coś powiadomienia nie przychodzą, bo znów przeoczyłam posta
myślałam że trzeba przycinać gałązki, by się korona ładnie zagęściła
w szkółce przycięte zostały wcześniej wszystkie pędy łącznie z przewodnikiem
uwaga, odważyłam się i w marcu podkrzesałam pień od dołu
zamiast planowanych 2, obcięłam 4 gałązki
myślę, że w przyszłym roku coś jeszcze podetnę, bo nie wiem na ile istniejące gałązki będą się przesuwać w górę
no i żeby mąż nie mówił że mu drzewo obgoliłam
Biedronaaw - Chodzi o organizację czasu, napracowałam się mi jest trudno pisać każdemu z osobna te same treści tylko dlatego, że ktoś nie ma czasu czytać, Jest napisane i trzeba korzystać. Po to są artykuły. Nie chcę ich ponownie przepisywać i wklejać.
Suczkę wyprowadzamy na spacery, uczymy nie załatwiania się na trawniku. Ja mam suczkę i nie robi tego, trzy razy wychodzi, a jak nas nie ma to rano i wieczorem.
Topisn a ten drugi mają zupełnie inny skład, inna jest substancja biologicznie czynna. Ja nie wiem czy zamiennie można. pewnie nie można, bo skoro napisano że Topsin to Topsin.
W czerwcu opryskaj Mospilanem, a w czasie następnej końcówki zimy w lutym-marcu opryskaj preparatem olejowym Promanal. Teraz na olej jest za późno, a na Mospilan za wcześnie.
Najpierw zastanów się jakie warunki jej zapewniłeś, czy ma wilgoś czy suszę, czy ma właściwe pH. Musi być kwaśne. Pokaż też fotkę całego krzewu. Zadbaj podczas sadzenia, i potem, jak warunki się poprawią to roślina odżyje, Porażone liście oberwij.
Musiałbyś nieźle się nabiegać i nawadniać, ale korzenie świerków w mig wrosną w dobrą ziemię podsypaną dla choin i je zaduszą. Zabiorą im wszystko co do życia potrzebne.
Wzięć nożyce szpalerowe i ciąć w pionie, aby uzyskać pożądaną rozpiętość i odległość od ściany., Potem to co ucięte zebrać i posadzonkować można, będą nowe egzemplarze.
Ja nie stwierdziłam że berberys Beaty choruje na mączniaka. Z doświadczenia wiem że berberysy są na niego podatne. Ciepnąć możesz nawet przy ziemi, odmłodzi się. Tylko podnawoź i podlej.
Zaglądam, jak jest nowy wpis i jeśli ktoś ma coś do powiedzenia w tym temacie. Nie zaglądam aby zaglądać tylko odpowiedzieć na pytanie. Nie zawsze zaglądam tego samego dnia, bo mam codziennie tysiące pytan Czasem więc się spóźnię
Nie było mnie przez sobotę więc odpowiadam dziś, morela raczej nie żyje, a najlepiej gdybyś wkleiła zdjęcie, drzewko powinno w zasadzie kwitnąć. Złam małą gałązkę i zobacz czy jest sucha. Albo zetnij lekko korę i zobacz czy jest zielone pod spodem czy brązowe?