Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 20:36, 14 lip 2018

Ewa777 napisał(a)

To mi się podoba - baaaaardzo
Jeżówkami zaraziła mnie Ewa z Skompana w słońcu, staram się powiększać moją kolekcję. Czasem coś dokupię, to znowu po zimie jakieś wylecą. Najsilniejsze są te co sama wysieję, tylko że muszę na nie długo czekać. W ubiegłym roku kupiłam 3 i nie ma żadnej.

Te są z mojego wysiewu, nasionka zabrane z czerwonej jeżówki, a jest to co jest.

Dorota123 20:43, 14 lip 2018

Urszulla napisał(a)
Szaleję za biało- cytrynowymi liliowcami ale ten ciemny burgund przecudny
Czysto białych liliowców podobno nie ma, ale czasem trafiają się takie. Ten burgundowy jest piękny, muszę go bardziej wyeksponować, bo taki trochę schowany.

Dorota123 20:56, 14 lip 2018

Katkak napisał(a)
Dorcia kocham ten Twój świat. Jest tak piękny i przytulny, że człowiek najchętniej by od Ciebie nie wychodził . Nieustannie podziwiam .
O jak miło Ja praktycznie cały czas w domu i w ogródku. Jesteś zawsze mile widziana w tym moim świecie.

Babciowanie
Dorota123 21:05, 14 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorota ty masz jakies ciemne bordowe roze. Co ty na to gdzie je sadzic, bo u mnie na otwartym słoncu zaczynaja platki sie smażyć.
Mam ten sam problem, też mi przypala bordową różę, zauważyłam, że jak ją więcej podlewam to jest w stanie się obronić.

Ta petunia to prawdziwa terminatorka, sama wysiała się w kostce. Podlewana sporadycznie i wygląda na prawdę dobrze. W przyszłym roku sypnę tam nasionek białych drobnych surfinii zobaczymy, czy będą rosły.
Dorota123 21:13, 14 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Dorotka ja to twoje fotki powiekszam i duzo widze. Widze piekne maki czerwone na 1 fotce zrob fotki jutro w zblizeniu.
Masz tez piekne cynie tez mam takie.
Co tu pisac wszystko piekne.
U nas przeszly dzisiaj 3 ulewki krotkie ale rzesiste.

Maki kończą już kwitnienie, te zdjęcia są zrobione kilka dni temu. Dobrze, że i do Was dotarł deszczyk, bo ziemia i roślinki bardzo spragnione.

Dorota123 21:35, 14 lip 2018

basia3012 napisał(a)
Dorotko, już odnalazłam odpowiedż o sadzeniu lilii. Dzięki, ja kompostu nie mam ale jakąś urodzajną ziemię dam. Pozdrawiam serdecznie. .
Jak masz dobrą ziemię, to sadź.

Dorota123 22:07, 14 lip 2018

Rosa napisał(a)

Czyż nie są piękne?
Wiesz jak ten pierwszy się nazywa, bo chyba go nie mam a ten drugi chyba mam albo podobny bo tyle już jest odmian. z niecierpliwością czekam na kwitnienie Arabian girl.
Dorota liliowce w zależności od odmiany kwitną do przymrozków. A są i takie co powtarzają kwitnienie i nie chodzi o Stelle.
Śliczny i kolorowy masz ogród .
Bardzo lubię liliowce, ale z takich stale kwitnących to mam tylko takie pomarańczowe. Nazw liliowców nieznam. Dziękuję za miłe słowa.

Dorota123 22:31, 14 lip 2018

ewsyg napisał(a)
Dorotko, kolorowo u ciebie. Liliowce, lilie, jeżówki inne roślinki starają się jak mogą. Widzę, ze liliowiec, który Ci dałam wciąż żyje, chodzi mi o tego białego z falbanką. Ale nie widzę fioletowego, czyżby nie przeżył ?
Oj tak u mnie jest bardzo jarmarcznie Te od Ciebie posadziłam tuż przed schodami i dobrze się mają i ładnie kwitną.

Waclaw 11:28, 15 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
W tym miejscu spędzam sporo czasu, więc staram się, żeby to była moja wizytówka. Tu latem biesiadujemy i odpoczywamy, więc cieszę się, że zwróciłaś uwaę na moje altankowo.

Przyjemnie w upalne lato posiedzieć w takiej altanie z dzbankiem schłodzonego kompotu ze świeżych owoców albo wieczorem przy kawie, lampce koniaku i szarlotce
Waclaw 11:30, 15 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
O jak miło Ja praktycznie cały czas w domu i w ogródku. Jesteś zawsze mile widziana w tym moim świecie.

Babciowanie

Ja też teraz tak mam:
Dziadziusiowanie