Za radą Ani Monte w tym roku na moich piaskach podlaskich zastosowałam pod rosliny wrażliwe na susze - czyli pod hortensje - hydrożel. Jestem bardzo zadowolona z kondycji roślin. Żyją Podlewam raz na 2 tygodnie. A deszcz tam prawie wcale nie pada, niestety.
Nie lej wody na roślinki w pełnym słońcu.
Dostaną porażenia słonecznego a możesz im też zafundować choroby grzybowe.
Podlewanie tylko pod roślinę, na glebę.
Ile może mieć tej wysokości? Bo mam taką szalenie podobną, ale w tym roku miała ponad metr, nie ściemniam. No i się zastanawiam, czy to może być Miss America.
Na tej rabacie - moim zdaniem - zupełnie zbędny jest ten cycek, w którym w dodatku posadziłaś coś wysokiego, krzaczastego.
zlikwidowałbym te dwa cycusie (ten drugi mały za nim też). To uspokoi rabatę.
Ewentualnie - ponieważ ten mini żywopłocik, choć fajny, wygląda trochę jak z innej bajki - pociągnęłabym go w L wzdłuż chodnika. Nie musi być długo, wystarczy pięć - sześć sztuk.
A może te zioła co są ekspansywne, w duże donice posadź i dopiero do ziemi?
Pochwal się warzywnikiem, lubimy warzywniki oglądać a i zazdrościmy czasem, bo nie każdy ma.
Też cenna uwaga! U dziewczyn młode egzemplarze leżą, a po tych deszczach to szczególnie! Tu bym widziała moje Silver Dollar, one nie zmieniają potem barwy na różową, to do brzózek i host by pasowały