Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:26, 07 mar 2017

Do góry
danusia_84 napisał(a)

Tak rabata jest przy bramie a drzewa to wiśnie, czereśnia i leszczyna

Czyli drzewa zostają.Ja zaczęłabym od podzielenia tej części na sadowniczą - użytkową oraz na ozdobną- bylinową. Może sprawdził by się tutaj żywopłot czy jakaś przesłona z roślin. Rabata, którą pokazałaś, wyrysowałaś to raczej nie pasuje stylem do tego, co tu jest ;( może różanka na to miejsce wpleciona w trawy?? zdjęcie z forum. Popytaj jeszcze po wątkach, może ktoś pomoże..

Jeszcze taka inspiracja:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4773-zielonym-do-gory?page=7
Ogrodowe kreacje 15:26, 07 mar 2017

Do góry
Ślimak, ślimak pokaż rogi
Ogrodowe kreacje 15:25, 07 mar 2017

Do góry
Przymiarki do powieszenia ozdóbki Jak się zrobi ciepło to powieszę na stałe
Ogrodowe kreacje 15:24, 07 mar 2017

Do góry

Ogrodowe kreacje 15:23, 07 mar 2017

Do góry
Trochę wiosny Skalniak z daleka pusty, ale jak się bliżej przyjrzymy to :

Ogrodowy song 15:12, 07 mar 2017

Do góry
Anetko, zmieniły się plany (z prędkością światła u mnie) i teraz prawa strona będzie tak: przedłużę bylinową a w jej plecach postawię dodatkowe skrzynie na warzywa.Przed skrzyniami coś wysokiego muszę wymyślić.

Fajna przegroda ta, która pokazałaś...efekty, światełka. Blisko altany fajnie by było pomysł godzien przemyślenia.
Teraz po głowie chodzi mi ta lewa część, gdzie stoi na razie huśtawka.Na czerwono zaznaczyłam miejsce, gdzie muszę się odgrodzić. Rosną już tam wejgele i inne krzewy ale to wciaż mało. Postawimy tam prawdopodobnie kratę, na której będzie pięła się róża.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 15:11, 07 mar 2017

Do góry
Pozwolę sobie wkleić zdjęcie bratków : u mnie po zimie wyglądają tak:

No i Jankosia ma chyba rację, że dwuletnie bo u mnie tak wyglądają, bo siane były na jesieni przed zimą
Podmiejski ogródek 15:08, 07 mar 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Ciachnę go na pewno

Ciachnąć też zamierzam tą sosnę przy rodku:

Ona teraz nie bardzo wyględna, chcę jej nadać kształt bardziej zbliżony do tego

A wiesz Asiu,ja mam taką sosnę jak ta z P. Rośnie przy bramie
Ogród z uśmiechem 15:03, 07 mar 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Nareszcie weszły raptem 2 zdjęcia, dobre i to

Wiosenne juz pąki sosny czarnej

Tak wyglądają zadołowane róże - przyszły bardzo późno jesienią i nie mogłam posadzic ich na rabatach. Zabezpieczone chyba sobie poradziły, tylko mam problem, chyba trzeba je posadzić do donic

Ja bym je na razie zostawiła i poczekała, bo coś jeszcze straszą pogodą. Przynajmniej masz czas do namysłu, gdzie ją posadzisz. Oby tego lasu nie wycięli, bo daje osłonę i super tło
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 14:49, 07 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
Moja pampasówka na dzień dzisiejszy

lobelia juz popikowana

i bardzo dobra wiadomość oto pestka ze słonecznika mutanta,wyjęłam z ziemi bo az nie wierzyłam -ruszają

Super! no ciekawa jestem bardzo, tej pampasówki, raz tez posiałam, była w donicy, rosła mizerna, po 3 latach mini kwiat, ale przezyła, jesienią dałam sadzonki w inne miejsce do gruntu i powiem ci Violu, że korzenie to były fest.
Moja albizja spi, jakby co
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:44, 07 mar 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Powiew wiosny na razie słabiutki, bo jak nie ma słoneczka to nic nie cieszy.
PrzybyŁo na poprawę nastroju

Lubię je, ale u mnie padaja, w Twoim ogrodzie zimowym, to pewnie jak w raju
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:40, 07 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Życzę wszystkim tęskniącym za wiosną aby już w lutym można było wyjść do ogrodu

Polinko,
czy w tych skrzyniach folię masz też na dnie czy tylko boki skrzyń są wyłożone? Pierwszy raz biorę się za własne warzywka, mam już przygotowane skrzynie, zamierzam wyłożyć je od środka folią podziurkowaną na dnie żeby przelatywał nadmiar wody i nie wiem czy to będzie dobre... na spodzie mam siatkę na nornice i krety. Zda to egzamin?
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:33, 07 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Fantastic
6+

Ja daję 40 tkę i maleńki plus
+ 100 % energii
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:16, 07 mar 2017

Do góry
Nie widzę niestety napisów, bo obrazek jest za mały, ale proponowałabym Ci złagodzić linie i zrobić polankę/pokoik ogrodowy zawijając mocniej rabaty. Może jakoś tak

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:11, 07 mar 2017

Do góry

Fantastic
6+
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:09, 07 mar 2017

Do góry
JOLA
prezencik fajny, pokazał prawdę, a tak sobie żyłam w nieświadomości upływu czasu

JOLANKA
ale fajnie, że nie tylko dla mnie to czarna magia, zaczynam w marcu, ciekawa jestem, czy nastanie jasność

VIOLA
tak, dzięki Hani te ranniki starym tez pewnie jeszcze będę focić, poręczny i tak cackać się nie trzeba
chachania nigdy dość

ANDA
Ewo dzięki, ciekawe czy po warsztatach będą inne

JUSTYNA

bardzo fajna i nawet różne terminy u różnych osób.

BOGDZIA
nie oddam w końcu prawdę o sobie mamale mam i jakies fajne foto w wykonaniu eMa
pora mniej jeść

KINDZIA
kurcze, aż poleciałam najpierw do ciebie, ha ha, no to masz aparat, obie będziemy się szkolić

JANA
jest, dziś padało, mieli ruszyc z dachem...obsuwa

KATKAK
tylko skąd te kilogramy, ja 2 razy dziennie tylko jem, cukru nie używam od lat, słodyczy praktycznie wcale, hym
Ogród do odnowy 14:07, 07 mar 2017

Do góry
Dla maluchów sikorkowych wystarczy 100-150 cm

tę dostałam od znajomej i powiesiłam gdzieś na 150 cm na dodatek zaczepiłam drutem

pierwsze przeszpiegi już były ale czy zostaną zamieszkałe czas pokaże

w miejsce ogołocone przez sąsiada z dużych drzew dokupiłam 5 grabów by przedłużyć żywopłot, mam nadzieję, że szybko urosną

Na poprawę nastroju wybrałam się do szkółki i zostałam nagrodzona taką zdobyczą - Oczar pośredni Westerstede

macałam jeszcze wierzbę smukłoszyjkową Melanostachys

już ma takie śmieszne czarne kotki, gdy poczytałam chyba jedną przytulę
Skarbonkowy ogródek 14:03, 07 mar 2017

Do góry
Wiedziałam ze na Was można liczyć :*

Wszystkie propozycje są fajne ale

problem polega na tym ze zarówno cis jak i jałowiec rosną prawie na granicy działki. Za sąsiada mam pole czyli wygwizdowo. Moim głównym celem jest utworzenie zimozielonej ściany która osłoni nas od wiatrów i od ulicy. Pokażę na zdjęciu jak to obecnie wygląda

jałowiec w stronę rodkow

od jałowca w stronę cisa i ulicy

Sam jałowiec od strony ogrodu

Propozycja zrobienia z cisa niwaki padła już w zeszłym roku ale niestety u mnie to sie nie sprawdzi. No bo jak? Miejsce na zywoplot za niwaki nie ma. Zostawiając drzewa jako niwaki będę miała dziurę w żywopłocie. Sądząc coś przed zasłonie cały urok konarów. No nijak tego nie widzę.

O ile cis, przycinany odpowiednio, ma szanse zagęścić się na tyle ze utworzy zasłonę, to jałowiec nie ma chyba zdolności odbijania ze starego drewna.
Typografia ogrodu 14:01, 07 mar 2017

Do góry
I widok z domu
Typografia ogrodu 13:59, 07 mar 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

nie pytaj tylko ciesz sie ze ogarniasz może niebawem z fotami przyjdzie ...w końcu jakby nie było kawał lasu przytachała i koparkowy chyba na etacie ...bo juz ja nie podejrzewam ze ona to wsadzi własnymi ręcami

A co chetne do pomocy? Może 4 facetów by dałoby radę ale obawiam się ze byłyby staty. Nad koparka wlasnie myślimy
Lasek chcesz? Proszę bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies