Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 17:08, 07 lut 2024

Do góry
Pada ale noce na plusie, słońca brak. Można coś zrobić z doskoku w ogrodzie i zmoknąć.

Montuję obrzeża trawnikowe. Może będę miała bardziej proste linie rabat?

Drzewa wielopniowe (wielopienne) 16:52, 07 lut 2024

Do góry

Glina i zielsko 16:19, 07 lut 2024

Do góry
Do przemyślenia 5 pomysłów na rozplanowanie.
Czarna kropa pośrodku to może być drzewko, krzew, może konstrukcja na którą będzie się wspinać jakieś pnącze.
Szare to wąskie ścieżki pomiędzy nasadzeniami. Moje różankowe doświadczenie mnie nauczyło, że muszą być ścieżki, bo inaczej dbanie o krzewy róż, gdy jest ich posadzone kilka w grupie jest po prostu katorgą.

Może cię zainspirują te podziały.
Ogród w malinówkach 14:19, 07 lut 2024

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Właśnie ze względu na ich rozmiary - nie. A pamiętam rozmowę, że nawet brzozy ledwo wejdą. Może wciśnę gdzieś jednego

Jak znajdę fotę pokaże moje ambrowce trzylatki
Mają niewielkie korony i są smuklejsze niż brzozy

Ty jesienne foty dwuletnich
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 13:00, 07 lut 2024

Do góry
Dziś wieje jak nie wiem, chłopaki postawili trochę przęseł I pojechali do domu...

I ktoś bez pytania zostawił wywrotkę gruzu oczywiście nie tam gdzie jest potrzebny...

Teraz muszę znowu zamówić gościa z koparką żeby to rozłożył... będzie brama może nie zdarzy się to ponownie heh
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:58, 07 lut 2024

Do góry
NowaKiKi napisał(a)

co to za odmiana pomidora na cukiniach?
Ja juz nie moge sie doczekac aby wysiewac pomidory, niestety w tym roku bede miec mniej czasu na wszystko, ale mam nadzieje że cos ud sie zrobic. Ja z pracy jestem w domu okolo 16, ale mam nadzieje ze uda sie to jakos pogodzic wszystko

Bedziesz probowac prowadzic cukienie pionowo do góry?

To Alice’s Dream. Na kolejnym zdjęciu jest też na talerzu obok koktailówek. Będę go uwzględniać w tym roku w liście do posadzenia.

Dasz radę. A ile sztuk planujesz i jakie?

Tak. Cukinie będą przy drewnianych palikach jak w zeszłym roku. Mniej miejsca zajmują i więcej krzaków się zmieści. U nas dużo cukinii potrzebujemy do bieżącego zużycia oraz do przetworów (tzw. ketchup z cukinii, który służy jako baza pod sosy rożne).

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 11:44, 07 lut 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

co to za odmiana pomidora na cukiniach?
Ja juz nie moge sie doczekac aby wysiewac pomidory, niestety w tym roku bede miec mniej czasu na wszystko, ale mam nadzieje że cos ud sie zrobic. Ja z pracy jestem w domu okolo 16, ale mam nadzieje ze uda sie to jakos pogodzic wszystko

Bedziesz probowac prowadzic cukienie pionowo do góry?
Ogród w mieście-ogrodzie 10:03, 07 lut 2024

Do góry
Wszystkiego po trochu 09:56, 07 lut 2024

Do góry
Piękne odmiany ciemierników. A ten skradł moje serce:

Pamiętasz nazwę odmiany?

Bardzo lubię taki intensywny kolor, gdy wokół jest szaroburo.

Z serca życzę, by wynik był pomyślny...
Wszystkiego po trochu 05:14, 07 lut 2024

Do góry
Vito, dla Ciebie, tak przezimowało Adiantum Venustum, dobrze zapamiętałam nazwę? Czytam, że lubi rosnąć w chłodnej ziemi, pewnie będę musiała go przesadzić, bo rośnie pod różą Lykkefund i słońce będzie pewnie nagrzewać to miejsce, może też szybciej przesychać, muszę pomyśleć o miejscówce dla niego Czy na wiosnę zostawiasz te stare listki czy mimo, że przezimowały wycinasz? Dziękuję za kciuki, dziś się wszystko wyjaśni ,w południe..

Eonium chyba nie będę nacinać jak radzisz, boję się że źle to rozumiem, zostawię takie jak są, będę czekać cierpliwie
Jak Ty to robisz że rzucasz nazwami jak z rękawa, ja muszę zerknąć do notatek, czy na google, żeby przypomnieć sobie jakąś nazwę, jak np przylaszczka transylwańska ma zielone listki, zdrowe, duże, liczę że zakwitnie w tym roku
Wszystkiego po trochu 04:59, 07 lut 2024

Do góry
przebiśniegi w takiej fazie

ranniki

rabarbar
Wszystkiego po trochu 04:56, 07 lut 2024

Do góry
te kupiłam niedawno

Wszystkiego po trochu 04:53, 07 lut 2024

Do góry
Dziękuję że zaglądacie, Basiu, Elisko, Bożenko, u nas cały czas wieje, wczoraj rano zrobiło się biało, na szczęście wszystko szybko się stopiło
ogród tak wygląda, moje sprzątanie na razie tylko częściowe, wycięte byliny, przycięte hortensje, powojniki, reszta prac czeka, teraz jak nie ma liści, widać co jest u mnie za płotem, czyli miasto się rozrasta, szkoda że nie ujęłam jak tramwaj popyla

liście ciemierników jeszcze robią bałagan, na razie je zostawiam, myślę że jeszcze za wcześnie na wycięcie, myślę że one trochę chronią kwiaty przed mrozem

Glina i zielsko 21:59, 06 lut 2024

Do góry

Plan z początku ogrodowania.

Ogród główny mam po prawo od bramy. Rabaty pod płotami.
Za wiatą basen i w koło niego rabaty żwirowe.
Obecna różanka mieści się na świętym rogu działki.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:48, 06 lut 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Nigery z Dina posadzone do gruntu i mają się dobrze...

Monika piękne.

U mnie ledwo ledwo wychodzą spod ziemi. Na dodatek widzę na dwóch krzakach pąki zgniły. Pewnie przymrozki później odwilż dużo deszczu i taki widok.

Też biegam po superm... ostatnio w piątek kupiłam w obisiu krokusy 2 szt w doniczkach po 2 zł. Przyszłam do domu i myślę, ale głupia czegoś więcej nie kupiłaś. Zaczęłam przeliczac kwitnące kwiatki w donicy i ile kosztuje jedna cebulką.
Poszłam w sobotę aby kupić jeszcze nawet 10 doniczek jeden dzień różnicy już były po 5 zł.

Już są korzonki roślin w sprzedaży, ale nie kupuję nic już mam dużo swoich roślin i będę rozsadzać.
Ty masz tak czysto a u mnie bałagan nie do ogarnięcia.

Pozdrawiam
Glina i zielsko 20:56, 06 lut 2024

Do góry
Mąż wymyślił rabate na trawniku.
Rzucił luźny pomysł.
Tez o drzewach na basenową wspominał.
Zapaliłam się do tej rabaty bo mogłabym zrobić różankę.
Ta co mam to mała jest i jak tuje urosną to trochę ją ocienią.

A ja akurat przerobiłam wątek Zagajanki i mam chciejstwo.
Te co sezonowe zestawienia róż też przeszukałam.

Myśle odłączyć środkowy zraszacz i zrobic rabatę.
Jak ruszy sezon musze poobserwować ile moge wykroić tego trawnika.żeby to co zostawię było ładne i podlewane. I kosiarka jeździła jakoś sensownie.

Do położenia kostki wokół i kabla do kosiarki wynajme kogoś.
Działać bede raczej bliżej jesieni.

Czy na środku mogłaby być różanka?

Co myślicie? Byłaby bardzo słoneczna.
Zieleń, drewno i antracyt 19:08, 06 lut 2024

Do góry
Wpadłam na chwilę do Obi w poszukiwaniu brakujących nasion i przy okazji natknęłam się na nową dostawę ciemierników. Wielokolorowe maluchy(nie takie właściwie małe) w doniczkach śr.12cm były za 27zł, duże w donicach śr.21cm za 79zł. Te duże to raczej drogie, maluchy nie wiem, nie orientuję się w ich cenach, ale ładne były Do mnie jednak uśmiechały się szachownice. Ostatecznie nie kupiłam, ale kusiły bardzo.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 18:49, 06 lut 2024

Do góry
Wyczekuje sezonu, wspominam i zaczynam rozpisywanie ile sztuk danej odmiany wsiać.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:32, 06 lut 2024

Do góry
Pas miedzy ogrodzeniem a droga ma 1-5 metrów na oko. Jest wąski przy wjezdzie I rozszerza sie na przestrzeni 200m do ok 5m.

Tu widac - 1 panel ma 2.5m I sa 2kawalki kolejnego.

Tak spadek jest w kierunku drogi. Co nie jest idealne.

Ale po budowie dowieziemy kamienia I zwiru tak zeby droga byla 15cm wyzej.

Rozmawialam z koparkowym I wzial to pod uwage rownajac. I bedzie z kumplem wozil potem ten kamien. Ale to pewnie blizej jesieni.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:37, 06 lut 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies