Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 09:50, 26 kwi 2017

A tutaj to już musisz się zapytać kogoś, kto ma doorebosy
np.: Lindsay, Butterfly albo Romę. Albo Szefową

Muszą być posadzone na tyle blisko, żeby tworzyły grupę, a nie pojedyncze drzewa, a jednocześnie nie za blisko, żeby te derenie pomiędzy nimi dały radę urosnąć.
Margerytka40 09:52, 26 kwi 2017

Kurcze,w tym Rogowie małe te brzozy,1-1,20m i cena taka sobie. Czy one szybko rosną?
Makusia 09:56, 26 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)
W niedzielę pewnie pojedziemy do Rogowa bo tam dokupię sobie te dwa brakujące derenie kousa. Sprawdzałam ofertę i doorenbosy też mają,i grujeczniki,nie wspomnę o klonach wszelkiej maści. Przecież to zagłębie klonowe.
Tylko co wybrać?

Asiu zrób proszę rozeznanie w doorenbosach, bo też się rozglądam
AnkaK 10:00, 26 kwi 2017

2 metrowe z donic kupowałam po sąsiedzku u Ciebie po 80 zł chyba. Nie robiłam rozeznania cenowego więc nie wiem w sumie czy to dużo czy mało.
Ja mam bliżej Doorenbosy, ale mam mniej miejsca. One też pijawki wodne, gdy mają jej za mało to u mnie silą się na produkowanie nasion i niewiele przyrastają. Mam trzy i ta posadzona najbliżej świerka, który podpija jej całą wodę niemal stoi w miejscu od 2 lat, ale moja wina bo ją zaniedbałam.
Margerytka40 10:00, 26 kwi 2017

Makusia napisał(a)

Asiu zrób proszę rozeznanie w doorenbosach, bo też się rozglądam

No właśnie oni mają niewielkie a cena trochę wysoka. Może takie są ceny,nie znam się. Poszukam jeszcze i posprawdzam
Margerytka40 10:06, 26 kwi 2017

AnkaK napisał(a)
2 metrowe z donic kupowałam po sąsiedzku u Ciebie po 80 zł chyba. Nie robiłam rozeznania cenowego więc nie wiem w sumie czy to dużo czy mało.
Ja mam bliżej Doorenbosy, ale mam mniej miejsca. One też pijawki wodne, gdy mają jej za mało to u mnie silą się na produkowanie nasion i niewiele przyrastają. Mam trzy i ta posadzona najbliżej świerka, który podpija jej całą wodę niemal stoi w miejscu od 2 lat, ale moja wina bo ją zaniedbałam.

Pewnie i tak rozłożę w tym miejscu wąż nawadniający,chociaż prowizorycznie na razie. Na profesjonalne nawadnianie mnie nie stać.
Właśnie wertuję oferty,może znajdę coś ciekawego. Wolałabym już spore ale o kasę też chodzi więc zobaczymy.
AngelikaX 10:09, 26 kwi 2017

80zł to dobra cena - ja 3 lata temu za swoje 5 metrowe płaciłam 220zł/szt. W ubiegłym roku w tym punkcie był już po 440zł.
Margerytka40 11:00, 26 kwi 2017

AngelikaX napisał(a)
80zł to dobra cena - ja 3 lata temu za swoje 5 metrowe płaciłam 220zł/szt. W ubiegłym roku w tym punkcie był już po 440zł.

Woow,5m-w życiu bym tyle nie zapłaciła. To już wolę wypierdki kupić i poczekać jak urosną.
Margerytka40 11:39, 26 kwi 2017

U mnie ciągle pada i jak tu coś robić. Wrrrr....
Margerytka40 13:21, 26 kwi 2017

Tulipankowo