Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 22:43, 29 mar 2017

Oliwko, Martyno, ja raz wysiewalam werbene do gruntu i to chyba bylo jakos o podobnej porze. Sypnęłam po prostu do ziemi, a po jakims czasie mialam multum siewek. Potem juz zostawilam na zime nie obciete kwiatostany z dwoch krzaczków i za to mialam werbene doslownie wszedzie. Wiec i w tym roku juz nie wysiewam - czekam ze wylezie samo z siebie.
Tak ze uwazajcie na nią.
tulucy 22:58, 29 mar 2017

Może też być tak, że producent zmienił podkładki czy tam zaczął nową partię i już róże teoretycznie te same inaczej się zachowują.
Ja sadzę w sobotę​. Już róże wszystkie w domu, w kartonie pod balkonem.
Tylko też jeszcze muszę drugą rabatę naszykować. Jedna już prawie gotowa.

Twoje koło bardzo ciekawie się zapowiada
_Martini_ 23:11, 29 mar 2017

A zatem zaraz jak skończę te rabaty sypnę nasiona i niech się dzieje To jest takie miejsce, że może sie mnożyć i dzielić, nie powinno mi to przeszkadzac. Pamiętam, jak w zeszłym roku na O. huczało, że werbena jak chwast.
Jeszcze mi się podoba rutewka na zdjęciach, ale na razie muszę się ogarnąć z tym co mam.
Zagajanka 20:48, 30 mar 2017

tulucy napisał(a)
Może też być tak, że producent zmienił podkładki czy tam zaczął nową partię i już róże teoretycznie te same inaczej się zachowują.
Ja sadzę w sobotę​. Już róże wszystkie w domu, w kartonie pod balkonem.
Tylko też jeszcze muszę drugą rabatę naszykować. Jedna już prawie gotowa.

Twoje koło bardzo ciekawie się zapowiada

Harkness to tylko przyklad. Kiepsko rosly tez roze Tantau.
Trochę lepiej sie mialy austinki-swiezynki...

Ja czekam i czekam jeszcze tylko na 7 roz i ten sezon zamykam. Moze cos latem, albo ba jesieni dokupie, ale juz doslownie na pare. Sztuk mam miejsce...
Zagajanka 20:49, 30 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
A zatem zaraz jak skończę te rabaty sypnę nasiona i niech się dzieje To jest takie miejsce, że może sie mnożyć i dzielić, nie powinno mi to przeszkadzac. Pamiętam, jak w zeszłym roku na O. huczało, że werbena jak chwast.
Jeszcze mi się podoba rutewka na zdjęciach, ale na razie muszę się ogarnąć z tym co mam.

Rutewka kiepsko mi rosla w zeszlym roku... chyba tez bylo za sucho dla niej. Zobacze co w tym roku pokaze.
Zagajanka 20:52, 30 mar 2017

A u mnie dzisiaj omimo deszczowej aury taka sytuacja:

asiak 20:54, 30 mar 2017

Piękne sytuacje u Ciebie
Zagajanka 20:56, 30 mar 2017

No i magnolie w koncu zapowiedzialy pokaz:

I jedna z roz juz calkiem zielona:
_Martini_ 21:01, 30 mar 2017

Ooo! Wiosną ci chwilę są takie niespodzianki. Ja tez dzis dojrzałm pączki tulipanów. Hiacyntów nie sadziłam, bo w domu zawsze rosną mi takie długie i nie utrzymują kwiatów, a przecież w ogrodzie rosną inaczej.
inka74 21:02, 30 mar 2017

Piękne te magnolie. I jakie tulipany! Zaraz kolory pokażą. Szok.