Pamiętacie pewnie, że od ponad roku próbuję dokończyć taką małą rabatkę pomiędzy furtką a bramą wjazdową. Posadziłam tak wcześniej 3 kule bukszpanowe, ostrokrzewy Golden Gem i jako wypełniacze różności bylinowe
Dzięki Izie - UrsaMaior z Ogrodu pod lasem wreszcie nabrała wyglądu
Klon, który widzicie jest właśnie od niej.
Od Izy dostałam tez kilka powojników, które będą ozdabiały moje ogrodzenie.
Żebyście widziały jak kopałyśmy w ogrodzie Izy te clematisy: mistrzostwo Świata
Na tej rabacie są posadzone Monte Cassino i Purpurea Plena Elegans. Mają oplatać słupki. Pomiędzy nimi, po środku będzie posadzona róża pnąca, dadzą tło dla klona.
Przy zewnętrznych słupkach ogrodzeniowych będą Izowe: Dr Ruppel, Rhapsody, Andromeda, Princess Diana i jakiś NN
oooo - ruszyła powiadasz - to czekam na moją- zielone ma pędy więc moze w końcu coś wypuści. Jabłonka Royality ma doskonały kolor - dlatego ją wybrałam - miała pasować do słoneczka w japońcu. Myslę tam jeszcze o bordowych roślinach w tych donicach...
Ścianę w japońcu też ciachnełam kolorem takim jak w domu w salonie... Jeszcze kamień muszę uzupełnić na obrzeżach plakatu...
Dzisiejsze fotki z działki.Troszkę popieliłam,oczyściłam Carex ID z suchych lisci,przsadziłam jeżówki i przycięłam sadzonki berberysów(siewki dostałam od Anabel)
Kochani, na razie nie odpowiadam u siebie, nie zaglądam do Waszych wątków, nie mam kiedy ;-(.
Krótki raport - jedna noc z mrozem -6 C załatwiła miłorzęby i grujecznika, mimo że były okryte i mimo, że miałam już rok temu podobne doświadczenia i tym razem zastosowałam cieplejsze kołderki, nie udało się całkiem uniknąć szkód - ale nie stresuje mnie to, wiem, że się pozbierają i jeszcze będą piękne, tak jak to było rok temu.
Śnieg wyłamał sporo tulipanów, wsadziłam do wazonów i w domu cieszą.
Spring Green są cudne - olbrzymie, Claudia w domu jakaś wyblakła.
Trawnik po pierwszym koszeniu, powoli zaczyna wyglądać.
Skrzynki jak marzenie. Taki właśnie był zamiar.
Niestety. Nie dogadaliśmy sie ze stolarzem odnosnie koloru. I zamiast grafitowego mamy brązowy.
Trzeba bedzie przemalować buuuuuu.
Też śliczna ale mnie chodziło o bordowe drzewo by pasowało do zachodzącego słońca w japoncu - podf tym wzgledem Royality jest the best!
Dajcie znać więc jak się Wam ułoży, termin będziemy najwyżej on line dopasowywać
Kasiu w domu podłoga też lnianym nasączona. Zdrowa i bezpieczna metoda.
Kupuję bańki po 5 litrów za jakieś 45-50 zł. Taka bania starczała mi na bardzo długo, mówię o cegłach w ogrodzie i klinkierze na domu. Wszystko tym malowałam. Głównie używałam pędzla , ale teraz M planuje użyć kompresora i pistoletu malarskiego. Może głębiej wniknie?
W domu malowałam 2x w odstępie kilku dni . Efekt super . Polecam!
Nie wiem ile metrów z litra, bo nigdy tego nie liczyłam, ale jest bardzo wydajny.
Mnie te ścieżki z cegły bardzo odpowiadają i mam nadzieję bardzo ożywią ogród.
Roboty dużo, ale dla siebie i na spokojnie. Nikt mnie nie goni, z czasem zrobimy
M już niejedną taką położył, ma chłop doświadczenie. Będzie dobrze
Ja moją ścieżkę też postarzałam , maślanką. Całe litry wylewałam z doskonałym efektem
To było zaraz na początku.
Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że jutro Tata opuszcza oiom i przenoszą go na wewnętrzny. Tam rehabilitacja i jeszcze raz rehabilitacja .
Wraca mu cięty humor, czyli zdrowieje
Kocha nas, z wzajemnością. To najlepszy człowiek na świecie!
Przesadziłam dzisiaj szafirki wzdłuż nowej ścieżki, dosadziłam też marunę. Pięknie rozjaśni ten zakątek.