Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ania na Żuławach 22:26, 10 sty 2024

Do góry
Judith napisał(a)
Ta rabata jest dość szeroka, zatem na początek mozna zwiększyć głębokość na szerokość huśtawki plus metr, półtora z każdej strony huśtawki. Taka koncepcja .

Coś w ten deseń:

I huśtawka do przodu? I za nią drzewa? Ale tylko za huśtawką? Czy na całej linii rabaty?
Takie pytania mi się nasuwają. Muszę znaleźć na nie odpowiedzi.
Sugestie mile widziane
Ogródek Gosi 22:25, 10 sty 2024

Do góry
Alu, co prawda mam około 50 róż, ale one nie maja u mnie lekkiego życia.
Nie kwitną tak jak powinny, ze względu na słabą ziemię. Dlatego zakończyłam etap róż i moje są starymi odmianami
Z tych, które u mnie dobrze sie sprawują mogę polecić:

Eden Rose

Leonardo da Vinci

Garden of Roses

Aphrodite, chociaż nie wszystkim może się podobać jej jakby sztuczny wygląd.

Tutaj obok Jazz

Ania na Żuławach 22:14, 10 sty 2024

Do góry
Ta rabata jest dość szeroka, zatem na początek mozna zwiększyć głębokość na szerokość huśtawki plus metr, półtora z każdej strony huśtawki. Taka koncepcja .

Coś w ten deseń:
Anna i Ogród 2 21:23, 10 sty 2024

Do góry
Wczoraj gile, sikorki i mazurki ucztowały razem
Ania na Żuławach 20:50, 10 sty 2024

Do góry
Zdjęcie z października 2022, rośliny świeżaki to jeszcze biednie.
Szerokość niezmieniona- 2,5 m do tujek.

I ta rządkoza już mi się nie podoba
Ania na Żuławach 19:49, 10 sty 2024

Do góry
An_na napisał(a)

O tym miejscu piszę.

"Strasznie" dużo trawnika Huśtawka zostaje tam?

Ładny zakątek zrobiłaś w tym narożniku
Ania na Żuławach 19:44, 10 sty 2024

Do góry
Joann napisał(a)
Z przyjemnością oglądałam zdjęcia metamorfozy kącika, super pomysł z pomalowaniem blaszaka! Lubię takie przemiany, a wykonane własnoręcznie dają dużo satysfakcji co chcesz zmienić na rabacie przy tarasie? Ja też jestem już po kilku przerobkach

Hej Joanno
Cieszy mnie Twoje uznanie narobiliśmy się, ale było warto

Do zmiany jest rabata naprzeciwko tarasu. Tam gdzie stoi huśtawka. Jakoś tak płasko tam jest.
Chodzą mi po głowie
kolumnowe drzewa, ale jeszcze nie wiem jakie.

O tym miejscu piszę. Na trawnik nie patrz, nierówno wysiadłam nawóz

Ania na Żuławach 19:32, 10 sty 2024

Do góry
An_na napisał(a)
Zima taka, że futra ani myślą wychodzić. Szybkie siku i do domku, na kanapę
Na zewnątrz -16 stopni.

Znajomy widok- u mnie razy 3
Kraina spełnionych marzeń 18:11, 10 sty 2024

Do góry
Jeszcze kilka różności. Pogoda udała się.

Żółwik ukośny i hakonechloa cudnie wyglądają na tle śniegu.
Kraina spełnionych marzeń 18:08, 10 sty 2024

Do góry
Klon też podkrzesany. Miał gałęzie od samej ziemi, nie podobało mi się to. Zdążyłam go podciać przed puszczaniem soków.

Kraina spełnionych marzeń 18:06, 10 sty 2024

Do góry
Dąb też stracił kilka dolnych gałęzi. Teraz łatwiej będzie pod nim chodzić.

Stołówka pod dębem.
Kraina spełnionych marzeń 18:03, 10 sty 2024

Do góry
Według kalendarza księżycowego zisiaj był bardzo dobry termin na cięcie drzew, więc wyszłam wcześniej z pracy i ruszyłam do ogrodu.
Brzoza miała bezsensownie krzyżujące się gałęzie, więc została podkrzesana.

Ogród Muszelki 16:49, 10 sty 2024

Do góry

Ogród Muszelki 16:44, 10 sty 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jeziorkowe okolice są śliczne o każdej porze roku. Jak dobrze, że są pod ręką.

O, tak!
Z dzisiejszego spaceru:

Ogród długi 16:00, 10 sty 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Które to miejsce pod wiśniami na rabatę? Gdzies za garażem?

Nie, tu przed garażem.

Połączę te dwie części rabata z lawenda i sesleria. Pomiędzy roslinami będą biale plyty, bo zostało mi jeszcze kilka sztuk. Tu widac z daleka polozone pkyty.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 15:42, 10 sty 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Ładnie wygląda, ale chyba trochę czasochłonne. Ja lubię klasyczne plastikowe znaczniki. Już z większości zmazałam literki z poprzedniego roku.
Tu chyba na forum robił ktoś z białych butelek po mleku - masz od razu sztywne. Nie trzeba już laminować.

Asiu, aż tak dużo nakładu pracy nie wymagają. Kiedyś zrobiłam je podczas oglądania filmu Fakt, wykonanie trochę od czapy, bo po wydrukowaniu kartek wycinałam strzałki "jak leci". Podobnie po laminowaniu. Nie przykładałam się za bardzo, dlatego jedne są szersze, inne cieńsze No i krzywe Ale fantastycznie spełniają swoją funkcję. Praktycznie wykonujesz je raz w życiu - te same znaczniki służą dłuuuuuuugie lata. Kompletnie nie niszczeją.
Niszczeją wydrukowane na kolorowym papierze, ale o tym pisałam wyżej.

Przed chwilą zrobiłam zdjęcie znacznikom sprzed ok. 10. lat. Mimo corocznego używania wyglądają tak samo, jak w momencie ich wykonania.

Ważne, żeby wycinając zalaminowaną strzałkę pozostawić margines laminatu (nie docinać równo z wyciętą strzałką z papieru). Widać to na zdjęciu.

Ogród z koniczynką 15:42, 10 sty 2024

Do góry
Z chęci urzeczywistnienia zamiaru odnowy biologicznej, fizycznej i psychicznej chcemy z eM wybrać się na jakieś "spanie", znaczy nie na spanie... lecz na spa...czyt. "balety wodne", pływanie - po warszawsku, masaże i jeszcze nie wiadomo co?...w pakiecie.
A więc w celu, uniknięcia kompromitacji w występowaniu w przyciasnych "kaściumach" kąpielowych, należało udać się na zakupy nowych...w odpowiednich rozmiarach... Wspomniałam eM by wybrał sobie "kaścium" z optymalną gumką, która nie spowoduje u niego wytrzeszczu oczu... natomiast ja zakupiłam sobie "kaścium" w wyszczuplającym kolorze (wiadomo jakim), zaznaczam, mam sylwetkę B czyli brzuszkowatą. Musiałam doszyć sobie malutką czerwoną kokardkę, tak przezornie, by mnie nikt nie zauroczył oraz, żeby na widok mojej sylwetki B nikt nie spadł z trampoliny...

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:37, 10 sty 2024

Do góry

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:32, 10 sty 2024

Do góry
Szkoda ,że nie ma śniegu

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 15:24, 10 sty 2024

Do góry
Udało mi się dziś być w domu jak jeszcze nie zaszło słońce i kilka szybkich zdjęć popełniłam

W ogrodzie bałagan ,walaja się liście ,porozwiewane kwiatostany hortensji. Może jak mrozy trochę ustąpią uda się z grubsza posprzątać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies