Moje ptaki chyba nie gustują w dereniu, bo nie zauważyłam żeby go podjadały. Za to owoce świdośliwy i morwy bardzo szybko znikają, borówki też im smakują.
Rabata ciemiernikowa przepiękna, bratki absolutnie wszystkie są cudne, a Twoimi ozdobami zachwycam się nieustająco.
Zrobię zdjęcia wraz ze zmianami kwitnienia na tej rabacie. Wcześniej są śnieżyczki i ranniki. Są pierwiosnki na brzegu koło trawy. Tam już startuje brunera - dużo brunery zielonej. W głębi jest telima. Punktowo martagony i tojad lisi oraz piwonie, były hosty ale padły ofiarą nornicy. Jakiś bodziszek nieduży kępkowy.
Ładnie będzie wyglądać epimedium, posadziłam na razie 2 szt. takiego o ząbkowanych wydłużonych listkach (nazywam go "od Vivy").
Dzisiaj przycięłam jabłoń - ostatni dzwonek, choć już i tak za późno.
Sprawka małej wilgotności, kiedyś kupiłam japońskiego w odmianie i zamiast posadzić do gruntu, na parapecie okiennym zimowałam. Tyle odmiany widziałam.
Ewo rabata ciemiernikowa cudnej urody, a czeskie bratki skradły moje serce
Moje ciemierniki wydały liczne potomstwo, mam nadzieję, że kiedyś mi zakwitną
Pozdrawiam serdecznie
Widok nie z tej ziemi. U was ciepłej u nas jeszcze sypialnia. Zimno. Wiosenne ledwo zipią.
Z tego białego pierwiosnka pobierz nasionka wysięj to w przyszłym roku możesz spodziewać się kwitnienia. Zresztą wiesz co zrobić.
Mam pierwiosnki piętrowe, one zanikają i dopiero za mc wychodzą kwitną całe lato.