Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Przedogródek pod dębem 13:13, 09 lip 2018

Do góry
Wystawa kwiatów bardzo ciekawa i bardzo mi się podoba. Zakupy przypieczętowały udany dzień.
Ja się pytam dlaczego tak mało fotek z Wojsławic?
Piękne lilie u Ciebie zakwitły.
Pozdrawiam Was
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:07, 09 lip 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Kasiu, te lilie wspaniałe kolory, to u Ciebie? Ta fioletowa (lawendowa) by mi pasowała, jak się zowie?
Zdaje się, że na końcu jest lotos, a co z zimowaniem?

Alicjo, te piekne lilie w Bolestraszycach
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 12:44, 09 lip 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

Kasiu, te lilie wspaniałe kolory, to u Ciebie? Ta fioletowa (lawendowa) by mi pasowała, jak się zowie?
Zdaje się, że na końcu jest lotos, a co z zimowaniem?
Czubajkowy Ogród 12:30, 09 lip 2018

Do góry
Na razie actinidie mam 2 planach.
To i doświadczenia z nią nie mam.
Ale lilie i liliowce to masz piękne. Ja też je bardzo lubię. I sporo już ich mam.
Moja działka na Dębowym Lesie 12:25, 09 lip 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Wszystko przepiekne lilie niestety u mnie nie wyrosly niewiem czemu ale przynajmniej u ciebie moge sie nacieszyc tym widokiem

Dziękuję Kasiu.
hmm to dziwne. Czemu te lilie ci nie wyszły?
U mnie wszystkie są.
A kiedy je sadzilas ? Na jesieni czy na wiosnę ??
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:21, 09 lip 2018

Do góry
Dorotko pięknie kwitną lilie ,liliowce; rudbekie.
Donice już fajne.jestem ciekawa końcowego efekty.
A jakim to klejem robisz ??
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:58, 09 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Czyżby Ci donic brakowało na roślinki masz jakieś zdjęcia zanim ten efekt nastał bo fajnie wyszło.

Nie wiedziałam że lilie tak szybko mogą zakwitnąć. Bukieciki cudne
Nie mam zdjęć robionych podczas wykonywania tych donic. Zapaprałabym cały aparat. To jest stara poszwa podarta na odpowiednie kawałki i moczona w kleju do klejenia styropianu na domy. Później ułożona według własnego widzimisię na pojemnikach w których są dziury do odpływania nadmiaru wody. Donic mi nie brakuje, po prostu chciałam spróbować jak wyjdzie.
Czas wegetacji lilii to 90-100 dni. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć.

Czubajkowy Ogród 11:54, 09 lip 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Spokojnie. I u Ciebie bujnie będą wszystkie róże kwitły, tylko czasu potrzebują. Ja jeszcze na początku sezonu chciałam wywalić austinkę, Johna Betjeman`a. Bo małe toto było, biednie wyglądało na tle innych moich róż. Ale widzę, że się zbiera. Już wyższa urosła, a rośnie u mnie czwarty rok, to powinna już być dorosłą. Dostanie szansę, do przyszłego roku
Lilie...u mnie mają miejsce zaraz po różach. Niestety, część kwitła jak nas nie było, duża część była przesadzana późną wiosną, część nie wzeszła. Muszę znowu na nie czekać do przyszłego roku...

Często rośliny robią taki numer, że jak już mentalnie pogodze się z tym, że jakaś usune, to nagle okazuje się, że zaczyna rosnąć w najlepsze Tak pewnie było z Twoimi i moimi różami. Choć najbardziej zaskoczyła mnie stara jabłoń, która utopila się kilka lat temu i tylko wegetowala, a w tym sezonie zazielenila się i ma kilka jabluszek, więc teraz przemawiam do niej czule i ją chwale☺
Czubajkowy Ogród 11:40, 09 lip 2018

Do góry
Spokojnie. I u Ciebie bujnie będą wszystkie róże kwitły, tylko czasu potrzebują. Ja jeszcze na początku sezonu chciałam wywalić austinkę, Johna Betjeman`a. Bo małe toto było, biednie wyglądało na tle innych moich róż. Ale widzę, że się zbiera. Już wyższa urosła, a rośnie u mnie czwarty rok, to powinna już być dorosłą. Dostanie szansę, do przyszłego roku
Lilie...u mnie mają miejsce zaraz po różach. Niestety, część kwitła jak nas nie było, duża część była przesadzana późną wiosną, część nie wzeszła. Muszę znowu na nie czekać do przyszłego roku...
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:20, 09 lip 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Zrobiłam coś takiego, ale klej rozrobiłam za rzadki, muszę jeszcze popracować nad konsystencją. Myślałam, że za pierwszym razem będzie oczekiwany efekt, ale nie ma lekko trzeba ponowić próbę.

Czyżby Ci donic brakowało na roślinki masz jakieś zdjęcia zanim ten efekt nastał bo fajnie wyszło.

Nie wiedziałam że lilie tak szybko mogą zakwitnąć. Bukieciki cudne
Tu ma być ogród :) 08:42, 09 lip 2018

Do góry
Moję jeżówki więdną jak nie podleje. Muszę podkewać.

Widoki świetne. Jeżówki i lilie cudowne. Nie wiem na czym oko zawiesić, wszystko mi pasuje.
Ogrodowe przygody 23:46, 08 lip 2018

Do góry
Ewa dziękuję, teraz robotę robią lilie i liliowce

Prince ... Monako

Moja działka na Dębowym Lesie 23:15, 08 lip 2018

Do góry
Wszystko przepiekne lilie niestety u mnie nie wyrosly niewiem czemu ale przynajmniej u ciebie moge sie nacieszyc tym widokiem
Moja działka na Dębowym Lesie 23:10, 08 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Lilie, liliowce i jeżówki - patrzę i podziwiam

Ewa, dziękuję.
Ale i u ciebie tez je widziałam
Skoro lilie ci się podobają to proszę ..( jeszcze dużo mam w pąkach )

Liliowce

I jeżówki kolejne już w rozkwicie

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:20, 08 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, odwiedziłam Twój ogród już nie pierwszy raz. Ale nie wiem czy się wpisywałam. Nadrobię to szybciutko.
U Ciebie jest pięknie, kolorowo, kwitnąco i jak czytałam pachnąco. Przecudne lilie, powojniki, różne byliny ( nie znam nazw), trawy i w ogóle wszystko. Dekoracje b. ładne, miłe dla oka, niektóre pocieszne.
Obejrzałam też Twoją wizytówkę. No na początku to był niezły bałaganik, gdy robili kanalizację. Ale potem wyłonił się piękny ogród. Na pewno dużo pracy było. Coś wiem o tym bo małą rewolucję przechodził wiosną mój mały ogródek. Już żałowałam, że podjęłam się tego sama z mężem. A co dopiero po takich pracach ziemnych doprowadzać ogród do porządku.
Dorotko w wizytówce widziałam pnącą różę z powojnikiem. czy te dwie rośliny się wzajemnie uzupełniają czy jedna nie głuszy drugą, czy polecasz takie sąsiedztwo? Mam na ogrodzeniu ciemne powojniki Viticella i myślę, żeby rozjaśnić je białymi powojnikami też Viticella albo białoróżowymi różami. Czy róże bardziej wymagają opieki ( podwiązywania, oprysków, usuwania przekwitłych kwiatów) niż powojniki? Jeśli można prosić Cię o radę to będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie.
Dziękuję za tyle miłych słów. Widzę, że przyłożyłaś się i prześledziłaś mój wątek, cały ogród to moje dzieło. Praca wielu lat i ciągła walka o utrzymanie roślin przy życiu ze względu na panujące susze.
Połączenie róży i clematisa u mnie świetnie się sprawdza, wyszedł niezły duecik. Jedno drugiego nie zagłusza bynajmniej u mnie. W tym roku mocno przycięłam po kwitnieniu różę, żeby ją odmłodzić. Róże są bardziej wymagające od clematisów, ja usuwam przekwitłe kwiatostany u róż powtarzających kwitnienie, oczywiście trzeba je pryskać w miarę potrzeby na robaka i na grzyba, oczywiście trzeba też dawać nawóz. Na zimę okopcować, a nawet okryć róże. Trochę z nimi roboty jest, ale jak kwitną wynagradzają wszelkie trudy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:27, 08 lip 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dorotko, kwiatowo w Twoim ogrodzie Wszystko pięknie rośnie. Podziwiamu Ciebie lilie, bo u mnie jeszcze w pąkach.

Uwielbiam zwiedzać zamki. Bardzo mnie zaciekawiłaś swoimi wyprawami i zdjęciami. Muszę zaplanować wyjazd w Twoje strony
U mnie w ogródku ciągle coś kwitnie, sadzę takie rośliny, żeby kwitły jedne po drugich w ciągłości. Mam też lilie, które jeszcze nie zakwitły, ale to dobrze, bo wydłuża się ich czas kwitnienia. Świętokrzyskie to piękne strony i na pewno warto zwiedzić wiele miejsc w moich okolicach. Odszukałam dla Ciebie opis mojej okolicy.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=613

Moja działka na Dębowym Lesie 19:58, 08 lip 2018

Do góry
Lilie, liliowce i jeżówki - patrzę i podziwiam
Moja działka. 12:41, 08 lip 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilii ode mnie dostaniesz. W sierpniu Ci ukopię z tej wielkiej na salonowej i białych koło łezki. Mogę Ci dać też pomarańczowych. Tylko mi przypomnij Bogusiu!

Dziękuję za lilie przypomnę się ,pomarańczowe mam
Ogrodowe szaleństwo ... 09:00, 08 lip 2018

Do góry
Anda napisał(a)

Śliczne lilie i liliowce Pomysł z ławeczka popieram

Ten liliowiec na zdjęciu ma cudny kolor, znasz może jego nazwę?

Ewuś co człowiek by począł bez tych notatek. Ten liliowiec to blue sea.
Z ławeczki jestem zadowolona. Dodała działce takiego ciepła. Mala rzecz a cieszy
Ogrodowe szaleństwo ... 08:52, 08 lip 2018

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Śliczne lilie i liliowce Pomysł z ławeczka popieram

Ten liliowiec na zdjęciu ma cudny kolor, znasz może jego nazwę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies