Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:18, 07 kwi 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

http://sklep.spinex.pl/katalog/503/0/aquanett-srodek-do-usuwania-starych-powlok

ja to kupiłam do usunięcia koloru na tarasie...

Dzięki zaraz poczytam Kofam !!!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:18, 07 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko, wiem, że pisalaś ale u mnie był środek zimy i jakoś nie zakodowałam sypałaś na trawnik nawóz przed grabieniem i wertykulacją? bo tak kminie czy można na śnieg rozsypać nawóz a on się w ciągu kilku dni rozpuści i nawiezie mi moją bide?

Aniu niektóre źródła podają, że można nowozić natychmiast jak śnieg zejdzie.. Mieli pewnie na mysli koniec lutego.... początek marca.....
Wertykulacja dopiero jak trawnik przeschnie. Ja już nawóz nasypałam 29 marca.. za dwa tygodnie ponownie posypię. Może uda się w ten weekend zrobić wertykulację
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:13, 07 kwi 2013

Do góry
Aniu już niedługo będą kwitnąc Twoje cebulowe Moje w dobrej kondycji przetrwały
Ogród z perspektywą na przyszłość 12:47, 07 kwi 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
łoł łoł łoł

Ja zaczynam od turkusowych poduszek i muszę się wybrać do Almi po turkusowe wazony Już sobie szklanki turkusowe w Westwing zamówiłam
Oj będzie turkus królował w tym roku

Będę się do Ciebie uśmiechać po wskazówki dot. Amsterdamu i okoli, dzisiaj bookujemy hotel
O Keukenhof nie wspomnę bo to oczywista oczywistość
Jeśli byś przyjechala w weekend 20 tego to by się z Tobą wybrała po bukszpany, które tez pod graby chcę kupić. Będę kopiowała zdjęcie Magdy z Apeltern
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:44, 07 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzielna dziewczyna, nie poddaje się słabościom

Bożeno ja nawet na czworakach bym do ogrodu poszła
Lece już, bo się od was oderwać nie mogę i słońce z zazdrości się zachmurzyło!!!

Super miałaś porwanie
Ogrodowe zacisze 12:43, 07 kwi 2013

Do góry
Super bonzajowo u Ciebie będzie Nie ma się co bać ciecia. Ciecie nadaje ogrodowi ładu, pierwsze koty za płoty a potem to już będzie rutyna
Czy grab po cięciu nie płakał u Ciebie? Nie za póżno było na cięcie? Moję cięłam ponad miesiac temu ale u mnie cieplej...
Ogród do odświeżenia 12:39, 07 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Julciu ... To ja dla poprawy Ci humorku napiszę ,że u mnie przed domem leży warstwa 140 cm śniegu .. Więc nawet jeśli założę ,że słoneczko będzie topiło , to jeszcze na efekty sobie poczekam .. Tym bardziej ,że tam prawie północ

Zamówić Ci deszczyk?
Ogród w Alei Lipowej... 12:39, 07 kwi 2013

Do góry
justi napisał(a)
Sylwia właśnie teraz przebija się słoneczko, chmury się jakby rozrywają..... no jutro może być tylko lepiej
Dzięki Aga jutro już chyba posprzątam dekoracje.... czas podziałać w ogródku, sprzatanie , przycinanie..... mam nadzieję że śnieg się stopi szybko, bo strasznie jest u mnie po wykopkach, trawy muszę nasiać od razu jak ziemia rozmarznie.

Wiosna wreszcie wszędzie A jak wielki jajo cisowe po zime , znaczy się jajo wieeeelkiego dinozaura?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:37, 07 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Już stoją na tarasie Od wczoraj Trzeba było taras odśnieżać, bo u mnie prawie jak w Alpach. Na podjeździe mam wysoką na 1, 5 wielką pryzmę śniegu. Słońca brak, więc nic nie topnieje

Widzisz to Twoje meble wiosnę wywołały
proszę o zdjęcie... Plizzzzzz
Ogród w skali mikro :) 12:26, 07 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
No mam taką nadzieję Elu Zapraszam kiedy tylko będziecie mieli czas i ochotę. TP zapowiedział się w przyszłą niedzielę, to możemy to połączyć Albo i nie Jak Wam pasuje

Niech tylko śniegi zejdą, bo u mnie jak w górach Ale przyszedł już mój komplet wypoczynkowy na taras, więc w końcu jest na czym usiąść
W odkopał podjazd i dojazd, więc jest już jak dojechać

A tu doczytałam o komplecie
Gierczusia nie zaniedbuj starych przyjaźni!!!! Zaproś Anitkę do planowania zmian w ogrodzie w realu. Ma do tego rękę
Laur 12:24, 07 kwi 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Właśnie wczoraj nabyłam niewielki okaz, bo przypomniało mi się twoje Szefowo dodawanie do potraw. Ja spróbuję ze swojego zrobić stożek. Ciekawe czy wyjdzie? Skoro gotować za bardzo nie lubię to może mi się uda.

Na pewno się uda. Laur lubi cięcie
Co z tym ogródeczkiem począć 12:22, 07 kwi 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)

Aniu ja tez was kofam tak bardzo że jak w ciągu dnia nie odpalę ogrodowiska to chora jestem ,umieram z tęsknoty
Jestem od was uzależniona ,jesteście moje wirtualne psiapsióły

Ja już się z przyjemnością pogodziłam z faktem, że leczyć tego uzależnienia nie będę
Wszystko o czym ... Marzysz 12:20, 07 kwi 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)

Mówią, że przyroda nadrobi zaleglości i będziemy mieć wszystko kwitnące na raz i bombę pyłków dla alergikow A zima gupia bardzo była i już!

Już Ania Asc wieszczyła, że wszystko zakwitnie w czerwcu... Tulipany, piwonie i liliowce....
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:19, 07 kwi 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Marzenko, przykro mi, że Was zawiodę ale nie było nam dane oglądać. Nie zostałyśmy dopuszczone do męskich zabaw Ale panowie duzi i mali wrócili naprawdę w mokrych podkoszulkach, a mój M miał następnego dnia straszne zakwasy

To super, że się dobrze bawili
Kiedy meble na taras dojadą Doczekać się nie mogę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:17, 07 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dalszy ciąg porwania tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3066-kiermasz-roslin-w-ogrodzie-botanicznym-w-berlinie-berliner-staudenmarkt-2013

Danusiu dzieki za relację.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:17, 07 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Irenko, Witek wie jak nauczyć psa nie jedzenia tego co leży w ogrodzie. Jakby było potrzeba to opiszemy lub wytłumaczymy przez telefon.

To ja też poproszę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:09, 07 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
No to czekam na foty.. i idę rozsypywać śnieg z nasypanych górek.. niech szybciej się topi, a mi trawnika nie wyleguje...
To na tych nartach za długo nie byłaś .. ale narty to narty, a to na lasso przyciągnięte.... bezcenne

Aniu całego tygodnia moje kolano by nie wytrzymało Datego celowo byl wypad na trzy dni szu szu i w podrózy 2 dni....
A wczoraj kolano spuchło....
Kiermasz Roślin w Ogrodzie Botanicznym w Berlinie - Berliner Staudenmarkt 2013 11:07, 07 kwi 2013

Do góry
Joanka napisał(a)

Normalnie wiedziałam, że kupisz tego owadożera

I czarne pierwiosnki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 07 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Zgłosiliśmy i na policji i w straży miejskiej i u weterynarza, wkoło wszystkich sąsiadów ostrzegliśmy
..tylko wiecie, że namierzyć kogoś takiego....... ciężko
.nam też lżej, od razu inne spojrzenie na świat
teraz mają specjalne jedzenie, liczę, że wątroba i nerki się powolutku zregenerują.
co do mnie, jakoś nie mogę wyleż z chorowania, mimo leków, no ale nie leżałam, nie było jak, w końcu i ja wyzdrowieję
jak sie tak ogólnie pozbieram, zajrzę do was, na pewno wiosna już u was gości
dziś u nas ciepło i słonecznie, sunie w większości śpią, rekonwalescencja.

Pewnie nie namierzycie, ale jeśli policja przyjedzie i będzie przepytywać to się może się przestraszy...
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:03, 07 kwi 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
No wymiękam wymiękam...
Taka to Ci u mnie dziś wiosna. Przecież to do maja się nie roztopi...
Zastanawiam się czy nie zmolestować M. żeby gdzieś te góry wywieźć...

W przyszly weekend nawet o nim nie bedziesz pamiętać Teraz przydałby się ciepły deszczyk
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies