Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 20:23, 06 kwi 2013

Aniu a gmina nie może Wam trochę tę drogę utwardzić? U Nas corocznie sypią tłuczeń a potem ciężki sprzęt na kolejne budowy wszystko rozjeżdża...
ana_art 21:23, 06 kwi 2013

Prosiłam o słońce i dostałam, co prawda ok 17 ale ileż radości miałam Temu kto je przygnal do mnie uprzejmie DZIĘKUJĘ!!!!
co do drogi to sprawa jest dość kłopotliwa, nie jest ona długa. Na końcu tejże są trzy domy, dwa zamieszkałe, jeden na sprzedaż, na początku drogi są dwa domy, jest też pusta działka. Droga nie jest gminy tylko nasza sąsiedzka... wzwiązku z tym gmina nam nic nie zrobi i musimy zrobić sami. Problem w tym że nie ma chętnych do wyłożenia kasy... Może to głupio zabrzmi ale mi aż tak bardzo to nie przeszkadza ja z napędem na 4 przejeżdżam innym widocznie również nie przeszkadza pomimo tego że wyjechać nie mogą...Gdyby wszyscy się solidarnie skrzykneli byłoby fajnie
anna_pisalska 21:41, 06 kwi 2013

Sporo ludzi ma ten sam problem, finansowy najczęściej. O namiary na trawy poproszę, jeśli to nie ogrodniczy po lewej.
Madzenka 21:47, 06 kwi 2013

ana_art napisał(a)
Prosiłam o słońce i dostałam, co prawda ok 17 ale ileż radości miałam Temu kto je przygnal do mnie uprzejmie DZIĘKUJĘ!!!!
co do drogi to sprawa jest dość kłopotliwa, nie jest ona długa. Na końcu tejże są trzy domy, dwa zamieszkałe, jeden na sprzedaż, na początku drogi są dwa domy, jest też pusta działka. Droga nie jest gminy tylko nasza sąsiedzka... wzwiązku z tym gmina nam nic nie zrobi i musimy zrobić sami. Problem w tym że nie ma chętnych do wyłożenia kasy... Może to głupio zabrzmi ale mi aż tak bardzo to nie przeszkadza ja z napędem na 4 przejeżdżam innym widocznie również nie przeszkadza pomimo tego że wyjechać nie mogą...Gdyby wszyscy się solidarnie skrzykneli byłoby fajnie

Znam to z autopsji asfalt dochodzi do połowy sąsiedniej drogi.... Reszta się nie chciała po 200 zł zlożyć...
ana_art 21:50, 06 kwi 2013

anna_pisalska napisał(a)
Sporo ludzi ma ten sam problem, finansowy najczęściej. O namiary na trawy poproszę, jeśli to nie ogrodniczy po lewej.

odpisałam u Ciebie
Mala_Mi 10:44, 07 kwi 2013

Anuś, jak nie chcą się dołożyć..nieważne z jakiego powodu..to niech się topią w błocie ... My zrobiliśmy sami Ale sąsiedzi i tak nam tanio sprzedali działkę, namówili nas na kupno całości a chcieliśmy kawałek, poza tym są na emeryturze, więc ich nie stać... Ale u Ciebie jak kogoś stać wybudować dom i kupić działkę to może również w planach finansowych uwzględnić koszt utwardzenia drogi ...
Jest chyba możliwość przekazania drogi dla miasta.. ale oddanie drogi dla miasta, to oznacza, że miasto może potem robić z tym co che i np. puści cały ruch samochodów po drodze do jakiegoś budowanego osiedla domów wielorodzinnych lub jakiego blokowiska

ana_art 10:52, 07 kwi 2013

Aniu my w ubiegłym roku chcieliśmy oddać drogę gminie, ale oni jej nie chcieli . myślę, że jak nie uda się dogadać z sąsiadem zza płotu to pewnie sami zamówimy kilka wywrotek jakiegoś kamienia i go zatopimy na tym kawałku. Przed naszym domem nie ma problemu, bo na etapie wykanczania domu skuwaliśmy wylewki w całym domu żeby położyć podłogówkę i całość była wysypana i ugnieciona przed domem.
gierczusia 13:15, 07 kwi 2013

Ooo ... Tak czytam o problemach z wspólną drogą ... Skąd ja to znam ?.., dogadać się z ludźmi , to nieraz graniczy z cudem .. Tu się trzeba cieszyć , jak się ma napęd na 4 ..,, ja jeszcze pamiętam te czasy kiedy mnie koparką jeden facet podrzucał pod drzwi wejściowe , bo przejść nie było jak

Teraz się fajnie wspomina , ale przedtem to wcale zabawne nie było
ana_art 16:11, 07 kwi 2013

Mam nadzieję, że moje cebule przetrwały i że lada moment zobaczę takie kolory w ogrodzie

Madzenka 16:13, 07 kwi 2013

Aniu już niedługo będą kwitnąc Twoje cebulowe Moje w dobrej kondycji przetrwały