Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Ewik 21:46, 21 wrz 2016

Bajka poprostu
Gocha 10:58, 22 wrz 2016

Viva po prostu pięknie i też czekam w kolejce na fotki bo uwielbiam Wasz ogród
margaretka3 11:00, 22 wrz 2016

Jutro zmieniło się w dziś... Czekam z utęsknieniem
Basilikum 19:55, 22 wrz 2016

a dzis juz sie konczy
viva 21:39, 22 wrz 2016

rozajerycha napisał(a)
No bajecznie jest ,przepięknie.
Miło zobaczyć Wasze radosne buzie dzięki Danusi
Pozdrawiam serdecznie
Martek

Marto, bardzo późno ale serdecznie dziękujemy za pozdrowienia
buzie radosne, bo wesoło było

Dorota123 napisał(a)

Delikatne kwiatuszki Gypsophila paniculata Flamingo ślicznie podkreślają urodę róży. Piękne zestawienie. Postaram się zapamiętać ten układ.

Dorotko, zapamiętać łatwo ale z zakupami trudniej Swoja gipsówkę przywiozłam aż ze szkółki Ogrody o zielonych progach.

Urszulla napisał(a)

Bardzo Ci dziękuję za zwrócenie uwagi w tę stronę. Teraz sobie przypominam że Madżenka zachwalała seslerie

Ula, muszę do Ciebie zajrzeć co zdecydowałaś

Makao_J napisał(a)
Gipsówka śliczna jest. Ja u siebie nigdy jej jeszcze nie widziałam - niestety. Też bym sobie posadziła i jeszcze muszę rutewkę zakupić.

Aniu, pewnie gdzieś spotkasz gipsówke i rutewkę

Moja rutewka Delavay'a zakwitła po dwóch latach od posadzenia

Sebek 21:46, 22 wrz 2016

Rozsiadam się wygodnie w oczekiwaniu na więcej zdjęć Rutewka wygląda cudownie
viva 21:58, 22 wrz 2016

AgataP napisał(a)

Vivo nie przekreśliłam cisów, posadzę je w dwóch miejscach, natomiast warzywniak muszę ogrodzić i skończy się na ogrodzeniu drewnianym, które sami po zimie zrobimy Muszę mieć coś szybko bo warzywnik rusza wiosną, a psióra nie może tam wchodzić A cisy baccata też mogą być?

Agato, na odpowiedź pewnie już zbyt późno, bo Ty działasz jak błyskawica ale mogą być

Mala_Mi napisał(a)
Tu jeszcze wrócę.. Queen z czymś tam super wygląda
Łacinę przetłumaczę jak się wyśpię

Aniu, napisałam dokładną łacinę aby wiadomo było o jaka to gipsówka, bo kiedyś miałam śliczną białą ale miała taki zapach, że do niej nie podchodź

jolanka napisał(a)
Można Twój ogród oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać

Połączenia róż z innymi roslinami wspaniale Będe podpytywać

Jolu, bardzo milo się czyta to co piszesz
Dziękuję

oliwka napisał(a)

Witaj Vivo,

twój ogród jest przepiękny . Przejrzałam wszystkie zdjęcia i jestem pod ogromnym wrażeniem jak umiejętnie potrafisz łączyć ze sobą rośliny.
Szczególnie róże i gipsówki mnie zachwyciły najbardziej. Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Oliwko
Może jeszcze taka różyczka, mocno nieaktualna

Kasya napisał(a)
wszystkie ujecia zachwycają

Kasiu, teraz już takie klimaty

viva 22:06, 22 wrz 2016

kasia_w napisał(a)
Witaj Vivo. Zobaczyłam Twoj ogród oczywiście w artykule Danusi i wpadłam po uszy.Wspaniałe miejsce w moim ulubionym klimacie.Ja także kilka tygodni temu kupiłam Rosengarten Zweibrücken i bardzo mi się podoba.Rośnie obok Novalis.Niestety szybko złapała plamistość, czy Twoja także miała ten problem?

Kasiu, moja Rosengarten do tej pory zdrowa, czego nie mogę powiedzieć o wielu innych różach. U mnie bardzo trudny rok.

Miło mi, że mamy podobne klimaty
viva 22:09, 22 wrz 2016

monteverde napisał(a)
Vivo kiedy wysiewa się nasiona rdestu? gdzie kupowałaś łyszczec wiechowaty?śliczne zdjęcia a u mnie potop buziole

Aniu, nie próbowałam wysiewać rdestu.
Gipsówkę jak pisałam kupowałam w Zielonych progach. Szkoda, że ta szkółka tak daleko.
U Ciebie pewnie już lepiej z wodą a u mnie jak była susza tak w dalszym ciągu jest. Jest bardzo trudno.
viva 22:12, 22 wrz 2016

Agania napisał(a)

To ta piękność, którą zaproszę do mojego ogrodu

Agatko, po pierwszym sezonie jestem z niej zadowolona, kolor śliczny, zdrowa i mimo, że to wiosenne nasadzenie sporo urosła. I jeszcze ładnie pachnie
Liczę na nią