Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:46, 18 kwi 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Szafirkowe poletko pięknie się prezentuje. Twoje rośliny większe, bardziej rozwinięte. Ja martwię się aby ten śnieg do mnie nie dotarł.

Aniu, wczoraj u nas deszcz ze śniegiem padał, potem drobny grad, potem przerwa i tak wkoło, tylko rano do 9 słońce było.
Wiosna i nie można się cieszyć, szkoda. Oby lato takie nie było, bo od razu mnie się 2000r. przypomina, było identycznie.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:45, 18 kwi 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Fajnie, że mogłaś wyskoczyć do ogrodu i fotek kilka wstawić. Na razie wygląda to obiecująco.
Ciekawe, jak u mnie na tym wygwizdowiu?
Basiu to ogromna zaleta i radość, jak nie można wyjść to chociaż można popatrzeć przez okno, dlatego gro wiosennych roślinek sadzę przed oknami z wiadomego względu

Całe kwitnienie jeszcze przed nimi....

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:43, 18 kwi 2017

Do góry
Fajnie, że mogłaś wyskoczyć do ogrodu i fotek kilka wstawić. Na razie wygląda to obiecująco.
Ciekawe, jak u mnie na tym wygwizdowiu?
Basiu dziś u mnie istne wygwizdowo, wieje zimny wiatr, przed godziną wyszłam, popatrzyłam jak wszystko się rusza i uciekłam do domu tak było zimno.
Nie darowałam i przed chwilą poszłam i cyknęłam kilka fotek

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:41, 18 kwi 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.

Ania, mur robi dobrą robotę, wkoło otulona jestem drzewostanem i domami, moje drzewa ogromne, to cieplej, ale jak mróz nadchodzi, trafia i mnie.
W domku teraz najlepiej buziaki

fantastyczne Elaty
idą czarne kwiatostany, potem dojdą do wysokości około 40cm

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:36, 18 kwi 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No właśnie, te łany szafirków cudo. Może choć Ciebie ominą śniegi i mrozy bo masz najbardziej zaawansowaną wiosnę

Gosiu, oby tak było, tak czekam na pokaz paulowni, ma tyle pąków i do tego 1 raz
Szafirki u mnie wszędzie, nie wiem jak się tak namnożyły. Jak ci brak, to sobie ukopiesz...i co tam jeszcze zechcesz, dam wam orliki, te wyjątkowe
Akurat do waszego przyjazdu podrosną

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:34, 18 kwi 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
jejku..roze w pąkach...w kwietniu ? szok
moje niektore ledwo startują..
piwonie też kiełkują dopiero...

a łany szafirków cudne

Kasiu, no aż dziw, że tak jest, bo pogoda naprawdę nie sprzyja, chyba że roślinom te ulewy pasują...dzięki

hortensja pnąca cała w pąkach

Mój 4 arowy azyl... 11:33, 18 kwi 2017

Do góry
Aniu, nowych nie mam, ale z ogródka przed domem Miesięcznicę dwuletnią wstawiam. Siałam ją bardzo dawno temu, i tak z roku na rok udaje się jej przetrwać. W tym, w wyjątkowej obfitości!

Bardzo okazała
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:33, 18 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Olga80

Irenko piękne widoki, Suzan czarujaca mimo niepogody, szafirkowo zjakwiskowe

Piruetka bardzo udana, kwiatuszki jak u różyczki

Ciekawa jestem czy głogownik by u mnie dał radę...wpadł mi w oko
Mój 4 arowy azyl... 11:29, 18 kwi 2017

Do góry
Aniu, nowych nie mam, ale z ogródka przed domem Miesięcznicę dwuletnią wstawiam. Siałam ją bardzo dawno temu, i tak z roku na rok udaje się jej przetrwać. W tym, w wyjątkowej obfitości!

Pszczelarnia 11:28, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sytuacji obecnej - kondycja cisów - mam zamiar użyć chemii syntetycznej.
Całe gałązki naraz więdną i się załamują (tak jak i ja):

Wkleiłam tutaj i z innego wątku też, może ktoś wie, czy to fytoftoroza czy co innego. https://www.ogrodowisko.pl/watek/7314-choroby-i-szkodniki-cisow-cis?page=1#post_9
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 11:27, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sytuacji obecnej - kondycja cisów - mam zamiar użyć chemii syntetycznej.
Całe gałązki naraz więdną i się załamują (tak jak i ja):

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 11:27, 18 kwi 2017

Do góry
margi napisał(a)
Mam problem z cisami nie wiem co z nimi jest nie tak odstają gałęzie jakby chciały się wyłamywać
Zastanawiam się czy to jakaś choroba?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 11:26, 18 kwi 2017

Do góry
Kasik napisał(a)

Black tulip zachwycajaca...nowa magnolia też...niech rosną i cieszą wszystkie

Brzoskwiniowy sad też przepięknie rozkwitnął
Pszczelarnia 11:23, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W Wojsławicach pięknie... ale w domu najlepiej

W domu najlepiej i u Ciebie równie pięknie
Bardzo fajna wycieczka świąteczna.
Pozdrawiam

edit:
Pszczółko, proszę o instrukcję postępowania z siewkami ciemierników. Gdzieś pisałaś, że przesadzasz do doniczek, ale do jakiej ziemi? na jakim stanowisku trzymasz? ile podlewasz? kiedy sadzisz na miejsca stałe?
Słoneczny Ogród 11:18, 18 kwi 2017

Do góry
Różanecznik jak zwykle będzie poszkodowany , bo za wcześnie kwitnie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 18 kwi 2017

Do góry
Bogdzia
Dzięki za tyle ciepłych słów
Fajnie byłoby mieszkać obok siebie, nawet była posesja do kupienia, ale gdzież byś swój raj zostawiła

U ciebie straty, ja już mam też pierwszą. Magnolia Jolanthe super ruszyła, prawie pąki otwierała i nagle uschła, gałęzie jak suche podpałki odpadały, nie wiem co się stało, żal mi tak bardzo.
Jeden pęd został, sprawdzałam dokąd susz sięga, będę ratować, wykopię i przesadzę i poczekam....a nuż uda się uratować.
A na jej miejsce dam brzozę Purpurea.

Mam jeden jedyny taki rodek, ma 3 miejsce, korzenie sprawdzone, wygląda tragicznie, wszystko wkoło zdrowe, wywalić go czy ratować???
Dostał i nawóz i oprysk, jak było sucho, teraz nie mam jak powtórzyć.

nazwy nie pamiętam, kartki odpadły, ale na czerwono kwitł

Frezja
z opóźnieniem dziękuję, mam nadzieję, ze miałaś udane święta

MonikA
O piwonie drżę, zwłaszcza drzewiaste, okazuję się że kolejna zakwitnie, choć 1 kwiatkiem, no i Leoś nie patrzy i jedną najładniejszą już pęd połamał.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:14, 18 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu, widoczki są, tylko zimno, leje i zwiewamy z ogrodu, wczoraj chwila bez deszczu, ale ciemno, coś fotnęłam. Buziaki i Tobie też tego samego życzę

kwitną wilczomlecze od Alinki i od Ciebie też zaczynają
Jaka różnica z moim ogrodem, u mnie wiele roślinek jeszcze śpi, a wilczomlecze nawet nie myślą o kwitnieniu, magnolia obsypana pierwszymi pąkami i nie wiem czy zakwitną, bo chociaż jest słonecznie to wieje zimny lodowaty wręcz wiat, który mnie wygonił z ogrodu. Fotek nie robiłam bo wszystko zbyt intensywnie się rusza
Wolę zaglądać do waszych ogrodów w cieple mieszkania i podziwiać cudowne wiosenne kwitnienie, poznawać rośliny, których do tej pory nie znałam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:58, 18 kwi 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
...i to jest to co przyciąga wzrok, zachęca do spaceru po ogrodzie, a tam można wyszukać inne perełki i jak się okazuje równie wspaniałe .
pozdrawiam Irenko i życzę poranków bez przymrozków a dzionków tylko słonecznych

Aniu, widoczki są, tylko zimno, leje i zwiewamy z ogrodu, wczoraj chwila bez deszczu, ale ciemno, coś fotnęłam. Buziaki i Tobie też tego samego życzę

kwitną wilczomlecze od Alinki i od Ciebie też zaczynają
Słoneczny Ogród 10:58, 18 kwi 2017

Do góry
HanaK Za pochwały dziękuję.
Za domem mam duże nachylenie terenu, schodzi się na łąkę i tam mam te duże drzewa, tam jest teren bardziej naturalny. Blisko domu takie duże drzewa by przeszkadzały. Niższe drzewa o ładnej koronie, gdzie nie wyłamują się gałęzie mogą być. Ja właśnie mam 2 czereśnie przed domem i teraz kwitną.
Bardzo podobają mi się kwitnące na różowo brzoskwinie.

Ukojenie 10:54, 18 kwi 2017

Do góry
Korzystajac z wolnego dnia wysialam nowe kwiatki - prawie same jednoroczne:

Lwia paszcza wysoka, cynua liliput, cynia daliowa, aksamitka wzniosla i aksamitka niska, aster chinski iarlowy, dalia zmienna, wilec purpurowy, kapusta ozdobna na nozce, onetek pelny bialy i kuklik chilijski - drugie podejscie w zeszlym roku w gruncie sie nie udalo.

I obcielam do ukorzenienia przezimowana komarzyce purpurowa - plectranthus:

Podsypalam nawozem ukorzeniajacym to moze sie uda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies