Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Margerytka40 09:25, 07 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)
U Was też tak paskudnie na zewnątrz...? U mnie ponuro, zimno, tylko 13 C i do tego wieje, że głowę chcę urwać...

Coś się chyba lato obraziło... a ubiegłe wrześnie takie upalne...
mimo wszystko pozdrawiam gorąco

Mam tak samo . Pogoda pod psem,robota leży. Ponoć popołudniu ma być już lepiej
Msazalka18 09:26, 07 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

I jak sadzenie? Działasz?

Ja dziś rano w B. trafiłam nową dostawę cebulowych - wziełam chochy gladiatory, tulipany sapporo, mystic van eijk... kusiły mnie tez komplety, ale powtarzałam sobie - nie potrzebujesz ich... nie potrzebujesz ich... no i nie kupiłam

Fajne te B koło Ciebie a u nas pusto na półkach a od poniedziałku pewnie będą w L.świeżutkie chrupiące prosto z pieca cebulki

Wiedziałam że miałam o coś zapytać i mnie olśniło masz hortensje na pniu Zadowolona z nich jesteś zimują bez problemu jaka to odmiana? jaką masz trawkę koło nich? i sadzisz ją troszkę za hortkami czy w jednej lini

miłego dnia i dużo słoneczka
iwka 09:45, 07 wrz 2017

też byłam w B nie umiałam sobie odmówić
kami 10:19, 07 wrz 2017

W L od dziś są cebulę. Czosnków jak na lekarstwo gladiatory i mt. Everest. Tulipany jak w gazetce. Po 8zl powiem że cena taka normalna jak na wielkość cebuli.
W B też dostawą po 3,7zl? ale cebulę coraz mniejsze. Taki gladiator ładny ale mały 16/17 i tulipanów dużo.
Poczekam w B na wyprzedaż bo już widzę zastuj u mnie wśród kupujących, co było tydzień temu to dalej jest.

Choć faktycznie trudno się oprzeć :/
iwonkap 10:29, 07 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

Ja dziś rano w B. trafiłam nową dostawę cebulowych - wziełam chochy gladiatory, tulipany sapporo, mystic van eijk... kusiły mnie tez komplety, ale powtarzałam sobie - nie potrzebujesz ich... nie potrzebujesz ich... no i nie kupiłam

Czy ty miałas mystic w zeszłym roku u siebie? bo szukam jak wyglądają w kompozycjach
Elinka 14:05, 07 wrz 2017

Dziewczyny w L faktycznie od dzisiaj sa cebule duzo gatunkow ale beznadziejnie poukladane w paczkach zeby znalezc to samo trzeba sie naszukac. Faktycznie czosnkow malutko powrzucane pojedyncze sztuki
Tez sie skusilam na gladiatory i tulipany van eijk.
Pozdrawiam
kami 14:12, 07 wrz 2017

A zapomnialam, że w L są cebule premium po 8zl i cebule mniejsze po 4zl podobne wielkością do tych z B aktualnie wstawionych.
Gintura 14:20, 07 wrz 2017

AngelikaX napisał(a)

No brawo za silną wolę
niestety nic nie działam u mnie albo leje albo siąpi albo mży, mokro i zimno może w ten weekend da się coś podziałać przydało by się trochę słonka
anulajda 19:46, 07 wrz 2017

Czytam że udało Ci się kupić Mystic Van Eijk, uważaj na zwykłe van eijkami które są żarówiasto różowe bo pewno takich byś nie chciała mieć
SlonecznyOgrod 20:33, 07 wrz 2017

O dziewczynki, no to fajnie, że piszecie o tulipanach.
Jakie są w B. i jakie w L. ?
Ja kupiłam prędzej Queny i takie jakies białe, ale mam mało.
Są te same odmiany co prędzej?