Fajny wypad do Agaty
Czytam, że aż takich strasznych strat nie masz, cieszę się ogromnie
Czy u Ciebie tez tak szybko rodki ruszają i azalie, mam wrażenie, że jakoś wcześnie w tym roku, mniej więcej koło 24 było.
Dziwna wiosna, lało i lało, a mam suszę, mrozy u innych, straty.
Buziaki
Bożenko, czy to teraz należy pryskać Dursbanem? Kwitną truskawki. Ja mam duży ogród i jestem załamana ilością opuchlaków, gdzie nie kopnę tam krewetki, nie mam wyjścia zaczynam z chemią.Będę wdzięczna za odpowiedż. Kupiłam opryskiwacz z lancą doglebową, sądzę ,że to lepszy sposób niż zwykły oprysk, czy się mylę?
Czekam na kolorowy spektakl u Ciebie, bo u mnie kiepsko, niektóre pąki w ogóle się nie rozwiną.
Bogdziu, czekamy więc na fotki nowo zakupionych roślinek.
Ja, po całej Polce szukam (wisiałam na telefonie dziś całe dopołudnie), czy gdzieś nie ma chociaż jednej malutkiej doniczki tego "S.Cok". Pewnie przyjdzie mi czekać do przyszłej wiosny na niego...
Witam!
Chciałabym się zapytać czy to możliwe że przemarzły wszystkie pąki w różanecznikach cunninghams white? Już powinny kwitnąć,mają pełno pąków,zakwitły tylko ze 2 kwiatki na dole.Jak rozerwałam pąka to był brązowy.One rosną przy ścianie domu a inne na przeciągu i nie zmarzły.
Ja sie nie mogłam zdecydowac, ale w koncu kupiłam, choc najbardziej chodziło mi o obelę a te klony to przy okazji. Tego trójkwiatowego troche sie boje bo podobno bardzo wczesnie puszcza liscie i kto wie czy nie bedzie przemarzał , do tego moze byc dosc duży.Tu zdjecia z Rogowa.
strzępiastokory:
i trójkwiatowy
Nie bardzo sie cieszę bo ciagle nie jestem do nich przekonana, prawde mówiac wolałabym palmowe bo delikatniejsze (z wygladu) ale jak maja marznac co kilka lat to kupiłam inne.