Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 11:59, 12 maj 2017

Taką samą odległość ma do przebycia do mnie moja Laguna. Nie spieszy mi się, dobrze, że się udało i już mam
Milka 14:21, 12 maj 2017

Fajny wypad do Agaty
Czytam, że aż takich strasznych strat nie masz, cieszę się ogromnie
Czy u Ciebie tez tak szybko rodki ruszają i azalie, mam wrażenie, że jakoś wcześnie w tym roku, mniej więcej koło 24 było.
Dziwna wiosna, lało i lało, a mam suszę, mrozy u innych, straty.
Buziaki
Basilikum 15:24, 12 maj 2017

Bogdziu fajne zakupy pochwal sie jak posadzisz
15:35, 12 maj 2017
Bogdzia napisał(a)
Pochwalę sie ze mam juz kupione nowe klony do ogrodu , jeden to strzępiastokory wys 1,8m a drugi trójkwiatowy-2,1m.I z zazdrosci że Rysio ma piekną obiele tez kupiłam sobie taka ponad mertr bo mam juz jedna ale strasznie wolno rosnie, przez trzy lata nic nie urosla tylko sie zagęściła i ma ok 15 cm wysokosci, wiec ta nowa bedzie większa i mam nadzieje ze szybciej będzie rosła. Niestety są jeszcze 400km ode mnie i troche potrwa zanim je otrzymam.

a pokazywałas widok bez duzyego klona? ...bo jakoś wspomiałaś ze usechł ...a zdjęć z serii przedtem-potem nie zakodowałam
Sonka 15:42, 12 maj 2017

Bożenko, czy to teraz należy pryskać Dursbanem? Kwitną truskawki. Ja mam duży ogród i jestem załamana ilością opuchlaków, gdzie nie kopnę tam krewetki, nie mam wyjścia zaczynam z chemią.Będę wdzięczna za odpowiedż. Kupiłam opryskiwacz z lancą doglebową, sądzę ,że to lepszy sposób niż zwykły oprysk, czy się mylę?
Czekam na kolorowy spektakl u Ciebie, bo u mnie kiepsko, niektóre pąki w ogóle się nie rozwiną.
Nikita 16:15, 12 maj 2017

Bogdziu, czekamy więc na fotki nowo zakupionych roślinek.
Ja, po całej Polce szukam (wisiałam na telefonie dziś całe dopołudnie), czy gdzieś nie ma chociaż jednej malutkiej doniczki tego "S.Cok". Pewnie przyjdzie mi czekać do przyszłej wiosny na niego...
Wiolka5_7 20:19, 12 maj 2017

Witam!
Chciałabym się zapytać czy to możliwe że przemarzły wszystkie pąki w różanecznikach cunninghams white? Już powinny kwitnąć,mają pełno pąków,zakwitły tylko ze 2 kwiatki na dole.Jak rozerwałam pąka to był brązowy.One rosną przy ścianie domu a inne na przeciągu i nie zmarzły.
Bogdzia 21:07, 12 maj 2017

Kasya napisał(a)

No nie...kolejnego przymrozku to ja Juz bym nie przeżyła

Całkiem by zdemolował ogrody ale podobno w tv mówili ze to mozliwe że jeszcze moga byc.
Bogdzia 21:15, 12 maj 2017

Katkak napisał(a)
Ale genialne zakupy.gdybym miała wiekszy ogrod to też strzepiastokorego bym sobienie odmowila .

Ja sie nie mogłam zdecydowac, ale w koncu kupiłam, choc najbardziej chodziło mi o obelę a te klony to przy okazji. Tego trójkwiatowego troche sie boje bo podobno bardzo wczesnie puszcza liscie i kto wie czy nie bedzie przemarzał , do tego moze byc dosc duży.Tu zdjecia z Rogowa.
strzępiastokory:

i trójkwiatowy

Bogdzia 21:17, 12 maj 2017

Urszulla napisał(a)

I masz radość nową

Nie bardzo sie cieszę bo ciagle nie jestem do nich przekonana, prawde mówiac wolałabym palmowe bo delikatniejsze (z wygladu) ale jak maja marznac co kilka lat to kupiłam inne.