Kochana Danusiu planuje posadzić obok altany i z boku działki świerk serbski (zielone gwiazdki)na skarpie koło drogi coś na wysokim pniu z kulistą koroną.
Przy wjeździe jakieś kolumnowe lub na pniu. Nad skarpą (zielone sześciokąty)to brzozy, grujeczniki, ambrowce? W tej chwili najbardziej zależy mi na drzewach obok tarasu i tych kyóre juz mam. Bardzo dużo od nich zależy czy tam pasują i czy nie będę musiała je przesadzić(np. miłorzeby)
Na tej pergoli jest Wiciokrzew Pomorski, a na drugiej mam różę.
Jestem z Budek Starych od Koła kierunek Zakłady Mięsne, Borki, Młynek. 5 km mam do Z.Mięsnych.
Renia, zioła to ja już mam u siebie od kilku lat, tylko rosną sobie w miejscu, którego nigdy nie pokazuję.
Mam oregano, miętę, melisę, szczypiorek, kilka odmian szałwii, a tuż za płotem dużo pokrzyw
W tym roku będę musiała coś tam poprzesadzać i planuję wszystkie te zioła do jednej skrzyni przerzucić.
Takie zielniczki mogą być fajną dekoracją, musisz sobie te piękne szałwie zakupić!
Dzięki Ewo bluszcz trzyma w ryzach donice, po 5 latach rozpadają się i będzie nowy problem do rozwiązania.
I słusznie zrobiłaś u mnie jak miałam stracha, sprawę załatwiały psy, nic się nie bały i gryzły ile wlezie, wyszło to roślinom na dobre
Tak właśnie jest, jeśli to łubin wieloletni, zakwitnie w 2 roku. Jeśli łubin jednoroczny, zakwitnie w tym samym roku. Który siejesz??
Zima tylko na urlopie, ale tyle zaplanowałam na ten rok, że nie mogę sie ruszyć
winobluszcz 5-klapowy bez tajemnic
stare, około 19 lat
osobiście wole ten 3-klapowy, ale walczyć z tymi łodygami, nigdy
Dzięki Danuś
Z tulipanowca liście fajnie się zbiera, praktycznie jednym rzutem opadają, z berberysów juz niekoniecznie
Twoje mycie, to dla mnie symboliczne odpalenie wiosny
Też się chętnie dowiem jaka to roślina. Pierwsze skojarzenie to nachyłek okółkowy, w odmianie, ale raczej to nie on, budowa kwiatów inna. Nie mam pomysłu.