Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum

Anda 20:00, 12 maj 2017

Moje czosnki tylko jadalne w fazie pekajacej. Mam jeszcze Atropurpureum, ale mu jeszcze daleko do kwitnienia.
Ciekawa jestem ktora z Twoich odmian czosnkow spodoba Ci sie najbardziej. Licze na sprawozdanie

Nie, wroc, edit Nie czosnki jadalne tylko szczypiorek oczywiscie To Allium i to Allium, i mi sie pomerdalo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
violka171 20:49, 12 maj 2017

Basilikum napisał(a)
a to ja mialam Jakis przeis w kg na litr ale w sumie masz racje napakuje ile wlezie

podlane i jeszcze wasiki przycielam gdzie mnie oczy poniosly.

wczoraj posadzialm empimedium na rabatce pod plotem. Rabataka troche urosla i empimedium Kolo studni rosnie a z tylu rudbekia z wlasnego wysiewu.

Jeszcze takie zurawki podzielilam na 3 kepki

1 kg pokrzywy na litr wody deszczowej,proporcje na gnojówkę
witam po nieobecności :-*
Basilikum 20:53, 12 maj 2017

Witaj Viola
fajnie, ze jestes

po jakim czasie ta gnojowka bedzie gotowa??

Ewa teraz w fazie poczatkowej Purpl Sensation mi sie podoba, Globmaster i Gladiator sa z zeszlego roku i juz je znam. W sumie wielkoscia kwiatu sie roznia. Miami dopiero startuje to pozniejsza odmiana i trzea jeszcze troche poczekac.
violka171 21:28, 12 maj 2017

Basilikum napisał(a)
Witaj Viola
fajnie, ze jestes

po jakim czasie ta gnojowka bedzie gotowa??

Ewa teraz w fazie poczatkowej Purpl Sensation mi sie podoba, Globmaster i Gladiator sa z zeszlego roku i juz je znam. W sumie wielkoscia kwiatu sie roznia. Miami dopiero startuje to pozniejsza odmiana i trzea jeszcze troche poczekac.

Ach bo praca troszku daje mi w kość,wstawanie rano bardzo wyczerpuję i o 20 praktycznie jestem juz nietomna
Izuś gnojówka powinna być gotowa jak przestanie sie burzyć czyli tak koło tyg ,pod warunkiem że będzie ciepło i slonecznie,ja jeszcze swojej nawet nie wstawiłam bo deszcze ciągle i zimno
na słońcu nie może stać tak mi radzono rok temu i zdało egzamin
by nie było wiekszego fetoru dodaję się mlecz z korzeniem i to już sprawdziłam i rzeczywiście mniejszy smrodek jest
violka171 21:30, 12 maj 2017

Acha,jeszcze ,taki roztwór z gnojówki przygotowuje się 1 litr gnojówki na 10 litrów wody
Basilikum 21:46, 12 maj 2017

ja robilam rok temu i wszystko zapomnialam
tez jeszcze nie nastawialam ale juz wiem gdzie sa potrzebne mi pokrzywy. Troche w moim gospodarstwie ich ubylo

Bodziszek juz mam ich 4 rodzaje ale ten najstarszy zaczyna najszybciej
wszystkie rosna na skalniaku

i takie gozdziki mam jeszcze na sklaniaczku

Na rabatce wzdluz domu przezimowala Gaura, dwie wygladaja tak

a jedna niestety tak ale mam nadzieje, ze odbije

troche im majowy przymrozek listki poparzyl ale juz sobie poradza

ciekawa jestem jak gaura na rabatkach w miescie, zima przykrywali ja galazkami a teraz jeszcze za mala by ja dojrzec z auta nie zatrzymujac sie
violka171 21:52, 12 maj 2017

Ja sobie od razu skrupulatnie zanotowałam w kajeciku działkowym przepis,też bym zapomniała gdyby nie papier
co do Gaury nie mam bladego pojęcia jak ona traktuję majowe przymrozki,mi sporo jednak poszło roślin-czekam cierpliwie na powtórne oznaki życia
Wiem jedno ,owoców raczej nie będzie -wiśni,czereśni i brzoskwini
AniMa 21:54, 12 maj 2017

Twoje zdjęcia nadają sie na tapetę do komputera
Śliczne białe tulipanki, eleganckie i wdzieczne . Dobrze ze piszesz o dzieleniu żurawek. Przypomniaaś mi co jeszcze na liście mam
Basilikum 21:58, 12 maj 2017

u nas nie bylo tak strasznie ale np pigwa wogole nie miala kwiatkow hmmm
reszte zobaczymy. Jagoda kamczacka ma juz male owocki, dzis ja podgladalam

mam tyle rabarbaru, ze nie dam rady go przejesc i przerobic
dzis zrobilam 6 sloiczkow konfitury rabarbar-mango, jutro bedzie Tiramisu

nie wiem jak sie nazywaja ale w tym roku wyjatkowo ladnie kwitna

a tuz obok zurawki

zmakam do lozka
jutro zawody na 5 km. mam nadzieje, ze ostatnia nie bede

Basilikum 22:00, 12 maj 2017

Aniu to nie ja to aparat, tu sa lepsi w robieniu zdjec, np Anda i Dana

ja sie jeszcze zastanawiam czy podzielic te na powyzszym zdjeciu hmmm