nie wiem co ladniejsze doniczki czy roslinki
kalina angielskja cudnie pachnie a ta druga tez ? bo nie znam
skimia u mnie ma wciaz malutkie paczki tylko
Zachwycam się majem,
a szczególnie kolorami zieleni, nagapić się nie mogę!!
no i nawąchać bo u mnie zapachem wypełniony ogród z jednej strony kalina angielska a z drugiej lilaki.
Poczyniłam zakup kolejnego zapachu - no bo jak można mieć ogród bez jaśminowca albo po prostu jaśminu ?
zaplanowałam to jesienią, teraz już miałam kupować w necie ale kosztowała 30 zł + 30 zl koszty przesyłki a u mnie w szkółce mieli po 10 - oby tylko pachniał.
Do szkółki zasadniczo pojechałam rozejrzeć się za azaliami - już przebrane i prawie nie było
mimo to doniczki lepiły mi się do rąk jakbym magnes miała
Mam pytanie
jak głęboko wkopać pomidory pod pierwszy liść czy pod drugi ?
Nazwy takiej dokładnej to ja nie pamiętam, kolumnowy i tyle Myślę, że metkę gdzieś jeszcze mam, poszukam. On rośnie nawet szybko, 20-30 cm rocznie, ale pod warunkiem, że ma dobre warunki, wodę i papusiu Nie lubi silnych wiatrów, ma dość kruche gałązki, dlatego, mimo, że nie lubię tujek, posadziłam je przy ogrodzeniu, aby go osłonić. Mój miał ok. 2,5 - 2,8 jak go sadziliśmy, teraz ma jakieś 4 metry (muszę go zmierzyć), w szerokość jest niewielki, kolumna i tyle. Zrobię zdjęcie z odległości to go będzie widać całego. Lubię go bardzo a em. to nawet jak nie chce mu się podlewać, na slowo tulipanowiec ma sucho, leci w podskokach. Znaczy, chyba mu zależy
HMM ziemi pod iglakami jest tyle ile dam I tak kopię doły pod każdą roślinę, to dam im to, co chcą Różom przecież też musiałam sypnąć zamiast piasku
Obok powojnika będzie jeszcze pnąca różą, pod spodem kalina mariesi, kolory pastelowe, jasne więc musi inversa być spokojny, widzisz, juz nawet pędy nowe wypuszcza z radości, że go 4 razy przesadzałam hihi
Agnieszko, ja już przestałam wierzyć że trafię na jakiegoś mądrego. Jeden krytykuje drugiego a sam nie jest w stanie powiedzieć co to jest.
Aguś jeśli to nie problem to niech kalinka poczeka u Ciebie. Bardzo bym nie chciała aby ktoś ją uszkodził na tym moim placu budowy, wiesz jak to jest, dechy, kamienie, betoniarka, łatwo o wypadek.
Jodły i świerki obserwuję każdego dnia aby nie przegapić inwazji szkodnika, jeśli tylko się pojawi nie zawaham się użyć chemii, nie będę się już zastanawiać.
Widziałaś mojego pigwowca, zwariował. Jeśli ze wszystkich kwiatuszków będą owoce, to otworzę sklep z nalewkami. To tylko jeden krzaczek a mam ich więcej.
Ooo, współczuję chorej łapki, szczególnie że cały czas nie wiadomo, co Ci dolega. Może wreszcie ktoś mądry postawi diagnozę i będzie można leczyć, a nie wędrować od lekarza do lekarza
Budowlanego horroru nie zazdroszczę, ale perspektywa, choć odległa, całkiem przyjemna w takim razie kalina niech u mnie poczeka na spokojniejszy czas. Chyba że masz dla niej miejsce w nowym kąciku, to wyślę w przyszłym tygodniu
Za jodłę trzymam kciuki. Dopadły ją paskudy, ale czasem bez chemii się nie da. Po prostu.
Byłam właśnie zobaczyć pojedynczo się kwiatki rozwijają Alpina Plena też ale siadła mi bateria w aparacie
obiela tuż tuż
kalina angielska a jak pachnie
brunnera po jesiennym przesadzaniu ale kwitnie
no i chyba zakwitnie mi w tym roku asfodelbiały pochodzi z rodziny złotogłowatych