cześć Ursa
powiedz do ilu urósł juz u Ciebie Ascot? bo ja przyjmuję że 1,2 bedzie miał?
pomponelle planuje na środku różanki bo chyba zasluguje na miejsce centralne
oto moja lista róż na różance i wstępne moje przymiarki co gdzie..
Munstead Wood 0,7-1m wys
MariaTeresa 1m wys
Pashmina 0,6m wys
Baronessa 0,6m wys
Princess Aleksandra of Kent 0,7-1m wys
Louis Odier
The fairy
Swany
Hanne 06-0,8m wys
Ascot 0,7-1m wys
First Lady 1,5m wys
2 X Astrid Grafin von H cos tam 1,5m wys
William Shekspir 1,2m wys
Heidi Klum 0,4-0,6m wys pachnie!
Pastella 0,4-0,6m wys
Pomponella 0,8m wys
pomiedzy są rozplenice RedHead i stipa, w plecach miedzy obeliskami z Louis Odier trzcinnik Wanderbuch 5szt.
Williama Szekspira posadzilam trochę glębiej a obok ascota w tej samej linii planuję Heidi Klum
co sadzicie o tym planie?
Pastella zasłoni Heidi Klum - to róża niemal miniaturowa powinna rosną cna samym brzegu aby jej nic nie zaslonilo
Obawiam sie ze lewa strona bedzie zdecydowanie nizsza od prawej patrzac na aktualne rozmiary tych roz u mnie. Astrid wypuszcza max 1 M łodygi ale zapytaj Kasi z Ogrodu pod górke bo ma pełno Astrid jakie u niej duze rosna. Pomponella jest u mnie nizsza od Ascot (w tym roku Ascot dziwnie wybujała na 1,5 M a Pomponella nigdy u mnie nie przekroczyła 1 M
Ciekawa jestem opini innych posiadaczek tych roz
hihi dzięki
jakieś prawdy ogólne nt wnętrz może napisz tutaj - to żadna tajemnica chyba?
Nadmiar gratów odstrasza, czysto, spokojnie, wrażenie robi przestrzeń, przynajmniej na mnie robiła.
Sebk ma 100% racji: czysto, schludnie bez radnych gratów . Popakuj w kartony i wsadz do grażu przeciez i tak kiedys musisz to zrobic.szarości i beze młodym sie beda podobac, starszym raczej beze.. Przed sprzedazą poprzedniego damu calość pomalowaliśmy na bardzo jasna kawe z mlekiem i ecru. Poszło na pniu po remoncie. No i najwżniejsze była podłoga i usuniecie wszelkich rzeczy do naprawy widocznych na pierwszy rzut oka. - odklejone płytki na tarasie, obite sciany, oderwane listwy przypodłogowe, etc Sciany musza byc czyste, lepiej pomalowac na szybko niz słuchać marudzenia i powodow do obniżenia ceny
Ogrod - bezobsługowy z zywopłotem i tarwnikiem...bo jak ktos sieprzeprowadza z bloku do domu to marzy tylko o trawniku, Miłośc do innych roslin przychodzi z czasem
Macham do Was serdecznie i pozdrawiam grupowo. Dziękuje za odwiedziny ale w ciagu tygodnia mam program nalrawczy więc moge odpowiedziec tylko na pytania. Na wiecej nie znajdę czasu