Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:00, 27 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Renia, skad wiesz ze stipa zyje ? ona chyba jeszcze nie startuje...

No właśnie już startuje, zielone widać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:30, 27 mar 2017

Do góry
Renia, skad wiesz ze stipa zyje ? ona chyba jeszcze nie startuje...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:25, 26 mar 2017

Do góry
Wszystko żyje
Zawilce, jarzmianki, orliki, stipa, rozplenica (już przycięta), sesleria, molinia zaczyna, miscanty ok, RB rusza ... jednym słowem to była dobra zima dla roślin
Ogród z uśmiechem 21:08, 26 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Jolu
A czemu tam po prawo tuje urwały się w pewnym miejscu?
Jesli chodzi o tą rabatę to ja bym nie sadziła tujek.
Ale intryguje mnie ten inversa ... on tam ma pewną miejscówkę? bo pasowałby mi tu na ta rabatę ale jesli pozamiatane to ... pomyślalam ,tak jak dwie czy trzy osoby juz tutaj typowaly, o magnolii Nie widzi mi się tutaj drzewo szczepione ... dosadziłabym jeszcze ze trzy kulki niesymetrycznie w stronę ogrodzenia a pomiędzy może sesleria, może stipa albo rozplenica.

Reniu te tuje się nie urwały, zaraz wstawię ciąg dalszy "przodka" On jeszcze nie jest dokończony, właśnie zaczynam przy nim grzebać

Ja nie lubie takich równiutkich tujek na całej dlugości Wcale nie chcialam tak się zasłaniać - lubię widok do przodu Ponieważ duje wzdłuż ulicy baaardzo, drzewka składało mi przy każdej okazji. Były Pisardi - musiałam przesadzić.

Jest więc kilka szmaragdów, przed nimi tulipanowiec, potem w tej niby przerwie jest świerk inversa, są pnące róże i powojniki, za świerkiem jest pęcherznica diabolo, potem tuja Europe Gold, za nią dereń elegantisima ale chyba wyleci przed nimi jodła koreańska, dalej przy ogrodzeniu kolene szmaragdy, przed którymi są cisy elegantisima .O wypełniaczach nie piszę, są trawy, stipa, żurawki, cebule.

Potem będzie mały smietnik (kostka i krawężniki jak widać są.

Potem jest brama techniczna i na końcu widać choiny kanadyjskie Uff

Od strony domu do ogrodzenia jest nierówny spadek, dlatego widać takie kamyki stanowiące ścieżkę i dzielące to miejsce na 2 części, inaczej trzeba by było murować murek oporowy. W wyższej części są niskie iglaki, białe róże, rozplenice.

Jak widać popracować to jeszcze baaaardzo trzeba. Przesadzanko będzie az milo

Jestem w polu 09:45, 26 mar 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Martuś natyrałaś się, przewiał Cię, ale... wiosna piękna
Stipa Twoja wymiata po prostu

Wiosna piękna, a rano szron na trawie
Jestem w polu 00:50, 26 mar 2017

Do góry
Martuś natyrałaś się, przewiał Cię, ale... wiosna piękna
Stipa Twoja wymiata po prostu
Ogród z uśmiechem 22:27, 25 mar 2017

Do góry
Jolu
A czemu tam po prawo tuje urwały się w pewnym miejscu?
Jesli chodzi o tą rabatę to ja bym nie sadziła tujek.
Ale intryguje mnie ten inversa ... on tam ma pewną miejscówkę? bo pasowałby mi tu na ta rabatę ale jesli pozamiatane to ... pomyślalam ,tak jak dwie czy trzy osoby juz tutaj typowaly, o magnolii Nie widzi mi się tutaj drzewo szczepione ... dosadziłabym jeszcze ze trzy kulki niesymetrycznie w stronę ogrodzenia a pomiędzy może sesleria, może stipa albo rozplenica.
Hirutkowy raj:)) 21:32, 25 mar 2017

Do góry
Krys napisał(a)

Monika ta stipa cieta tydzien temu,jak ciełam nie byla zielona,coz ryzyk fizyk w razie czego wiem
Mam nozyce do cieniowana,fajnie sie tnie.

A, no to super, wstrzeliłaś się idealnie Teraz myślę że już spoko patrząc na prognozy Moim zdaniem lepiej za wcześnie niż za późno

Masz nożyce do cieniowania? Cholercia, gdybym wiedziała... Nie, nie było czasu
Jestem w polu 21:24, 25 mar 2017

Do góry
Mysza napisał(a)
Ładna stipa

Co dzień jest większa. Rośnie jak na drożdżach. Nie wiem, czy mam ją podsypać jakimś nawozem?
Hirutkowy raj:)) 21:19, 25 mar 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
No w końcu jakieś fotki zrobiłaś Śliczne krokusiki i wcale nie tak mało
A wiesz że i ja stipę dzisiaj ciachnęłam? Wszystko w zasadzie już pociachałam, tylko rozplenice jeszcze czekają ale patrzę na prognozy to chyba jutro też polecą Do stipy miałam sobie kupić w tym roku nożyczki do cieniowania albo chociaż żyletkę bo nie lubię takich jeżyków ale tak się rozpędziłam... Pamiętasz że mówiłam ci że one źle reagują na przycięcie zielonego? A ty tak trochę chyba dziabnęłaś co? W razie czego to wiesz Podzielę się

Monika ta stipa cieta tydzien temu,jak ciełam nie byla zielona,coz ryzyk fizyk w razie czego wiem
Mam nozyce do cieniowana,fajnie sie tnie.
Jestem w polu 21:15, 25 mar 2017

Do góry
Ładna stipa
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:54, 25 mar 2017

Do góry
Jak Twoje trytomy mają się po zimie? U moich liście suche, ale trzymają się ziemi, więc chyba nie wygniły, a może i nawet przeżyły.

Moja/Twoja wielka stipa brachytricha już puszcza zielone
Jestem w polu 20:13, 25 mar 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Potwierdzam również, orlik Ci się przydarzył.
Wiosna więc i zmiany, ciekaw jestem tego warzywnika.
Stipa ładnie Ci przezimowała a krokusami oczarowałaś mnie

Jak już Ty potwierdziłeś, to nie może być inaczej, to na pewno musi być orlik
Warzywnika sama jestem ciekawa Teraz wygląda blee, ale już zaczęliśmy walkę o to miejsce Obyśmy wygrali
Jestem w polu 19:56, 25 mar 2017

Do góry
Potwierdzam również, orlik Ci się przydarzył.
Wiosna więc i zmiany, ciekaw jestem tego warzywnika.
Stipa ładnie Ci przezimowała a krokusami oczarowałaś mnie
Hirutkowy raj:)) 19:41, 25 mar 2017

Do góry
obciet stipa jest zielona

Wszystkiego po trochu 11:59, 25 mar 2017

Do góry
To moje zakulkowane różyczki

Leonardo a ten długi pęd to od pnącej NN

Charles Austin

a ty widać jak po przycięciu stipa już ruszyła

piwonia w doniczce i liliowiec

czosnki
Malutki pod lasem 07:37, 25 mar 2017

Do góry
Ślicznie wyglądają te tulipany i stipa,a co będzie jak zakwitną
Zielonym do góry... 22:09, 24 mar 2017

Do góry
Jezowki wylezą, nie bój się U mnie już widać czubeczki. Moja stipa też zielonkawa, ale raczej nie łudze się że przezyje. No ale przycięlam i poczekamy. W razie czego zrobiłam trzecioroczną próbę wyhodowania swojej. Nie wiem czy tym razem mi się powiedzie Miskanta i rozplenice też pociachałam tydzień temu. I jedne i drugie bardzo późno startują, więc trzeba czekać cierpliwie. W sumie to ja tylko róż jeszcze nie tykałam, czekam na forsycje. I hotrensji, ale te to chyba za tydzień.
Nowocześnie z różAnką :D 20:52, 24 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
A chodzi mi o wysokość, żeby jedno drugiego nie zasłaniało. To chyba może być? Moje stipy żyją, więc może dam im tam szansę.

a to pod wzgledem wysokości będzie super. u mnie stipa była ok metra od pashminy i było ok
luknij na śmiałka jeszcze
ja mam wypasioną sztukę i jak się rozkreci to go podzielę i własnie na różankę zamiast stipy będzie, on szybko przyrasta
podobno się wysiewa, pewnie będe mogła się podzielić
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:49, 24 mar 2017

Do góry
Każdego roku masz nowe donice. Te też mi się podobają, bo w białych roślinki tak elegancko wyglądają

Stipa jak się zieleni to żyje. Moja wypuszcza - oby już nie było przymrozku, które mogą jej zaszkodzić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies