Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zacisze Alicji 12:14, 21 sty 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Alicja te cebulki krokusów nie zanikają u ciebie jak rosną w trawie? Od takich widoków aż chce się wiosny już teraz!

Moniko! Krokusy pod katalpą rosną już od wielu lat. Miejsce chyba się im podoba, bo raczej nie znikają (czasem się zdarza), a co roku dosadzamy kolejne. Kosimy to miejsce dopiero kiedy ich liście zaczynają żółknąć i tak sobie rosną.

Ogród prawie wymarzony … 12:03, 21 sty 2024

Do góry
Platany poszły pod sekator❤️

Ogolone na max

Zacisze Alicji 12:03, 21 sty 2024

Do góry
Alija napisał(a)

A ja zdecydowanie wolę wersję zieloną
April podbija las... 11:50, 21 sty 2024

Do góry
April napisał(a)

Piękna rabata, co na niej masz? Rozpoznaje tylko niektóre rośliny.
Wszystkiego po trochu 11:43, 21 sty 2024

Do góry
vita napisał(a)
Hej Pędy eonium które zakwitły przytnij i odsadź. Przytnij dosyć nisko, za jakiś czas pędy wytworzą kilka rozetek i z czasem pęd rozwinie się w formę drzewka. Trochę to trwa, ale gra warta świeczki Po wielu doświadczeniach wolę A. arboreum zielone, są bardziej żywotne i chyba wdzięczniejsze? Zazdroszczę wczesnych, wyrywnych pędów, u mnie ciągle regularna zima. A i u Ciebie chyba na dniach dosypie?

Vita, one teraz tak wyglądają, wypuściły małe rozetki u podstawy kwiatostanu, myślę że zetnę tylko ten kwiatostan i zobaczę jak będzie rósł Co o tym sądzisz?

Dosypało u mnie ostatnio, ale już wszystko się topi, temp plusowe.
Myślę że u Ciebie pod śniegiem też już życie się zaczyna
Cieszę się, że się odezwałaś, smutno było bez Ciebie.
Pewnie podróżowałaś po świecie
Zacisze Alicji 11:42, 21 sty 2024

Do góry
eda napisał(a)
Piękne widoczki i kolory i biel zakątek i staw zwłaszcza lilie wodne cudnie...
dobrego 2024 roku życzę Alicjo Tobie rodzince i ogrodowi cmok

Eda! Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam serdecznie.

Zacisze Alicji 11:34, 21 sty 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ależ piękny jest ten Twój zaczarowany ogród ❄️❄️❄️

Też czekam na krokusiki u Ciebie, te cudowne łączki

Agnieszko! Bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że w tym roku też nie zawiodą i zakwitną obficie, zobaczymy.

Zacisze Alicji 11:05, 21 sty 2024

Do góry
Sylvatika napisał(a)

Zawsze sądziłam, że zima to ogrodowe nudy, ale staw Alicji przeczy tej teorii Cudnie jest
pzdr.S.

Sylvatika! Dziękuję, zimowe widoki mogą być piękne, byle nie za długo.
Pozdrawiam.

Magary Dramaty z Rabaty 00:23, 21 sty 2024

Do góry
Dziewczyny, żeby mój wpis nabrał charakteru ogrodowego to melduję, że u mnie zima już od dwóch miesięcy, praktycznie non stop.
Ogrodowo już trochę wymiękam, ale jeszcze kolejne dwa miesiące mus wytrzymać.
Zadowolona jest za to Sfochowana, która śnieg uwielbia:

Uwielbienie śniegu u Sfochowanej absolutnie nie ma jednak przełożenia na jej zaleganie pod kominkiem

P.S. Lucy - priv :-*
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:29, 20 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Jeszcze jest jedna opcja. Te podmurówki czasami łączą ze słupkiem takimi ceownikami metalowymi.

Gdyby w rogach dać słupki, albo kupić jakieś głębsze ceowniki, które by się dało ze sobą skręcić, to nie naruszałoby się betonu.
Ja jeszcze miałabymm obawy, że jakby tam w te wywiercone dziury gdzieś wlazła woda, czy przez zimę nie mogłaby szkód narobić.

O matko! Najprostsze! Nie wpadłam na to mimo, że właśnie tak przy płocie były montowane.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:21, 20 sty 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Nam zostały takie od płotu - podmurówka betonowa. Długa na 250 cm, wysoka na 20 cm. Z jednej strony prawie gładka, a druga strona z taką ramką. Jak je kupowaliśmy to były w rożnych kolorach i wzorach.

Do niskich grządek fajne
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:20, 20 sty 2024

Do góry

Dokładnie te dwa sposoby zaczęliśmy rozważać. Te betonowe w sieciówkach najtaniej kosztują za jeden ok. 14,80 zł - 20kilka. Natomiast transport już swoje dokłada do „imprezy”. Potrzebne by były te o kształcie H i L. Minusem jest to, że ścieżki musiałyby być szersze, bo te łączniki wystają mocno poza obręb skrzyni.

To pierwsze połączenie jest estetyczniejsze, węższe. Mamy obawy czy przy wierceniu otworów nie ukruszy/połamie się płyta. Ciekawe ile za sztukę ten metalowy łącznik wyjdzie. Jeszcze go nie szukaliśmy.

Jeszcze jest jedna opcja. Te podmurówki czasami łączą ze słupkiem takimi ceownikami metalowymi.

Gdyby w rogach dać słupki, albo kupić jakieś głębsze ceowniki, które by się dało ze sobą skręcić, to nie naruszałoby się betonu.
Ja jeszcze miałabymm obawy, że jakby tam w te wywiercone dziury gdzieś wlazła woda, czy przez zimę nie mogłaby szkód narobić.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:07, 20 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ale czy te płyty ogrodzeniowe są zbrojone? Może można takie znaleźć... Wolałabym raczej bez wzorów, gładkie i pomalować. Poszperam.

Nam zostały takie od płotu - podmurówka betonowa. Długa na 250 cm, wysoka na 20 cm. Z jednej strony prawie gładka, a druga strona z taką ramką. Jak je kupowaliśmy to były w rożnych kolorach i wzorach.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:03, 20 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Na razie widziałam dwa sposoby na filmikach youtube:

Dokładnie te dwa sposoby zaczęliśmy rozważać. Te betonowe w sieciówkach najtaniej kosztują za jeden ok. 14,80 zł - 20kilka. Natomiast transport już swoje dokłada do „imprezy”. Potrzebne by były te o kształcie H i L. Minusem jest to, że ścieżki musiałyby być szersze, bo te łączniki wystają mocno poza obręb skrzyni.

To pierwsze połączenie jest estetyczniejsze, węższe. Mamy obawy czy przy wierceniu otworów nie ukruszy/połamie się płyta. Ciekawe ile za sztukę ten metalowy łącznik wyjdzie. Jeszcze go nie szukaliśmy.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:20, 20 sty 2024

Do góry
My w tym roku będziemy część rabat warzywnych przekształcać na podwyższone grządki właśnie z nadmiarowych podmurówek jakie zostały po budowie ogrodzenia. Zastanawiamy się tylko nad ich łączeniami.

Na razie widziałam dwa sposoby na filmikach youtube:

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 19:06, 20 sty 2024

Do góry
Dotarły wczoraj moje koleje zakupy - termometr do szklarni pokazujący najniższą, obecną oraz najwyższą temperaturę.

Musimy z mężem pomyśleć o pompce do deszczówki w mauzerze. Ania jesienią polecała Bosha konkretny model. Może coś innego zarekomendujecie?
Ogród w malinówkach 19:06, 20 sty 2024

Do góry
Do wiosny daleko, ale już się myśli o kwiatach. Taką dalię zamówiłem sobie od babci

Będzie rośliną tymczasową na rabatach.
Ogród prawie wymarzony … 18:18, 20 sty 2024

Do góry
Dla Joann i dla Wszystkich kochających dalie❤️

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:03, 20 sty 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)

Miałam takie

Bardzo ładne były
i jeszcze miałam jedne białe-jak chcesz to fote wstawię

Miałam wlasnie te My love i potwierdzam były piękne! Dlatego chcę więcej dalii
Idę do Ciebie po wiecej zdjęć
Migawki z Rodos 17:53, 20 sty 2024

Do góry
Aga jako wszem i wobec wiadomo, nie lubię pstrokatych liści. Chociaż Iza Ursa mnie złamała parokrotnie, derenie mo wcisnęła elegantissima... I Jaśmina aureo. A sama zakochałam się w forsycji koreańskiemu z marmurkowymi liśćmi. Więc nie ma reguły...

Kiedyś przecież się zarzekałam, że traw do ręki nie wezmę... I gucio. Nawet sobie w skrzynkach na balkonie posadziłam ostatnim latem.

Żeby nie było, że u mnie posucha, to chociaż takie kwiatki...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies