Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 08:14, 08 wrz 2017

Do góry
kami napisał(a)
W L są dokładnie takie jak podają https://www.lidl.pl/pl/nasza-oferta.htm?id=69 klikając na np. cebulki kwiatowe premium pokazuje się cała lista https://www.lidl.pl/pl/nasza-oferta.htm?articleId=1046
W B odmiany niemal są identycznie tylko cebule mniejsze i taniej.

Daria jak pytasz czy w B i L są Queen of night to tak a na czysto białe to nie zwróciłam uwagi.

Zawsze mi się wydawało, że z dużej cebuli jest duży kwiat ale może się mylę ?

Tak jak sobie patrzę to ten Mystic Van Eijk a sam van eijk to tulipan różowy, na czym polega jego wyjątkowość ?

Zobacz u Anulajdy w raju jakie piękne pudrowe ma Mystic

ps. Dobrze Ci się wydaje
Na zielonej... trawce :) 08:10, 08 wrz 2017

Do góry
Żarówki różowe może bym i zcierpiała w małej ilości, ale czerwieni już nie
Na zielonej... trawce :) 14:20, 07 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

I jak sadzenie? Działasz?

Ja dziś rano w B. trafiłam nową dostawę cebulowych - wziełam chochy gladiatory, tulipany sapporo, mystic van eijk... kusiły mnie tez komplety, ale powtarzałam sobie - nie potrzebujesz ich... nie potrzebujesz ich... no i nie kupiłam

No brawo za silną wolę
niestety nic nie działam u mnie albo leje albo siąpi albo mży, mokro i zimno może w ten weekend da się coś podziałać przydało by się trochę słonka
Na zielonej... trawce :) 10:29, 07 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ja dziś rano w B. trafiłam nową dostawę cebulowych - wziełam chochy gladiatory, tulipany sapporo, mystic van eijk... kusiły mnie tez komplety, ale powtarzałam sobie - nie potrzebujesz ich... nie potrzebujesz ich... no i nie kupiłam

Czy ty miałas mystic w zeszłym roku u siebie? bo szukam jak wyglądają w kompozycjach
Na zielonej... trawce :) 09:26, 07 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Fajne te B koło Ciebie a u nas pusto na półkach a od poniedziałku pewnie będą w L.świeżutkie chrupiące prosto z pieca cebulki

Wiedziałam że miałam o coś zapytać i mnie olśniło masz hortensje na pniu Zadowolona z nich jesteś zimują bez problemu jaka to odmiana? jaką masz trawkę koło nich? i sadzisz ją troszkę za hortkami czy w jednej lini

miłego dnia i dużo słoneczka
Na zielonej... trawce :) 09:25, 07 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
U Was też tak paskudnie na zewnątrz...? U mnie ponuro, zimno, tylko 13 C i do tego wieje, że głowę chcę urwać...

Coś się chyba lato obraziło... a ubiegłe wrześnie takie upalne...
mimo wszystko pozdrawiam gorąco

Mam tak samo . Pogoda pod psem,robota leży. Ponoć popołudniu ma być już lepiej
Na zielonej... trawce :) 09:21, 07 wrz 2017

Do góry
Witaj Gosiu Zapraszam
Na zielonej... trawce :) 09:19, 07 wrz 2017

Do góry
U Was też tak paskudnie na zewnątrz...? U mnie ponuro, zimno, tylko 13 C i do tego wieje, że głowę chcę urwać...

Coś się chyba lato obraziło... a ubiegłe wrześnie takie upalne...
mimo wszystko pozdrawiam gorąco
Na zielonej... trawce :) 09:15, 07 wrz 2017

Do góry
Gintura napisał(a)

dzięki będę kombinować, zacznę od narcyzów bo one najwcześniej powinny być posadzone no i najmniej ich mam. Może się wprawię.

Na zielonej... trawce :) 09:12, 07 wrz 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Mam pytanko jaki etulipany miałąś w Queenami połączone ?

Jak dobrze pamiętam to były Antarctica
Na zielonej... trawce :) 09:11, 07 wrz 2017

Do góry
Borbetka napisał(a)
Angelika - innowatorka. Znowu się naczytałam o nowościach technologicznych, choć wstyd przyznać, ale w każdym amerykańskim filmie jest młynek w zlewie, a ja to nowością nazywam. Nawet horrory nakręcają z tym w tle , że się tam warkocz wkręca itp. itd cha, cha. Ale tak na serio, to w każdej kuchni powinno być coś takiego, ale trzeba chyba uważać co się tam wpycha.

Monika ja też kojarzę ten młynek w horrorach choć mój jakoś strasznie się nie prezentuje ale rąk, warkocza nie wkładam wiadomo

tak trzeba uważać co tam ląduje, ogólnie radzi sobie z większością - jedynie co to kości wieprzowe, łuski ryb i jak obieram szparagi to tych obierek też nie wrzucam bo bardzo włókniste i mógłby sobie nie poradzić... no i trzeba też zwracać uwagę jaka ilość "na raz" jest mielona aby rur nie przypchać... jeśli młynek pracuje to zawsze, ale to zawsze musi przy użyciu bieżącej wody

ps. pisałam wyżej gdzieś, że groszówka mi wpadła - był problem aby ją wydostać
Na zielonej... trawce :) 09:05, 07 wrz 2017

Do góry
Tak to ta krzewuszka... no widzisz zagadka rozwiązana, a ja dumałam co jej dolega, że tylko kilka kwiatów pokazała... i zwalałam na brzozy, że wodę im podbierają Dzięki za info

A liście mają piękne już od lipca zaczynają się przebarwiać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:51, 03 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Gośka super kadry, rozplenice to masz giganty!

ps. Moje Beatlesy końcówki mają brunatno-żółtawe... raczej zwalałam, że to taki czas tych traw... ale sama nie wiem czy może też je łapie?
ponoc to też rdza
Typografia ogrodu 15:09, 02 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Wysłałam Ci priv
dzieki
Typografia ogrodu 13:27, 02 wrz 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
szykam zawsze tylko czasem nieprzyzwoicie drugie są a ja szukam okazji nie uwierzyłabym ile za trzy koryta i trzy zarna zapłaciłam
Ale chetnie zobacze. Jeśli niedaleko go tym bardziej bo z tych które mam każde ważyło po 400 kg co nie ułatwiało wydobycia i transportu

Wysłałam Ci priv
Typografia ogrodu 22:26, 01 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Asia nie szukasz czasem nowych koryt, poidel? W necie mi się rzuciły w sumie 6szt
szykam zawsze tylko czasem nieprzyzwoicie drugie są a ja szukam okazji nie uwierzyłabym ile za trzy koryta i trzy zarna zapłaciłam
Ale chetnie zobacze. Jeśli niedaleko go tym bardziej bo z tych które mam każde ważyło po 400 kg co nie ułatwiało wydobycia i transportu
Typografia ogrodu 21:33, 01 wrz 2017

Do góry
Asia nie szukasz czasem nowych koryt, poidel? W necie mi się rzuciły w sumie 6szt
Na zielonej... trawce :) 20:39, 01 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dość przyjemnie się sadziło, ale przy kilkuset cebulach nic z tej gałki nie zostało, a na konkretną wyglądała

Co do sadzenia czy w dół czy sadzarką to zależy co - krokusy to wiadomo w dziurę lepiej, bo bawić się z taką drobnicą to bez sensu, ale jak chcesz stworzyć regularne rzędy tulipanów to chyba sadzarką lepiej lub sadzarko podobnym sprzętem z kolei jak chcesz dać tylko plamy tulipanów gdzie nie gdzie to lepsza łopata w użyciu... ja tak robię...

ps. jak ktoś ma inne zdanie proszę mnie poprawić

dzięki będę kombinować, zacznę od narcyzów bo one najwcześniej powinny być posadzone no i najmniej ich mam. Może się wprawię.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:22, 01 wrz 2017

Do góry
Normalnie takiego smaka na zbieranie grzybów mi zrobiłaś, że chyba jutro eMa zaciągnę do lasu

Lubię przetwory robić bardzo bardzo... z ogórasków, pomidorów, owoców, grzybki w marynacie też

Na zielonej... trawce :) 20:18, 01 wrz 2017

Do góry
Dość przyjemnie się sadziło, ale przy kilkuset cebulach nic z tej gałki nie zostało, a na konkretną wyglądała

Co do sadzenia czy w dół czy sadzarką to zależy co - krokusy to wiadomo w dziurę lepiej, bo bawić się z taką drobnicą to bez sensu, ale jak chcesz stworzyć regularne rzędy tulipanów to chyba sadzarką lepiej lub sadzarko podobnym sprzętem z kolei jak chcesz dać tylko plamy tulipanów gdzie nie gdzie to lepsza łopata w użyciu... ja tak robię...

ps. jak ktoś ma inne zdanie proszę mnie poprawić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies