u mnie to już tradycja, że ciemierniki po zimie straszą. Wkrótce powycinam im te brzydkie liście i wyrosną nowe śliczne i błuszczące
woda powoli wsiąka w ziemię, bo ta jest jeszcze zamarznięta. I widać łupinki po słoneczniku. To robota ptaszków. Mam nadzieję, że 2 kg słonecznika, które wczoraj im kupiłam, to ostatnie tej zimy. Niech już robi się ciepło
tu też widać kałuże z wodą
Wiosnę czuć w powietrzu jak nic . Choć trawnik, który pokazuje się coraz bardziej spod śniegu jest brzydki, to fajnie stanąć stopą wreszcie na nim, a nie na śniegu
oczar potrzebuje jeszcze chwilki
sikorki wyśpiewują, ruch jak w ulu zaczyna się robić .
Nie mogę się doczekać aż śnieg stopnieje i za grabienie i przycinanie się wezmę
na rabacie z oczkiem najwięcej śniegu jeszcze
Byłam i popoprawiałam posty, bo zdjęcia mieszają się z tekstem. Klikaj enter po tekście, w w srodku tekstu wszystko się przesuwa i post jest mało czytelny.Widzisz różnicę?
Zobacz przykład
Źle
No to teraz
coś o mnie. W roku 2009 kupiliśmy działkę no i rozpoczęliśmy budowę domu.. A działka wyglądała tak
Dobrze
No to teraz coś o mnie. W roku 2009 kupiliśmy działkę no i rozpoczęliśmy budowę domu.. A działka wyglądała tak
Pikowałam dzisiaj świecznicę,kępkami,bo wzeszła jak rzęsa.
W ubiegłym roku nie powschodziła,widocznie nasionka były słabe,za późno je zawiązała.Ta jest z zielonymi liści...z ciemnymi też mi nie wykiełkowała...może za rok się uda.Podoba mi się,tworzy u mnie ładną kępę,ma zdrowe liście...no i najważniejsze - nie zauważyłam żerowania ślimaków.
Słonko świeci, znaczy wiosna idzie, a więc zaczynam działać. Wrzucam baaardzo amatorski projekt rabaty. Może jakieś uwagi i sugestie? Dodam tylko, że gracillimus będzie przy tej paskudnej fioletowej ścianie i będzie on nieco niżej w stosunku do rabaty na której będzie reszta nasadzeń i mam wątpliwości czy będzie on widoczny czy jednak zginie w tłumie. Przepraszam za krzywizny ale takie robótki to nie moja bajka