coś powiadomienia nie przychodzą, bo znów przeoczyłam posta
myślałam że trzeba przycinać gałązki, by się korona ładnie zagęściła
w szkółce przycięte zostały wcześniej wszystkie pędy łącznie z przewodnikiem
uwaga, odważyłam się i w marcu podkrzesałam pień od dołu
zamiast planowanych 2, obcięłam 4 gałązki
myślę, że w przyszłym roku coś jeszcze podetnę, bo nie wiem na ile istniejące gałązki będą się przesuwać w górę
no i żeby mąż nie mówił że mu drzewo obgoliłam
Biedronaaw - Chodzi o organizację czasu, napracowałam się mi jest trudno pisać każdemu z osobna te same treści tylko dlatego, że ktoś nie ma czasu czytać, Jest napisane i trzeba korzystać. Po to są artykuły. Nie chcę ich ponownie przepisywać i wklejać.
Suczkę wyprowadzamy na spacery, uczymy nie załatwiania się na trawniku. Ja mam suczkę i nie robi tego, trzy razy wychodzi, a jak nas nie ma to rano i wieczorem.
Topisn a ten drugi mają zupełnie inny skład, inna jest substancja biologicznie czynna. Ja nie wiem czy zamiennie można. pewnie nie można, bo skoro napisano że Topsin to Topsin.
W czerwcu opryskaj Mospilanem, a w czasie następnej końcówki zimy w lutym-marcu opryskaj preparatem olejowym Promanal. Teraz na olej jest za późno, a na Mospilan za wcześnie.
Najpierw zastanów się jakie warunki jej zapewniłeś, czy ma wilgoś czy suszę, czy ma właściwe pH. Musi być kwaśne. Pokaż też fotkę całego krzewu. Zadbaj podczas sadzenia, i potem, jak warunki się poprawią to roślina odżyje, Porażone liście oberwij.
Musiałbyś nieźle się nabiegać i nawadniać, ale korzenie świerków w mig wrosną w dobrą ziemię podsypaną dla choin i je zaduszą. Zabiorą im wszystko co do życia potrzebne.
Wzięć nożyce szpalerowe i ciąć w pionie, aby uzyskać pożądaną rozpiętość i odległość od ściany., Potem to co ucięte zebrać i posadzonkować można, będą nowe egzemplarze.