Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:30, 04 lip 2018

Do góry
Fajnie u Ciebie,rabatki cieszą oko. Te pomarańczowe lilie masz fajne,i carexy-moje też już powolutku nabierają masy,bardzo je lubię.
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:27, 04 lip 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
lilia cudowna - ja osobiście jeszcze dwukolorowej nie widziałam

Domi lilie wnoszą takie żywe, energetyczne piękne kolorki do ogrodu, warto je zaprosić do siebie ja je lubięi to bardzo, teraz muszę je porozsadzać, bo przynajmniej kolory widzę...
buźka
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:21, 04 lip 2018

Do góry
rabatka powoli się rodząca

lilie w zbliżeniu póki jeszcze niektóre kwitną...

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:13, 04 lip 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
śliczne masz lilie Moniczko, lubię je i nie przejdę obojętnie na ich widok

Lilie bardzo dużo radości tymi swoimi kolorkami nam dają, ja muszę je teraz poprzesadzać, bo kolory przynajmniej widać i wiem które gdzie mają iść buźka
Tu ma być ogród :) 09:00, 04 lip 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Musisz mi napisać, które Ty szkółki odwiedzasz

A te cebulki obadałaś czy nie wysuszone, bo obawiam się, że to jeszcze z wiosennych dostaw są.
Widziałam wpisy o tej lilii, piękna jest, pewnie na jesieni sobie sprawię

Nie za dużo ich wkoło. Bazuję na internecie jednak. Jedynie tę jedną odwiedzam, bardzo przyjemny pan, opowiadać może o roślinach godzinami, prawdziwy zapaleniec. On robie sadzonki do Kapiasa - nie musze mówić że cenowo bardzo korzystnie to wygląda .
Szkółka nazywa się Szotek - jest w Goczałkowicach.

Co do kotów - super mieć zwierzęta w domu. Jednak wbrew naszym oczekiwaniom dwa koty wcale nie czują się raźniej. Nie są zwięrzetami stadnymi. Jak ja drugiego dokupiłam to rezydent bardzo był z tego niezadowolony, wyciszył się, oddalił od nas. Całe terytorium musieli sobie podzielić, często walczą. Jak jeden zachorował to ten drugi od razu to wykorzystał i tłukł go, wyganiał z kuwety itd.

Tak cebulki oczywiście nie za ładne, namoczyłam je, zobaczymy co z nich wyrośnie. NA razie cieszę oko Christą .
A na lilie czekam - choć też boję się, czy coś z nich wyrośnie - bardzo okazyjnie cenowo były - a to źle wróży.
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:42, 04 lip 2018

Do góry
Dorotko, ale pięknie i kolorowo,
To lubię i to bardzo.
Powojniki piękne. Na powojnik Purpurea Plena Elegans mam jeszcze chęć.długo on kwitnie ??
Jeżówki cieszą i nas i wszelakie owady. Świetne to widoki.
Maczki też masz ładne.
No i lilie, cudniaste.
W moim małym ogródeczku - Dorota 07:12, 04 lip 2018

Do góry
Dorotko, imponujące lilie
W tym roku mam trochę więcej niż w zeszłym, ale jeszcze chyba dosadzę
W ogródku Iwony 00:32, 04 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Smuggler's Gold

Lilie i liliowce cudownie Ci kwitną, ale to miejsce wokół oczka wodnego dopracowałaś perfekcyjnie. Nigdy nie chciałam mieć oczka na podwórku, ale Twoje brałabym w ciemno.
W moim małym ogródeczku - Dorota 00:02, 04 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, przepiękne te lilie masz. Jak je uprawiasz, że tak pięknie kwitną? Pytam o to bo będę przesadzała moje lilie. Kilka lat rosną w jednym miejscu i czas na przeprowadzkę w inne. Słabo zaczęły kwitnąć. Czy dajesz jakiś nawóz im?
Dziękuję bardzo za odwiedziny w moim ogródku. Do mnie mało kto zagląda.
Pozdrawiam serdecznie.
Zawsze daję w dołki przed sadzeniem wszystkich roślin kompost. Daję też nawóz ( taki jaki akurat mam) zaraz po kwitnieniu i na wiosnę.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:51, 03 lip 2018

Do góry
Dorotko, przepiękne te lilie masz. Jak je uprawiasz, że tak pięknie kwitną? Pytam o to bo będę przesadzała moje lilie. Kilka lat rosną w jednym miejscu i czas na przeprowadzkę w inne. Słabo zaczęły kwitnąć. Czy dajesz jakiś nawóz im?
Dziękuję bardzo za odwiedziny w moim ogródku. Do mnie mało kto zagląda.
Pozdrawiam serdecznie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:11, 03 lip 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, witam się u Ciebie w ogrodzie. Trafiłam tu od Uli i zostaję na dłużej. Jest u Ciebie pięknie. Podoba mi się wszystko. Cudne róże, lilie, piękne rabatki, dekoracje. Widać, że ogrodnoczka-artystka. Gratuluję!

Tez jestem babcią. Mój wnuk chyba w podobnym wieku. W maju Jasiu skończył 4 latka. Opiekuję się nim codziennie po odebraniu go z przedszkola. Teraz wyjechał z rodzicami na wakacje. Mam tydzień dla ogrodu i leniuchowania. Zaznaczam Twój ogród do podglądania. Mam nadzieję, że mogę? Pozdrawiam serdecznie.
Miło mi, że do mnie trafiłaś,a na dodatek podoba Ci się to co robię . Mało kto tu zagląda. Zapraszam częściej.
Mój wnyk też majowy i też ma 4 latka. Ja zajmuję się nim z doskoku, w zależności od tęsknotek i potrzeb. Zaraz lecę do Twojego ogródka. Pozdrawiam

Ogródek Ewy 22:19, 03 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ładny ten liliowiec, a lilie nie ustępują urodą.

Chcesz?
Ogródek Ewy 22:02, 03 lip 2018

Do góry
Ładny ten liliowiec, a lilie nie ustępują urodą.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:16, 03 lip 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Żabcia w "moro" prześliczna, nigdy takiej nie widziałam . Ogród zachwyca, a rośliny rosną w oczach. Oczka też Ci zarastają szybciutko. U mnie z dostępnością roślin wodnych jest kiepsko. Mają lilie wodne, jednoroczne jakieś, a poza tym bidniutko. Wzdycham do Twojego Esk Sunset. Jak mój wyżyje to też go troszkę ciachnę żeby się zaokrąglił. A może dobrze by mu zrobiło gdybym ciachnęła go teraz ???

Oczka zarastają, ale woda czysta, rośliny robotę robią Jak mi się rozrosną to sobie ode mnie weźmiesz
Trzmielowy ogród 20:55, 03 lip 2018

Do góry
róża Lemon Rokoko

róża Dolce Vita

Zaś z drugiej strony rosną m.in. lilie:

Lilia African Queen
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:51, 03 lip 2018

Do góry
Żabcia w "moro" prześliczna, nigdy takiej nie widziałam . Ogród zachwyca, a rośliny rosną w oczach. Oczka też Ci zarastają szybciutko. U mnie z dostępnością roślin wodnych jest kiepsko. Mają lilie wodne, jednoroczne jakieś, a poza tym bidniutko. Wzdycham do Twojego Esk Sunset. Jak mój wyżyje to też go troszkę ciachnę żeby się zaokrąglił. A może dobrze by mu zrobiło gdybym ciachnęła go teraz ???
Gożdzikowa - wiejski ogród 19:02, 03 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ze mi sie zadne wesele nie trafi wytancz sie za mnie

Widoczki masz super a Lilie przepiekne. Czy ja przegapilam Gobasiowa czy niepokazywalas?

Iza tańczyć to ja lubię,to mało i dla mnie ...ale jak chcesz to mogę pić za Ciebie

Izuś Gobasiowa po przejściach to słaba ,więc nie ma co pokazywać

tylko taka... mam dwie no i w przedszkolu maleńkich tak pi razy drzwi z 15

Gożdzikowa - wiejski ogród 15:37, 03 lip 2018

Do góry
ze mi sie zadne wesele nie trafi wytancz sie za mnie

Widoczki masz super a Lilie przepiekne. Czy ja przegapilam Gobasiowa czy niepokazywalas?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 15:09, 03 lip 2018

Do góry
niesamowicie intensywny zapach maja te dwie lilie

owoce na hessei

Wymarzony sielankowy ogród..... 14:32, 03 lip 2018

Do góry
śliczne masz lilie Moniczko, lubię je i nie przejdę obojętnie na ich widok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies