Dzisiaj z prac ogrodowych: truskawki wciąż i nadal czyszczę, już końcówka, u nas wiało dzisiaj i ten wiatr potęgował uczucie chłodu, źle się pracowało w ogrodzie.
łubin po zimie ma się dobrze
a to z kolei łebki wystawia funkia
A tu takie rozkminki w telefonie w czasie dojazdu do pracy tramwajem
Zdjęcie z jesienne przerabiane
W pierwszej linii obwódka - zawciąg nadmorski, w drugiej szalwia, potem róza ta od lewej to Louis odier (juz tam rosnie), Kolejny krzak rózy to Cinderella. Chcę pomiędzy róże wepchnąć ostróżki białe.
Rabata zrobiona połowicznie, bo dojechałam do pracy Nie wiem, może dalej bym pociągnela hakone w ramach obwódki...
Jest jeden duuuży minus.. jak tu wcisnąc jakieś zimozielone...?
kupiłam dzisiaj buksiki do uzupełnienia w obwódce i kosodrzewinki nad strumień
te jaśniutkie to te dosadzone, jeszcze nie zdążyłam ich przyciąć , ale już są posadzone
Ach ! pięknie - fajna przesłona, podoba mi się ta pergola ale to latanie z drabiną nie bardzo oj uważaj. Kolega Riche schodził z drabiny i myślał że już ziemia .... noga złamana
Dzięki Cieszy mnie, bo to pierwszy kwiat ogrodowy w tym sezonie.
A tu szykuje się następny taki malutki, gdzieś mi się wygrzebała cebulka, nawet nie wiedziałam, że mam gdzieś jeszcze cebulicę
To ogólny plan działki. Zielony trawnik . Kierunek północny zaznaczony na budynku. Wejście do altany pokazuje strzałka, choć nie wykluczam drugiego wejścia przez rabatę,bo altana raczej będzie bez ścian.
Witam
Trafiłam do Ciebie szukając lilaka Krasasawica moskwy, zauroczona zdjęciami zobaczyłam wizytówkę... tam zakochałam się w tej magnolii, hortensjach, brzozach noo i migdałku
Zdjęcie oszronionej brzozy- dzieło sztuki!
Cięcie migdałka- ja myślałam, że mocno tnę... w tym roku postąpię wg Twoich wskazówek.
Proszę napisz czy ta magnolia to Lennei, Satisfaction czy jeszcze inna? bo nie doszukałam się.
Aniu Donica duża i ciężka ledwo ją przytaśtałam na schody, zimowała na dworze.
Sieję w tym roku jak nigdy.
Też zabrałam się za prace w ogródku, wiem jak boli. A ty co tam sprzątałaś?
Ja rozkopałam taki skalniak na skarpie, muszę od nowa zrobić nasadzenia, bo rogownica wszystko zarosła i jeszcze trawa, która nie dała się wyskubać.
I już nie ma nic tylko dwa płożące iglaki i sosna na pniu.