Witaj, przegladam piekne ogrody na Ogrodowisku i trafilam do Ciebie, gratuluje juz "odchowanego "ogrodu. Potrzebowalam pomyslu na rabate bukszpanowa i wpadlam wlasnie na te propozycje, powiedz mi z ktorej strony tworzyles te aranzacje? Ja potrzebuje od polnocy i to troche trudne bo podobaja mi sie berberysy golden gem ale one w cieniu nie wybarwia sie tak ladnie, pewnie citronelle by sie nadala, nie wiem jak konwalik. Bardzo podoba mi sie opcja 4, tylko mam dwie krzewuszki szczepione na pniu w tym miejscu, ladnie by sie komponowaly z begonia czy myslisz ze moglyby zostac w miejscu miskantow? Moja rabata ma 220cm glebokosci i 330 szer. Obie wielkosci w najszerszych miejscach bo moja rabata tez jest po luku. Bardzo prosze o pomoc bo to rabata przy wejsci do domu i zalezy mi zeby byla ladniejsza niz teraz.
Na opuchlaki polujemy wieczorem, ale zdarzają się w dzień, łażą nawet po ścianach, ale po roślinach też. Dlatego opryski np. Fastac robimy wieczorem. Żerują w nocy.
Jestem pełna podziwu dla was. Danusiu jesteś wielka- twoje prace to rewelacja!!!!!!!!!
Bardzo się cieszę , że natrafiłam na tę stronę. Szkoda tylko, że tak póżno. Od niedawna realizuję swój ogród i już zdążyłam popełnić kilka błędów.
Pierwszy i najważniejszy to szmata- agrotkanina , której miałam prawie 500m2 i prawie wszystko zerwałam kiedy przeczytałam jak ona szkodzi. W wolnej chwili wrzucę kilka zdjęć. Mam nadzieję , że mnie przyjmiecie do swego grona. Pozdrawiam Wszystkich
A DEKALOG REWELACJA !!!!!!!!- SZKODA , ŻE JUŻ PRAWIE WSZYSTKIE ROŚLINY KUPIŁAM
Pod kostką powinny być zrobione przepusty (np. grube rury kanalizacyjne), które przydadzą się też do kabli tellefonicznych, alarmu itp. W przepustach przeciągasz pod kostką rury do nawadniania.
Elektozawory pod zimią są w skrzynkach specjalnych, z zamykanym deklem, dno powinno być czyściutkie i wysypane kamyczkami. Fotki w trakcie montażu skrzynki.
Lubię ciemierniki, bo jak przekwitają robią się zielone, specjalna przesyłka dla Zielonej Marty i dla wszystkich zaglądających.
Dorzucam pachnące narcyzy Tazetta " Cheerfulness" W lustrze są podwójne.
A ja tam na bieżąco posty "Gardenarium" czytam i krokusiki zaraz po wstawieniu fot obejrzałam Wyszukiwarka na forum to dobra rzecz. Ukłony dla Ronina za funkcjonalność takich opcji. Można wyszukać dokładnie to, czego się potrzebuje. Polecam wszystkim zadającym pytania