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za diagnozę, pierwszy oprysk (topsinem) zrobiony. Potem zmienię środek.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:25, 17 paź 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kasiu, mam to samo, po godzinie dziennie rycia
Ale myśl pozytywnie, zawsze to godzinka coś porobione, zawsze dwie brzozy posadzone

Niby tak, ale coraz mniej mi się chce tak wyskakiwać na chwilę... więcej przygotowań niż działań. Ale cóż .

Ania111 napisał(a)

Witaj Kasiu ,
No niestety szybko robi się ciemno ,
Ale przynajmniej masz ogród po nosem ,
Ja niestety muszę do niego dojechać
Więc ja na pewno będę sadzić zimą

Aniu, no zajmowania się ogrodem na odległość to sobie nie wyobrażam, podziwiam Cię!

Wiolka5_7 napisał(a)
Przepiękny masz ten front z tymi rozplenicami !
To prawda dzień coraz krótszy niestety...ale myślę,że z Waszym tempem prace wykonacie w czasie

Dziękuję Wiolu, rozplenice robią dobrą robotę ale wiosną muszę kilka z nich zabrać z frontowej bo zarosły wszystko inne.
Mam nadzieję, że uda się ze wszystkim wyrobić, byle pogoda dopisała!

Kasia_CS napisał(a)

no te foty o szybsze bicie serca przyprawiają! jest pięknie Kasiu!

a drugi podokienny widoczek taki otwarty na nową działkę - jeszcze niedawno ściana z tuj tam była

żeby daleko nie szukać:

Dzięki Kasiula za miłe słowa i za porównanie, faktycznie perspektywa zupełnie się zmieniła .
Przerwa na kawę... 09:04, 17 paź 2019

Do góry
Odkąd założyłam siatki w oknach nie straszne mi brzozy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies