Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

ElzbietaFranka 22:08, 13 lip 2018

Dorota ty masz jakies ciemne bordowe roze. Co ty na to gdzie je sadzic, bo u mnie na otwartym słoncu zaczynaja platki sie smażyć.
ElzbietaFranka 22:17, 13 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Bardzo mi miło, że zachwycają Cię moje kwiaty, bo to oznacza, że moje starania idą w dobrym kierunku. Dziękuję

Dorotka ja to twoje fotki powiekszam i duzo widze. Widze piekne maki czerwone na 1 fotce zrob fotki jutro w zblizeniu.
Masz tez piekne cynie tez mam takie.
Co tu pisac wszystko piekne.
U nas przeszly dzisiaj 3 ulewki krotkie ale rzesiste.

basia3012 00:59, 14 lip 2018

Dorotko, już odnalazłam odpowiedż o sadzeniu lilii. Dzięki, ja kompostu nie mam ale jakąś urodzajną ziemię dam. Pozdrawiam serdecznie. .
Rosa 09:55, 14 lip 2018

Dorota123 napisał(a)

Czyż nie są piękne?
Wiesz jak ten pierwszy się nazywa, bo chyba go nie mam a ten drugi chyba mam albo podobny bo tyle już jest odmian. z niecierpliwością czekam na kwitnienie Arabian girl.
Dorota liliowce w zależności od odmiany kwitną do przymrozków. A są i takie co powtarzają kwitnienie i nie chodzi o Stelle.
Śliczny i kolorowy masz ogród .
Dorota123 12:21, 14 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
I jeszcze Hortki i jezowki piękne.
No cudne lato
A do tych donic jaki klej uzywalas ??
Bardzo cieszą mnie takie wpisy jak Twój, bo to oznacza, że znasz całkiem nieźle mój ogródek i upodobania.

Klej brałam taki do klejenia styropianu na dom, ale to była taka resztówka przesypana do reklamówki, więc nazwy nie znam. Mąż mówił, że nadaje się każdy klej budowlany.

Dorota123 17:31, 14 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)

Kolorowy, energetyczny busz, a to miejsce bardzo mi się podoba
W tym miejscu spędzam sporo czasu, więc staram się, żeby to była moja wizytówka. Tu latem biesiadujemy i odpoczywamy, więc cieszę się, że zwróciłaś uwaę na moje altankowo.

Dorota123 17:38, 14 lip 2018

yolka napisał(a)
Chyba nieźle podlało u Ciebie, zieleń trawy żywa i barwy kwiatów wyraziste. U mnie właśnie podlewa yuppii...
Masz rację ostatnio co najmniej raz w tygodniu przelatują deszcze ku mojej ogromnej radości. Trawka znów ma kolor zielony. Dobrze, że i u Ciebie też pada.

Teren wokół altanki.

Dorota123 17:44, 14 lip 2018

abiko napisał(a)
Masz liliowce, które moją uwagę przykuwały w Wojsławicach
O to znaczy, że gustujemy w podobnych kwiatach. Bardzo, żałuję, że Wojsławice są tak daleko już dawno marzył mi się wyjazd do tego miejsca.

Dorota123 18:02, 14 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
Dorotka bogactwo roślin u Ciebie nijak się ma do nazwy wątku,,mały ogródeczek" .
Bożenko moja działka to 12 arów, więc w porównaniu z Twoim areałem to mały ten mój ogródeczek. Chciałoby się więcej, ale sił i wody stanowczo za mało. Roślin u mnie jest dużo, ja tak właśnie lubię. Miło mi, że do mnie zajrzałaś.

ewsyg 19:11, 14 lip 2018

Dorotko, kolorowo u ciebie. Liliowce, lilie, jeżówki inne roślinki starają się jak mogą. Widzę, ze liliowiec, który Ci dałam wciąż żyje, chodzi mi o tego białego z falbanką. Ale nie widzę fioletowego, czyżby nie przeżył ?