Alicja piękny rodem kolor fantastyczny. Od jutra go będę szukać długo jest u ciebie a może znasz nazwę.
Ładnie się już u ciebie rozwijają u mnie ok 1 tygodnia pewnie rozkwitną. Azalie w tym roku są u mnie w zesniejsze.
A ja bardzo lubię lawendy i trochę ich mam, ale u mnie bardzo późno startują. Przycinam 2 razy w roku, ale kwitnienie ma wiele do życzenia.
Kocimiętka nie zawodna.
Novalis bardzo ją lubię ładnie przyrasta. Co zauważyłam, że wszystkie róże które rosną w pełnym słońcu co najmniej 6-8 godzin ładnie rosną. Mają ciepło.
Jak dla mnie to nie da się przejść obojętnie obok host. Bardzo je lubię
O masz blisko szkółkę z hostami .Fajnie,ja już tam kilka razy byłabym.
Czy to może szkółka - Zielone progi ?
Mówią, że kwitną przez cały sezon moim zdaniem to nie prawda. Przycinam kwiatostany i jakieś tam boczne kwitnienie jest, ale szału nie ma.
Sieją się to fakt, siewki przesadzam w inne miejsce. Najgorzej sieją się niezapominajki. Na szczęście to ładny widok.
Lidka oczywiście, że piękna. Mówią, że sinieje to nieprawda. Długo kwitnie można się nią nacieszyć.
Polecam bardzo również Madame Amisette nie zawiedziesz się.
Lidka oczywiście, że piękna. Mówią, że sinieje to nieprawda. Długo kwitnie można się nią nacieszyć.
Polecam bardzo również Madame Amisette nie zawiedziesz się.
Novalis jest piękna róża wcale nie sinieje. Długo kwitnie deszcz jej nie straszny. Owszem jak przekwita zmienia kolor ale która nie zmienia.
U siebie wstawię moja róże Novalis i inne kolory roślin w tej tonacji zobacz Świerzbnica....
Bardzo się cieszę Asiu bo stał w miejscu. Coś w tym jest przychodzi pora i albo buki np albo różaneczniki czy róże mają swój sezon.
W zeszłym roku azalie u mnie słabo kwitły przymrozki majowe je dotknęły. Jeżeli nie kwitły to nieoslahily się tak. W tym roku mają dużo Paczków kwiatowych więc czekam na kwitnienie.
Mam jednego buka czerwonego ma ogromne przyrosty. Chciałabym go tak zostawić ale obok rośnie bardzo ładny Serb i grujecznik można go ewentualnie przesadzic. Z dużym Serbem nic nie zrobię więc trzeba przyciąć.