Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 11:39, 15 mar 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dzieńdobry Przyszłam się przywitać, moje siostry u Ciebie bywająwięc ja też dołączę do nich

No cześć Doniu, czekałam na Ciebie. No to jesteście w komplecie i fajnie.
Na powitanie storczyk w kolorze , który ostatnio robi mi szał w głowie - limonkowy.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:34, 15 mar 2017

Do góry
Jakie towarzystwo będzie pasowało spralnemu świerkowi conica posadzonemu jako soliter?

Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:14, 15 mar 2017

Do góry
Tola po sterylizacji

Biedaczka musi chodzić w kołnierzu bo jak tylko wróciła do domu to zaczęła sobie wyrywać szwy. Teraz około tygodnia będzie wyglądała właśnie tak.
Dziś pojechałam do kontroli i wszystko jest dobrze.
W zielonej aptece 11:14, 15 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)

Ten widoczek jest niesamowicie klimatyczny i daje mi pewna inspiracje bo ja
Mam strasznie otwarty ogród.
Pięknie i mądrze projektujesz swój ogród - te osie widokowe. Ja chciałam miec otwarcie na dzialki-laki za plotek no to teraz mam budowy wkolo i dumam jakie tworzyć zasłony .

Pozdrawiam i milej pracy w ogrodzie

Miruś dla Ciebie okolice glicynianej pergoli z domem sąsiadów w tle ( w ramach inspiracji) w podziękowaniu za ciepłe słowa dla mnie amatorki.

Róża na płocie to zwykła Rosa multiflora, którą przyniosły mi kiedyś ptaszki i której mam coraz więcej w ogrodzie. Ta na już 9-metrowe pędy
Ogród w remoncie 11:07, 15 mar 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przyszły dziś zamówione hortki

Hmmm

Hmmm ... i co robotę masz?
W zielonej aptece 11:06, 15 mar 2017

Do góry
Tyle zostało po cięciu
Wszystkie przyrosty skróciłam o 2/3 długości, niektóre wycięłam w całości, część cięłam jak winogron - zostawiając tylko 2 pąki, a i tak mam wrażenie, że nic się nie zadziało

Praca na wysokiej drabinie nie jest dla każdego i w samotności. Na następny sezon pomyślę o zabezpieczeniu "alpinistycznym", mój środek ciężkości dziwnie się gdzieś przesuwa z wiekiem ????
Tymczasem dziękuję Wam za towarzystwo podczas tej pracy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:04, 15 mar 2017

Do góry
Jak już w końcu ktoś się zainteresował moim pytaniem, to pomęczę Was jeszcze pytaniem o donice przy tarasie. Ta strona jest południowo-wschodnia, więc słoneczna. Zastanawiałam się czy w donicy okrągłej wsadzić iglaka formowanego w spiralę, a dodatkowo dookoła posadzić lawendę. Natomiast w donicy prostokątnej jakąś kulkę na pniu i wrzosy. Proszę o poradę
Zdjęcia jeszcze z etapu murowania, więc sorki za bałagan

W zielonej aptece 10:57, 15 mar 2017

Do góry
Jestem już po akrobatycznej robocie, pogoda pod psem, ale co nieco drgnęło w ogrodzie
Do cięcia glicynii przygotowałam się na miarę wielkości pergoli

oceniłam wielkość cięcia
w trakcie prac
Ogród w remoncie 10:43, 15 mar 2017

Do góry
Przyszły dziś zamówione hortki

Hmmm

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:41, 15 mar 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)

W sobotę - byle tylko słońce świeciło. Ale to takie delikatne, co za nadto wystaje

O na przykład tego:

Bo właśnie się zastanawiam czy czekać do kwietnia czy juz ciachać
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:36, 15 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A kiedy przewidujesz cięcie buksików?

W sobotę - byle tylko słońce świeciło. Ale to takie delikatne, co za nadto wystaje

O na przykład tego:

Wymarzony sielankowy ogród..... 10:34, 15 mar 2017

Do góry
Monia, u mnie dziś słonko ledwo ledwo wyglądające zza chmur i na termometrze 10 stopni na plusie...raczej jest ok., ale więcej słoneczka i więcej ciepełka bym chciała.

Plany ogrodowe super. Wyrównanie brzegów rabatek to bardzo dobry pomysł. Ogród nie będzie wydawał się taki chaotyczny, a i z pielęgnacją/koszeniem trawnika będzie łatwiej. Dopinguję zmianom. Jak będę miała jakieś swoje 3 grosze to pozwolę sobie je wtrącić. Na razie wszystko wydaje się, że idzie w dobrym kierunku. Podoba mi się... nawet bardzo.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:28, 15 mar 2017

Do góry
Witam,
Postanowiłam pomalutku wziąć sie za ogród. Na początek rabata frontowa północna.
Czy mogę prosić o rady, czy poniższy obrazek to w miare dobra koncepcja?
Nie chciałabym konkretnie sie zasłaniac od tej strony, dlatego wybrałam tło z traw. Obiecano nam wycięcie topoli z końcem marca
Za miesiąc ruszamy z renowacja trawnika, więc postanowiłam wyznaczyc już tam rabatę "po łuku", aby rośliny już sobie rosły. Bardzo proszę o wszelkie rady

1- śliwa wisniowa Nigra szczepiona ok 1,80m-2,0m
2-Rozplenica Hammeln
3-Rozchodnik okazały biały (po kilka sztuk, aby była ładna grupa)
4-Miskant Morning Light lub variegatusy -nie wiem
5-Tuje szmaragdy
6-kule bukszpanowe lub jakies tujki okrągłe
7-jakies żółte kule albo tawuła albo berberys lub jakies żółte hosty, choć czytałam że one lubią cień...
8-stożek bukszpanowy lub jakis cis i przed nim kule

Pomiędzy kule rozwazam białe zawilce i fioletowe czosnki. Rozchodniki chciałabym podsadzic plamami czegoś niższego- nie wiem wrzosy...
Nie planuje hortensji, bo nie wiem, czy nie sa za trudne na moje marne ogrodnicze doświadczenie.
Po drugiej stronie będzie jednoczesnie tworzona rabata doradzona przez wspaniałą Ogrodowiskową koleżankę

Bardzo proszę, czy to ma jakiś sens
pozdrawiam i bardzo dziekuję
No to czas zacząć... 10:28, 15 mar 2017

Do góry
Witam,
Postanowiłam pomalutku wziąć sie za ogród. Na początek rabata frontowa północna.
Czy mogę prosić o rady, czy poniższy obrazek to w miare dobra koncepcja?
Nie chciałabym konkretnie sie zasłaniac od tej strony, dlatego wybrałam tło z traw. Obiecano nam wycięcie topoli z końcem marca
Za miesiąc ruszamy z renowacja trawnika, więc postanowiłam wyznaczyc już tam rabatę "po łuku", aby rośliny już sobie rosły. Bardzo proszę o wszelkie rady

1- śliwa wisniowa Nigra szczepiona ok 1,80m-2,0m
2-Rozplenica Hammeln
3-Rozchodnik okazały biały (po kilka sztuk, aby była ładna grupa)
4-Miskant Morning Light lub variegatusy -nie wiem
5-Tuje szmaragdy
6-kule bukszpanowe lub jakies tujki okrągłe
7-jakies żółte kule albo tawuła albo berberys lub jakies żółte hosty, choć czytałam że one lubią cień...
8-stożek bukszpanowy lub jakis cis i przed nim kule

Pomiędzy kule rozwazam białe zawilce i fioletowe czosnki. Rozchodniki chciałabym podsadzic plamami czegoś niższego- nie wiem wrzosy...
Nie planuje hortensji, bo nie wiem, czy nie sa za trudne na moje marne ogrodnicze doświadczenie.
Po drugiej stronie będzie jednoczesnie tworzona rabata doradzona przez wspaniałą Ogrodowiskową koleżankę

Bardzo proszę, czy to ma jakiś sens
pozdrawiam i bardzo dziekuję
Moja bajka 10:10, 15 mar 2017

Do góry

"robi się" odkładzik z derenia
Witam się Kasiu u Ciebie . W Twoim ogrodzie jak w prawdziwej bajce , ale chciałam zapytać o derenia , czy tak krótko trzeba wiosną przycinać ?
Droga do spełnienia 10:03, 15 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
jak szaleć to szaleć

Wow strzępiastokory!!! a ile płaciłaś i jaki jest wysoki?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:02, 15 mar 2017

Do góry
Opryski mam zrobione: Promanal, Syllit, Topsin, Miedzian.
Z ciachania zostały mi jeszcze 3/4 hortensji, carexy, delikatnie bukszpany i cisy, które się nadmiernie "wychylają".

Borowikowy Zakątek 10:01, 15 mar 2017

Do góry
W ubiegłym roku, w domku syna, gościliśmy lokatorów

parka Pleszki zwyczajnej z powodzeniem wychowała dwa lęgi potomstwa

w lęgu pierwszym była szóstka maluchów

w lęgu drugim piątka

rodzinka gospodarowała sobie w domku od maja do lipca

Ptasi gaj 09:54, 15 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu ten Globasa ładny. Inversa" miałam i w zeszłym roku padł we wrzesniu. Był u mnie 3 lata. To zdj. z 2015 r.
Ten na rogu przy tych trawach. Nie wiem co się stało w ciągu dwóch tygodni nie miał żadnego grzyba, robactwa. Usechł, podlewałam. Jeszcze siedzi w ziemi muszę zobaczyć czy coś od korzenia go nie podgryzło.

ale ta rabata jest śliczna

co to za 2 trawki w tyle na tle sosen?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:51, 15 mar 2017

Do góry
Wychodzące tulipanki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies