Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:06, 08 maj 2017

I bylinówka zza siatki

Pigwowiec w końcu się szykuje do kwitnienia, za nim przykład weźmie złotlin.
O ile bylinówka jest w kolorach pastelowych, to wiosną jakoś nie przeszkadza mi żółty, nawet w połączeniu z różowym i pomarańczem.

Kawa 10:46, 08 maj 2017

ślicznie
Monia81 11:46, 08 maj 2017

Agatko pytanko odnośnie tego żwiru na podjeździe, jak z odśnieżaniem to wygląda, bo my też na etapie decydowania co dać na wjazd, ja bym wolała ze względu na koszty na pewno coś takiego a bylinówka będę się powtarzać, ale cudna
kasja83 11:50, 08 maj 2017

AgataP napisał(a)
I bylinówka zza siatki

Pigwowiec w końcu się szykuje do kwitnienia, za nim przykład weźmie złotlin.
O ile bylinówka jest w kolorach pastelowych, to wiosną jakoś nie przeszkadza mi żółty, nawet w połączeniu z różowym i pomarańczem.

Powiedz mi kochana- a jak Ty się w ogóle wbijasz w tą bylinówkę...nie wiem, żeby coś dosadzić,albo wyplewić??Przecież tak gęsto, że paluszka nie idzie wetknąć.
Pszczelarnia 13:22, 08 maj 2017

Co do różnicy grab contra buk dodam: grab szybko gubi liście (zwłaszcza młody a starsze rzedną w zimie), buk je zdecydowanie lepiej w zimie trzyma, potem w maju na raz zrzuca. Grab jest ażurowy zimą, buk zaporowy.

AgataP 17:28, 08 maj 2017

mikina34 napisał(a)
Agatko,
Ty masz posadzony rabarbar, podpowiedz proszę z czym go posadzić? co lubi a czego nie bardzo? Będę wdzięczna

Monika ja dosadzam mu zioła - lubczyk już rośnie i zaraz pójdzie tam majeranek - czy dobrze nie wiem, jak będzie źle to znajdę inne miejsce.
Na szybko musiałam go wsadzać jesienią, bo już kisił się w wiaderku więc miejsce też wybrane na szybko
AgataP 17:34, 08 maj 2017

Kawa napisał(a)
ślicznie

Kamilo, dziękuję, ale przyznaję że z coraz większą przyjemnością siadam w fotelu spoglądam w kierunku rabaty. I powiem nieskromnie, że zdjęcia nie oddają jej uroku - brzozy nabierają masy w pniu i pięknie się prezentują w tle.
Przez ostatnie dni przychodzi pod siatkę jelonek młody. Zagląda jak by chciał coś dziabnąć z rabatki... skubie sobie trawę i nic sobie z nas nie robi. Dzięcioł codziennie rano przylatuje na katalpę na posiłek - ja kawkę, on ziarna. Już przestał się bać...
Kocham mój ogród
AgataP 17:41, 08 maj 2017

Monia81 napisał(a)
Agatko pytanko odnośnie tego żwiru na podjeździe, jak z odśnieżaniem to wygląda, bo my też na etapie decydowania co dać na wjazd, ja bym wolała ze względu na koszty na pewno coś takiego a bylinówka będę się powtarzać, ale cudna

Odśnieżam łopatą, nie do warstwy żwirku tylko tak by auto przejechało.
Po co się za bardzo męczyć
W tym roku odśnieżaliśmy tylko przy bramie, by ją otworzyć.
Całą resztę rozjeżdżaliśmy autami, śnieg szybko się topi na żwirku

Tak było zimą - widać że auta ubiły śnieg

A tu wiosną po opadach, widać że w pasie jazdy śnieg topi się szybciej

Kasya 17:42, 08 maj 2017

no prosze cie...co to za paskudne fotki ?
AgataP 17:44, 08 maj 2017

kasja83 napisał(a)

Powiedz mi kochana- a jak Ty się w ogóle wbijasz w tą bylinówkę...nie wiem, żeby coś dosadzić,albo wyplewić??Przecież tak gęsto, że paluszka nie idzie wetknąć.

Kochana o to właśnie chodzi, by nie było miejsca na chwasty.
Pieli się wczesną wiosną, teraz jeszcze ostatnie chwasty będę wyrywać, potem już albo ich nie ma, albo nie rosną, albo ich nie widać - tak czy inaczej problemu nie ma