Pani doktor zaleciła mi spacery. Dziś wybrałam się do szkółki ogrodniczej, żeby przyjemnie było spacerować I co tam spotkałam? Prześliczne, wysokie hortensje pienne Vanilla Fraise Trzy zabrałam ze sobą Pieńki mają 112-115cm wysokości Muszę je tylko mocniej przyciąć Lubię takie spacery
Niestety nie mamy szczęścia do klonów japońskich. Bardzo je lubimy, dbamy o nie, a one bez żadnej zapowiedzi padją po zimie. To już nie pierwsza taka strata u nas. Coś tam z niego odbija od korzenia, ale bardzo młode i wiotkie. Długo trzeba będzie czekać, żeby przypominało drzewko.
Moja Soir też pściła listki - sprawdziłam
A tak po zimie wygląda Orange Dream I bardzo mnie ten widok cieszy
Dzień dobry. Pani Danusiu, głowię się od dłuższego czasu nad układem rabat i możliwością zaaranżowania zieleni przed domem. To co na szaro to układ kostki brukowej. Ma może Pani jakąś wizję jeśli chodzi o układ rabat? Jeśli chodzi o rośliny to mam pomysł i wiem co chcę. Nie mam pojęcia jak zaplanować linię rabat, kostkę mam w kant ale rabaty wolałabym chyba w bardzo delikatną falę lub koło, lecz żeby pozostało nowocześnie. Bardzo proszę o radę.
To taka moja koncepcja jeśli chodzi o sam podjazd.
Tutaj nie "zaczęły wychodzić żółte place" tylko trawa gdzie spadła dostateczna ilość nawozu się zazieleniła, natomiast tam, gdzie nawozu spadło za mało - jest żółta, bo zagłodzona. Wyraźnie widać jak ktoś nawoził z ręki jakby siał zboże. Widac zamaszyste "ruchy" - takie koła w trawniku.Albo jakimś siewnikiem ręcznym, ale nieumiejętnie.
Musisz ćwiczyć sianie nawozów. To jest nierównomierne, nieprawidłowe i nie zapewniło trawnikowi soczystości bo nawozu zabrakło w niektórych miejscach.